Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sobie radzic przeciwko Cait grając Vayne?

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnimi czasy grając Vayne mam problemy przeciwko Caitlin. Ta mnie może bardzo łatwo harasować, a jak ma w parze jeszcze Sone to masakra ;/. Jak sobie z nią radzić?

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Grac defensywnie, nie robic wymian bo wyjdziesz na nich gorzej , lasthitowac i starac sie nie dac obic , czasem lepiej tez odpuscic jakiegos creepa. Gdy juz masz 7 lev i jestes po relifie vayne jest juz dosyc silna, gdy skupisz sie na cait na pewno zabijesz ja szybciej niz ona ciebie, kwestia tylko tego jak ty potrafisz sie ustawiac ta vayne, czy dobrze ci wchodza stuny i czy potrafisz wykorzystac to ze jestes niewidzialny na ulcie.  Pamietaj rzeby miec zwardowane krzaki bo tam najlatwiej zestunowac kogos a gdy nie masz wizji nie wykorzystasz tego w pelni

u1lc.png
Opublikowano

skaluj do mid-late game żeby caitlyn nie wybiła sie zbyt ponad ciebie, później rób z nią co chcesz nawet 1v2 ;]

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Vayne ma lepsze early od Cait, jestes w stanie ją porobic 1v1 unikajac jej spelli, ale wszystko zalezy od supporta. Vayne to z*****a postac ktora wiekszosc osob zaczyna 0/10, dlatego albo tym nie graj, albo pros o safe supportow jak Janna, Nami, Soraka ew. Karma, chociaz i tak jak w enemy jest np. Jhin Zyra to Ci nic nie pomoze, a jak grasz na podobne supporty to po prostu sie nie wymieniasz i wchodzisz tylko all in na ganku.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...