Audioadi Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam, mam pewien problem z laptopem Lenovo G50. Otóż Z laptopem było wszystko okej, aż do któregoś uruchomienia. Nagle menedżer zadań zaczął pokazywać 100% użycia dysku. To użycie waha się między 100, a 0%. Jak jest 0% laptopa można normalnie używać, ale to trwa około 15 sekund i nagle skacze do 100% i komputer nie reaguje na nic. Można tylko ruszać myszką, ale klikanie nie daje żadnego efektu. Dysk to SanDisk SDSSDA240G. Próbowałem już chyba wszystkiego co dostępne w internecie. Dysk był sprawdzany w innym komputerze i wszystko śmigało. Sprawdzałem go programem i też wszystko było dobrze. Sam laptop był skanowany defenderem i nic nie znalazł. Nie mam pojęcia o co może chodzić. Mam jeszcze w planie instalacje innego firmware do dysku, ale nie wiem czy to cokolwiek da. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 To chyba tylko dlatego że próbowałeś i zrobiłeś wszystko co NIE NALEŻY ROBIĆ w razie problemów z systemem a nie sprzętem. Wystarczyło sprawdzić co obciąża tak dysk , z reguły to tylko aktualizacje albo spowodowane brakiem sterowników do płyty głównej albo oprogramowania do dysku. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Audioadi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Według menedżera zadań NIC go nie obciąża. Przy wszystkim jest 0.0 mb/s, może przy dwóch pozycjach jest 0.1 mb/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.