Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg do zarabiania - SU-122-44

HitlerMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka . Mam pytanie chcę sobie kupic 7 tier do zarabiania i zdecydowałem się na Su-122-44 czy tym czołgiem idzie zarabiać z premką na czołgi X ?

Opublikowano

Czołg przyjemny do gry. Dobre uszkodzenia na strzał, szybkie przeładowanie, czasem coś odbije, do tego jest w miarę szybki i mobilny. Jego wady to opuszczanie oraz celność oraz czas skupiania, ale idzie się do tego przyzwyczaić. I ma tylko mm do 9 tierów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pytanie tylko czy Ci się opłaca kupić ten czołg? Według mnie lepiej dołożyć i kupić jakiś tani czołg VIII tieru np, CDC, STA- 2 lub Super Pershing. Jest to tylko kwota rzędu 10-20zł, a różnica w zarobkach jest duża.

Opublikowano

To zależy od stylu gry, jak ktoś woli campić w krzaku i robić dmg, a słabo mu idzie w grze medami, to CDC itp. nie będzie dobrym pomysłem. Wiem że jest różnica lv VII / VIII i gorsze zarobki ale przyjemność z gry powinna być ważniejsza, co nie ?

Nawiązując do tematu, także mam ten czołg i naprawdę go polecam, jak każdy czołg ma swoje + i - ale gdy się już przyzwyczaisz, wszystko idzie z górki ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@HitlerMen

Jeżeli jesteś nowy w WOT to nie polecam ci kupować premek 6tier + bo nie ogarniesz ...

Kup sobie T25. Dobrze sobie radzi do 7 tieru. Poza tym w sumie jako 6 tier to Type 64. Ładnie zarabia, ale trzeba umieć grać lajtem bo na 9 rzuca ;3

Opublikowano

Stary. Nie słuchaj się innych tylko jak chcesz zarabiać to tylko jakaś premka VIII tieru. TermalQ dobrze tobie napisał. Poczekaj chwilę, dołóż i kup. Do T26E4j nawet nie będziesz musiał dokładać. MM ma +1 więc najwyżej rzuci cię na IX. ChoryRap napisał że Su-122-44 ma ograniczenie do IX tieru. Kurde, przecież każdy TD ma MM +2. Chyba że ma MM +1. Więc jakie to ograniczenie? Najlepiej moim zdaniem zrobisz jak kupisz T34 lub Lowe. A jak będziesz miał możliwość kup Scorpiona G. Ma najlepszy przelicznik zarobków netto. 

Opublikowano

Według mojej opinii zdecydowanie bardziej opłaca się zakupić T26E4, który nie tak dawno otrzymał buffa do penetracji pociskami. Jeżeli nie jesteś zaawansowanym graczem, wybaczy on również Twoje błędy, posiada bowiem dosyć specyficzny pancerz. Kosztuje niecałe 7zł drożej, a przy ładnej bitwie z premium spokojnie zarobimy ponad 100.000 kredytów. Fakt, to tier VIII, jednak ma ograniczony MM do IX.

Opublikowano

Jeśli chodzi o VIII tier to Skorpion G najlepszy, polecam Lowe z buffem lub T26E5 Patriot jeśli będzie w sprzedaży. Odradzam T34, a na Super Pershinga się nie nastawiaj bo trzeba nim ogarniać grę.

Opublikowano

Fajnie jakbyś coś napisał, ile rozegranych gier masz, jakie czołgi ulubione (TD/MT/HT itp.?), jakie doświadczenie, jakie czołgi expisz (premkami też się szkoli załogę) itp.

SU jest dobry pod warunkiem że rzuci cię na czołgi które będziesz wstanie przebić (tylko 175 pen.), warto w nim brać zapas pocisków HE by skubać nieprzebijalne dla niego czołgi np. E-75 itp.

Zarobki każdy czołg premium ma dobre jak dobrze się nim zagra, jak dużo pestek zużyjesz a prawie nic nie przebijesz/trafisz to i na minusie przy przegranej można wyjść nim (bez premki raz mi się udało).

Jak dopiero zaczynasz swoją przygodę w WoT to zacznij od 5 i 6 tierów premium - jak za złoto kupujesz to 5 tiery często mają zniżki 50%, a 6-7tiery 30% i wtedy warto brać.

Mi na Type-64 z 6 tieru dużo lepiej się zarabia niż na SU, ale ja akurat lubię LT, nie lubię kampy bo mnie nudzi (fakt że jak zaczynałem to sporo kampiłem i wolałem TD).

Opublikowano

Nie polecam. Czołg z papieru. Co do zarobków? Lepiej dopłacić do Jgt. 8.8 o tier wyższą. i zarabiać na premce po 100k na bitwę na czysto. Co do przebić, dużo wchodzi ale czasami zdarza się odbijać od lekkich czołgów.
Teraz jest dostępny w wersji testowej klienta, możesz go przetestować i założę się że będziesz żałować.  Sam dałem za niego ok 90 zł i bardzo żałuję.

Opublikowano

Jak czytam posty niektórych forumowiczów / graczy, to się zastanawiam czy piszemy o tej samej grze ;)

No chyba, ze mnie to szczęście omijało.

test

Opublikowano

Hejka . Mam pytanie chcę sobie kupic 7 tier do zarabiania i zdecydowałem się na Su-122-44 czy tym czołgiem idzie zarabiać z premką na czołgi X ?

No widzę że się raczej nie dowiemy czym lubisz grać itp. jak pytałem powyżej.

Wtedy można by ci lepiej doradzić, bo tak to tylko wróżby z fusów.

Biorąc pod uwagę że jesteś raczej niedoświadczonym graczem (no bo sądzisz że 7 tier będzie grać przeciw 10 tierowi) polecam 5 tiery, ewentualnie 6 (oczywiście zakupić po zniżce).

5 tier polecam: T-25

6 tier polecam: Type 64

Ja akurat lubię mobilne czołgi, dlatego takie polecam - no i na nich mam średnie zarobki lepsze niż na SU.

SU dobry ale raczej dla bardziej doświadczonych graczy. Mi nim różnie szło, jak byłem na topie (niestety b. rzadko) to robiłem rzeźnię (choć nie zawsze bo czasem zlamiłem), a na wyższych twardych HT to niewiele mogłem zdziałać, więc klepałem ich z HE.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W sumie nie polecam czołgów poniżej VIII tieru do zarabiania. Jeżeli naprawdę chcesz powiększyć swoja liczbę kredytów w dość krótkim czasie, to kup jakis VIII tier premium, to są zarabiaczki. Co do SU-122-44, bardzo fajny czołg, nie grałem nim osobiście. lecz kolega go ma i bardzo go chwali sobie. Pozdrawiam

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...