Skocz do zawartości

Idol 4 czy samsung a5 2016?

Rekomendowane odpowiedzi

Który z tych telefonow byscie wybrali i dlaczego? Idol 4 ma 3 gb ramu zamiast samsung, ale samsung ma przycisk fizyczny i przyciski dotykowe pod ekranem, lepszy wyświetlacz i lepszą prace na baterii. Wydajnościowo są podobne. Idol 4 niby sie nagrzewa, wydaje mi sie ze jesli to naprawili w aktualizacji to wlasnie kosztem wydajnosci bo jak inaczej

Za tą cenę masz lepsze telefony, myśl nad RN3PRO/RN4.

Jedyne w czym lepsze są telefony ktore wymieniles to moc samego procesora. Nie chce xiaomi. M.in dlatego ze są brzydkie oraz ze trzeba je sprowadzać z chin. Nie polecajcie mi xiaomi. Jedyny model xiaomi ktory mi sie na chwile obecną podoba i chcialbym go mieć to xiaomi mi5, z tymże musialbym mieć 1100-1200zł na niego, więc odpada. 

Ja za 1250 zł z MediaMarktu wziąłem Idol 4 ze względu na okulary VR w zestawie, no słuchawki JBL do tego i parametry telefonu (3GB RAM). 

Świetnie właśnie co do parametrów i wyglądu - tył piękny! Niby szkło Dragontail też chroni mam nadzieję ekran a nie tył. :)

Jedyny minus to właśnie to nagrzewanie, ale pojawia się wtedy gdy nagle zaczniemy obciążać mocno procesor, czyli albo odpalamy VR lub wymagające gry, jak się odstawi to jest OKEJ, nagrzewa się w prawym dolnym rogu telefonu. 

Co do aktualizacji, żadnej nie było, mam nadzieję, że pojawi się Android 7.0 kiedyś. :)

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Idol 4 czy samsung a5 2016?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...