Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odparkowany procesor

Kicknijmnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Słyszałem o sposobie na odparkowanie procesora pewnym programem. Miało to zwiększyć FPSy w grze itd.

Problem polega na tym, że jeśli procesor jest zaparkowany to fps w grze mam 80-110 i var max 3, a gdy go odparkowałem to fpsy skaczą od 40-100 (głównie okolice 60), a var nawet momentami dąży do 30. W czym może być problem?

9YbAX2Z.png
Opublikowano

1. Zobacz czy na pewno jest status unparked all.

2. Wpisz w startowych ilość -theards

3. +mat_queue_mode 2  - Z TEGO co wiem to ta komenda musi być wpisana, jeśli po tych rzeczach nie działa, to znaczy, że ten unparked to bullshit

Opublikowano

3. +mat_queue_mode 2  - Z TEGO co wiem to ta komenda musi być wpisana, jeśli po tych rzeczach nie działa, to znaczy, że ten unparked to bullshit

Na c**j go wprowadzasz w błąd. Komenda -threads w ust. startowych od nowych update zmniejsza FPSy.

Opublikowano

Na c**j go wprowadzasz w błąd. Komenda -threads w ust. startowych od nowych update zmniejsza FPSy.

Miałem na pewno odparkowane wszystkie. Wcześniej miałem wpisane obie komendy. Zaraz usunę theards i zobaczę co i jak

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Odpusc sobie ten caly fps unpark. Jak masz gówno a nie procesor to juz niestety nic mu nie pomoze wygenerowac wiecej klatek. 

Komenda threads przynajmniej u mnie daje wiecej fps tylko ze czasami sa jakies spadki fps (c**j wie czemu).

W sumie robilem ten unpark z rok temu to chyba mi dodalo tylko 10fps, jak widac czasy sie zmieniaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...