Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Framelagi w WR

Dziocha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam owe pytanie mam Phenoma X4 840 3,2 4GB Ramu Geil DDR 3 i HD 7790 Nie jest to super ultra nowoczesny komputer ale myslę że warrock powinien hulać jak malina a tutaj dupa nawet na najmniejszych jest to uciążliwe próbowałem wszystkiego i dupa blada :( dla porównania CS GO czy Combat Arms chodzą płynnie tak tutaj jest masakra. I mam windowsa 10 chodź wcześniej miałem 7 i było podobnie czy ktoś sobie z owym problemem jakoś poradził czy po prostu odpowiedź brzmi tak być musi ?? Miałem nie dawno wgrywanego nowego systema mam CClenaer więc proszę tylko nie mówić o czyszczeniu pc ze zbędnego syfu :)

Opublikowano

@Dziocha

Odpowiedź brzmi: AMD. Niestety silnik WR widzi i wykorzystuje wyłącznie jeden rdzeń procesora. Ze względu na słabą, w porównaniu do sprzętu oferowanego przez Nvidię, wydajność jednordzeniową Radeonów, gra po prostu zaczyna się przycinać. Nie można temu w żaden sposób zaradzić.

Opublikowano

Posiadam Phenoma II x965 BE oraz HD7770. Niezależnie od ustawień gra chodzi płynnie cały czas, brak jakichkolwiek przycięć. Przez długi czas borykałem się z tym problemem i w końcu udało mi się z tym uporać. Wina w moim przypadku leżała po stronie sterowników. Polecam wersje 16.10.1, ponieważ przy nowszych wersjach czuć spadek fps'ów. Zgodzę się, iż procesory AMD gorzej wypadają na tle niż procesory Intela. Mój phenom podkręcony do 4.0ghz w warrocku radzi sobie wyśmienicie. Za żadne skarby nie wymienił bym mojego procka na Intel z powodu warrocka, moim zdaniem, to bezsens :)

Opublikowano

Posiadam Phenoma II x965 BE oraz HD7770. Niezależnie od ustawień gra chodzi płynnie cały czas, brak jakichkolwiek przycięć. Przez długi czas borykałem się z tym problemem i w końcu udało mi się z tym uporać. Wina w moim przypadku leżała po stronie sterowników. Polecam wersje 16.10.1, ponieważ przy nowszych wersjach czuć spadek fps'ów. Zgodzę się, iż procesory AMD gorzej wypadają na tle niż procesory Intela. Mój phenom podkręcony do 4.0ghz w warrocku radzi sobie wyśmienicie. Za żadne skarby nie wymienił bym mojego procka na Intel z powodu warrocka, moim zdaniem, to bezsens :)

Mhm... w takim razie, nieco rozpędziłem się z tym stwierdzeniem. Mój błąd, przyznaję się. Nie mniej jednak faktem jest, iż sporo użytkowników AMD skarży się na problemy z płynnością działania WR i zwykle nie można kompletnie nic z tym zrobić. Właściwie jesteś pierwszym spotkanym przeze mnie przypadkiem, który by tego kłopotu nie miał. Dzięki za sprostowanie.

Opublikowano

Niestety, ale jak mówił już @Kasma jest to wina amd. 

Innego rozwiazania jak przerzucenie sie na procka intela nie ma.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...