Poldek119 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Chcę zrobić konkurs na największą ilość wykopanego itemu np : złota Wiadomo gracze już mają jakieś tam złoto więc chcę na czas konkursu nazwać taki item i nadać mu jakiś enchant by nie mogli sami go stworzyć Jak tego dokonać. Używam dropu ale nie znam się na tym kompletnie. Dopisać do tego co mam czy potrzebuje nowego skriptu ? Poniżej linijka z skript dropu: on break cobblestone: player is holding any pickaxe: chance of 0.3%: player has enough space for 1 iron ingot: give player 1 iron ingot send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZELAZO" to player else: drop 1 iron ingot at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZELAZO &cUwaga! &rTwoje eq jest zapelnione." to player chance of 0.3%: player has enough space for 1 emerald: give player 1 emerald send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bSZMARAGD" to player else: drop 1 emerald at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bSZMARAGD &cUwaga! &rTwoje &beq jest zapelnione." to player chance of 0.3%: player has enough space for 1 gold ingot: give player 1 gold ingot send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZLOTO" to player else: drop 1 gold ingot at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZLOTO &cUwaga! &rTwoje &beq jest zapelnione." to player Liczy się tylko pasja Liczy się tylko Minecraft ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 on break cobblestone: player is holding any pickaxe: chance of 0.3%: player has enough space for 1 iron ingot: give player 1 iron ingot named "Zelazo" with lore "&6Specjalne zelazo" send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZELAZO" to player else: drop 1 iron ingot named "Zelazo" with lore "&6Specjalne zelazo" at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZELAZO &cUwaga! &rTwoje eq jest zapelnione." to player chance of 0.3%: player has enough space for 1 emerald: give player 1 emerald named "Emerald" with lore "&6Specjalny emerald" send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bSZMARAGD" to player else: drop 1 emerald named "Emerald" with lore "&6Specjalny emerald" at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bSZMARAGD &cUwaga! &rTwoje &beq jest zapelnione." to player chance of 0.3%: player has enough space for 1 gold ingot: give player 1 gold ingot named "Zloto" with lore "&6Specjalne zloto" send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZLOTO" to player else: drop 1 gold ingot named "Zloto" with lore "&6Specjalne zloto" at position of event-block send "&6GRATULACJE! &r zdobyles/as &bZLOTO &cUwaga! &rTwoje &beq jest zapelnione." to player Pozmieniaj sobie nazwę itemu itd na taką jaką chcesz Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele. Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aegris Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 on mine of stone: chance of 1%: drop gold ore add 1 to {konkurs::%player%} Takie coś, pomyśl nad tym tak Masz kopalnie gracz kopał przed eventem i nie dodawało mu pkt do zmiennej konkurs, teraz dodaje za każdą rudę złota +1pkt Komenda na sprawdzanie command /spawdz <text>: trigger: send "Wynik Gracza %arg 1%: %{konkurs::%arg 1%}%" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poldek119 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Pierwsze nie działa http://scr.hu/0wjgu/wammz Drugie gdzie mam dopisać ? Jako osobny skrypt ? Czy do dropu ? A czy ja jako admin mogę spr kto najwięcej wykopał ? Np /rank konkurs Liczy się tylko pasja Liczy się tylko Minecraft ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Masz SkQuerry na serwerze? :P Jest wymagane Ja u siebie testowałem, to działało // CraftBukkit 1.7.2, Skript 2.1.2, SkQuerry 3, WildSkript 1.8 Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele. Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poldek119 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Działa. Nie zauważyłem że na testowym serwerze nie było SkQuerry Liczy się tylko pasja Liczy się tylko Minecraft ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.