Legenda. Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Siema. Kupiłem z początkiem listopada nowego XB:One S. Konsola działała z 3 tygodnie po czym coś w niej wysiadło (wyłączała się, obraz się rozlewał). Walczyłem z call center lecz nie potrafili mi pomóc. Odesłałem konsolę na reklamację, na której była 3 tygodnie. Przysłano mi ją z powrotem z notką że została sprawdzona i nie zauważono żadnych usterek. Okazało się że sprzęt dalej nie działa więc kolejny raz ją odesłałem na reklamację. W rezultacie konsolę kupiłem dwa miesiące temu z czego miałem ją 3 tygodnie a 5 tygodni była na reklamacji, a raty oczywiście płacić trzeba. Wie ktoś jak można spróbować wyhaczyć od Microsoftu za to jakąś rekompensatę? Single Player ► Inne MMO ► exModerator ► Degradacja ► exModerator Odnośnik do komentarza
Legenda. Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 up Single Player ► Inne MMO ► exModerator ► Degradacja ► exModerator Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.