Skocz do zawartości
  • 0

Błąd 1603 przy instalacji Javy

FiruuGaming

Pytanie

Witam, dzisiaj chciałbym zapytać się was jak naprawić błąd 1603 przy instalacji Javy. Sprawdziłem sposób który przedstawiony był na stronie dewelopera, czyli zainstalowanie Javy w trybie offline, lecz po instalacji wyskakiwał ten sam błąd. Co jest dziwne gdy po instalacji wyskoczy mi błąd, wyłączę instalator, w programach do odinstalowania nie znajduje się Java, a pliki są zainstalowane na dysku C. Siedzę już z tym błędem 2 dni i dalej nie wiem co z nim zrobić. Prosiłbym o pomoc.

Screen błędu: https://scr.hu/9qBg2g

Dla osoby która udzieli prawidłowej porady dam like i najlepszą odpowiedz :) 

Pomogłem? Daj like ;)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

PRZYCZYNA

Ten komunikat — pojawiający się w trakcie instalacji — sygnalizuje, że instalacja nie została ukończona. Wciąż trwa analiza głównej przyczyny tego błędu.

Jest to znany problem — nadal trwa ustalanie jego głównej przyczyny. Na razie można spróbować wykonać poniższą procedurę w celu zainstalowania oprogramowania Java.

Sposób 1: Ponowne uruchomienie systemu i odinstalowane starych wersji

Ponowne uruchomienie systemu przed instalacją

Gdy pojawi się błąd 1603, uruchomić ponownie system.

Pobrać i zainstalować pakiet instalatora offline.

Gdy zostanie wyświetlone okno z pytaniem, wybrać opcję "Zapisz" i wskazać, gdzie plik ma zostać zapisany (np. na pulpicie).

Kliknąć dwukrotnie na pobranym pliku instalacyjnym, aby rozpocząć instalację.

Odinstalowanie istniejących wersji oprogramowania Java przed instalacją

Jeśli mimo wykonania powyższej procedury nie udało się rozwiązać problemu, zaleca się odinstalowanie wszystkich istniejących wersji oprogramowania Java z systemu.

Po odinstalowaniu wszystkich wersji Java, lecz przed podjęciem próby instalacji, uruchomić ponownie system.

Sposób 2: Wyłączenie zawartości Java poprzez Java Control Panel

Sposób ten polega na wyłączeniu zawartości Java w przeglądarce przed przeprowadzeniem instalacji.

Gdy pojawi się błąd 1603, zamknąć instalator.

Odnaleźć i uruchomić Java Control Panel.

Wyczyścić pole wyboru Enable Java content in the browser (Włącz w przeglądarce zawartość Java).

W panelu Java Control Panel wybrać kartę Security (Zabezpieczenia).

Wyczyścić pole wyboru Enable Java content in the browser (Włącz w przeglądarce zawartość Java).

Nacisnąć przyciski Zastosuj i OK w celu potwierdzenia zmian.

Ponownie zainstalować oprogramowanie Java, po czym włączyć w przeglądarce zawartość Java.

Pobrać i zainstalować pakiet instalatora offline.

Po ukończonej instalacji, jeśli w przeglądarce ma być uruchamiana zawartość Java, zaznaczyć pole wyboru Enable Java content in browser (Włącz w przeglądarce zawartość Java).

ŹRÓDŁO ~ Java

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Błąd 1603 przy instalacji Javy   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...