Skocz do zawartości

GTA SA : Problem z klawiaturą

JTZiutek

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem odświeżyć sobie starego dobrego San Andreasa, lecz napotkałem problem.

Otóż w kompletnie losowych momentach klawiatura w laptopie kompletnie się zawiesza i żadne skróty klawiszowe nie działają.

Dziwne jest w tym to, że myszka i ogólnie laptop działają nadal bezproblemowo, a jedynym rozwiązaniem problemu jest twardy reset lapka, co nie służy jego zdrowiu

Laptop : Lenovo Y700-15

System : Windows 10 64bit Home

Robiłem aktualizację BIOSu i Chipsetu, próbowałem odłączać i podłączać z powrotem myszkę, podpinałem inną klawiaturę... wszystko na nic

Dodam jeszcze dwie rzeczy:

- klawa zawiesza się tylko w GTA SA

- odpalam grę z cracka, bo nie mam napędy cd w lapku, ale grę mam oryginalną

Jeśli na płytce działało normalnie to spróbuj po prostu innego cracka. Niektóre mogą powodować błędy. Jeśli nadal będzie to samo to przy włączonej grze spróbuj odznaczyć koligację procesu "GTA.SA" i zostaw tylko "Procesor 0".  Mi to pomogło z niedziałającą myszką na windowsie 10. 

Dopiero co miałem około godzinną sesję w gta i zamiast ustawić tylko procesor 0 ustawiłem jeszcze procesor 1 i nic złego się nie stało.

Nie jest to jeszcze rozwiązanie, bo błąd pojawia się losowo, ale spróbuję znaleźć innego cracka

@Edit

Trochę pograłem i problem już nie występuje. Wydaje mi się, że to była wina ustawiania koligacji na cpu 0. Teraz problemu nie ma.

Jakby coś się zmieniło to dam znać.

Jeżeli się nie odezwę tak z 3-4 dni to problem rozwiązany i można zamknąć temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum GTA SA : Problem z klawiaturą   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...