Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki wydajności mimo zmiany systemu

alvin11pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem otóż, we wrześniu spalił mi się procesor(quad 2 core). Kupiłem sobie xeona x5450, zamontowałem i działa. Po tygodniu, spaliła mi się karta graficzna gtx 750. Oddałem na gwarancji, a w między czasie kupiłem gtx 1060. Teraz moja jednostka wygląda następująco:
CPU: Intel Xeon x5450
GPU: GeForce GTX 1060 od Gigabyte
Mobo: Msi ms-7592 ver 5.2
PSU: thermaltake smart se modular 530w
RAM: 8 GB DDR3.
I problem wygląda następująco, podczas gry w CS:GO. Co jakiś czas mam spadki fps do 15-20, na nawet minutę. Im gram dłużej tym spadki są częściej. Po odpaleniu na 2 monitorze speedfan'a, widziałem jak podczas takich spadków, procesor ma zużycie do 98-99%, nie wiadomo z jakich przyczyn. Stwierdziłem może system, wirus, coś skanuje sobie w tle. Zrobiłem formata z w7 na w8.1, lecz to nie pomogło :C

Zaraz zrobię screeny temperatur podczas spoczynku, i podczas wysiłku.
Spoczynek:
aeyn093.png

Podczas wysiłku na benchmarkach, GPU max osiągało 72 stopnie, a CPU 54. FPS nie spadały. Jeszcze postaram się uchwycić moment, podczas lagów w CSGO.

Tutaj dokładniejsze wyniki benchmarka. Widać w jakiej minucie jak spadają fps, jakie są temperatury, napięcie itp.:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...