Skocz do zawartości

Użycie 100% dysku ssd

Audioadi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z laptopem Lenovo G50. Otóż Z laptopem było wszystko okej, aż do któregoś uruchomienia. Nagle menedżer zadań zaczął pokazywać 100% użycia dysku. To użycie waha się między 100, a 0%. Jak jest 0% laptopa można normalnie używać, ale to trwa około 15 sekund i nagle skacze do 100% i komputer nie reaguje na nic. Można tylko ruszać myszką, ale klikanie nie daje żadnego efektu. Dysk to SanDisk SDSSDA240G. Próbowałem już chyba wszystkiego co dostępne w internecie. Dysk był sprawdzany w innym komputerze i wszystko śmigało. Sprawdzałem go programem i też wszystko było dobrze. Sam laptop był skanowany defenderem i nic nie znalazł. Nie mam pojęcia o co może chodzić. Mam jeszcze w planie instalacje innego firmware do dysku, ale nie wiem czy to cokolwiek da. Z góry dzięki za pomoc.

To chyba tylko dlatego że próbowałeś i zrobiłeś wszystko co NIE NALEŻY ROBIĆ w razie problemów z systemem a nie sprzętem.  

Wystarczyło sprawdzić co obciąża tak dysk , z reguły to tylko aktualizacje albo spowodowane brakiem sterowników do płyty głównej albo oprogramowania do dysku. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Użycie 100% dysku ssd   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...