Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7. Reset przy starcie systemu.

Zawstydzony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Około 2 dni temu pojawił sie u mnie na komputerze problem, a dokładnie, podczas włączania, tzn: Gdy wyświetli sie napis "Uruchamianie systemu windows", komputer po 2 minutach się resetuje. Szukałem odpowiedzi już chyba wszędzie. Ale każdy mówi inaczej. Do tej pory miałem także jeden problem, gdy włączałem komputer, wszystkie wiatraki chodziły, dysk twardy także ale na monitorze nie wyświetlał sie obraz. Przechodząc od razu do waszych pytań - Monitor w pełni sprawny podłączony został do dwóch innych maszyn, karta graficzna także działa. Zasilacz wymieniany (nie jest to zasilacz "wichura aka tornado", ale jest nowy). Sprawdzałem także kości ram. Wszystko w porządku. Przechodząc do sedna... W załączniku dodaje zdjęcie które zrobiłem telefonem, gdy ustawiłem, by system się nie wyłączał podczas błędu systemu. Komputer nie jest pierwszej młodości.

Płyta główna: Gigabyte GA-M61P-S3

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 210

Pamięć ram: 4 GB

Wrazie jakichkolwiek pytań pisać w odpowiedzi. Dziękuję!

post-1534468-0-34847400-1484132552_thumb.jpg

Opublikowano

Najlepiej postaw od nowa system bo chyba coś zainstalowałeś albo zasyfiłeś sobie system 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wymieniałeś ostatnio jakieś części ?

Jest szansa ze przez zasilacz wytworzyło Ci się zwarcie w jakimś wejściu (pci exp. lub w slotach RAM).

Miałem podobną sytuację - Uzywałem zasilacza firmy krzak, podpiąłem do kompa dodatkowe 2 gb ramu, i po 2-3 minutach

cały system padał. Okazało się że miałem zwarcie w gnieździe RAM (tam gdzie dorzuciłem dodatkowe 2gb) i poprostu płyta główna padła. Wymieniłem płyte główną - smiga elegancko.

Opublikowano

Więc jest możliwość, że podczas wymieniania zasilacza poszła zwara? Tylko, że jest jedno male ale... Zasilacz był wymieniany 2 tygodnie temu, problem zaczął się 3 dni temu. No nic. Sprawdzę wszystkie możliwości. Odepne kości ram i sprawdzę pojedyńczo jeszcze raz, oraz dysk główny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...