direx4 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kd224 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 https://www.youtube.com/watch?v=p3u1_9ns1BE tutaj pokazuje jak sprawdzić iv, jest też aplikacja "iv go" która pokazuje iv. Na atakach się nie znam, ale ma tam też więcej poradników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miyoshi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów. IV Pokemona możesz sprawdzić dopiero po złapaniu, więc tak, czy inaczej łapać musisz. Najlepiej jest robić to poprzez aplikacje na telefony, bo te przeglądarkowe kalkulatory raczej nie są zbyt wiarygodne. Używasz Androida, czy iOS? Co do ataków - wiadomo, im wyższy DMG tym lepszy atak. Aczkolwiek tutaj ważne jest też dobranie rodzajów Pokemonów, np. wodny pokemon z łatwością wygra z ognistym. Jednak na całą efektywność walki w gymie składają się wszystkie czynniki, czyli właśnie to IV Pokemona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atoris Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów.IV Pokemona możesz sprawdzić dopiero po złapaniu, więc tak, czy inaczej łapać musisz. Najlepiej jest robić to poprzez aplikacje na telefony, bo te przeglądarkowe kalkulatory raczej nie są zbyt wiarygodne. Używasz Androida, czy iOS?Co do ataków - wiadomo, im wyższy DMG tym lepszy atak. Aczkolwiek tutaj ważne jest też dobranie rodzajów Pokemonów, np. wodny pokemon z łatwością wygra z ognistym. Jednak na całą efektywność walki w gymie składają się wszystkie czynniki, czyli właśnie to IV Pokemona. Iv pokemona można sprawdzić przed złapaniem, oferują to skanery. I DMG nie jest najwazniejsze, jest ważne ale nie najważniejsze, liczy się też DPS i zgodność rodzaju ataku z rodzajem pokemona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
direx4 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów. IV Pokemona możesz sprawdzić dopiero po złapaniu, więc tak, czy inaczej łapać musisz. Najlepiej jest robić to poprzez aplikacje na telefony, bo te przeglądarkowe kalkulatory raczej nie są zbyt wiarygodne. Używasz Androida, czy iOS? Co do ataków - wiadomo, im wyższy DMG tym lepszy atak. Aczkolwiek tutaj ważne jest też dobranie rodzajów Pokemonów, np. wodny pokemon z łatwością wygra z ognistym. Jednak na całą efektywność walki w gymie składają się wszystkie czynniki, czyli właśnie to IV Pokemona. Używam Androida ale czy to coś zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atoris Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Używam Androida ale czy to coś zmienia?Koleżance chyba chodziło o to, że na iOS i Androida są inne apki do sprawdzenia ataków i iv. Ja używam "IV & ToolKit for Pokemkn Go". Minusem jest to, że niektóre funkcje są płatne(jak np. sprawdzenie najlepszych ataków i chyba coś jeszcze), ale to nie kosztuje nawet dychy a aktualizacje są na bieżąco, według mnie opłaca się EDIT: Ostatnio pobrałem aplikację PokeEASY, dopiero ją ogarniam ale wygląda ciekawie. Można ulepszać, ewoluować i transferować pokemony. Pokazane jest od razu IV pokemonów, CP po ewolucji i max CP. Brakuje tylko najlepszych ataków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miyoshi Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów.IV Pokemona możesz sprawdzić dopiero po złapaniu, więc tak, czy inaczej łapać musisz. Najlepiej jest robić to poprzez aplikacje na telefony, bo te przeglądarkowe kalkulatory raczej nie są zbyt wiarygodne. Używasz Androida, czy iOS?Co do ataków - wiadomo, im wyższy DMG tym lepszy atak. Aczkolwiek tutaj ważne jest też dobranie rodzajów Pokemonów, np. wodny pokemon z łatwością wygra z ognistym. Jednak na całą efektywność walki w gymie składają się wszystkie czynniki, czyli właśnie to IV Pokemona. Iv pokemona można sprawdzić przed złapaniem, oferują to skanery. I DMG nie jest najwazniejsze, jest ważne ale nie najważniejsze, liczy się też DPS i zgodność rodzaju ataku z rodzajem pokemona. No, ale DPS jednak wiąże się z DMG, tak? Im więcej DMG tym więcej DPS. No, chyba, że w Pokemonach to działa inaczej. Co do skanerów - szczerze mówiąc nie wiedziałam o ich istnieniu, ale czy są one w ogóle praktyczne? Czy jest ktoś w stanie prosto wyjaśnić jak to liczyć, co to jest i na co patrzeć żeby to rozpoznać lub dać jakiś link do poradnika? Niedawno zacząłem grać w Pokemon GO i chciałbym mniej więcej się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy łapaniu pokemonów. Przy okazji też chciałbym prosić o wyjaśnienie co do ataków pokemonów jak duże ma to znaczenie np. w przejmowaniu gymów. IV Pokemona możesz sprawdzić dopiero po złapaniu, więc tak, czy inaczej łapać musisz. Najlepiej jest robić to poprzez aplikacje na telefony, bo te przeglądarkowe kalkulatory raczej nie są zbyt wiarygodne. Używasz Androida, czy iOS? Co do ataków - wiadomo, im wyższy DMG tym lepszy atak. Aczkolwiek tutaj ważne jest też dobranie rodzajów Pokemonów, np. wodny pokemon z łatwością wygra z ognistym. Jednak na całą efektywność walki w gymie składają się wszystkie czynniki, czyli właśnie to IV Pokemona. Używam Androida ale czy to coś zmienia? Nie, chodziło mi tylko o polecenie Ci najlepszej aplikacji do sprawdzania IV Pokemonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atoris Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 @Miyoshi Nie wiem czy Cię rozumiem, ale chodzi o to: atak 1 100Dmg 50Dps, atak 2 80Dmg 100Dps - niby atak 1 ma więcej DMG, ale atak 2 ma dwa razy więcej DPS i on zada więcej DMG w walce. Zasada jest taka że to atakowania priorytetem jest DMG a DPS na drugim miejscu a do obrony gyma jest na odwort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vandal_UK Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ważne są ataki jakie ma twój pokemon ( możesz mieć gayardosa z IV 100% ale ze skillem twister i wyjdzie z tego ze inny gayardos z mniejszym IV i hydro pompa będzie miał wyższe obrażenia na sekunde "DPS" ) Sprawdzaj co mówi twój trener na samym poczatku np. w Valor team trener mowi o pokemonie takie 4 warianty gdzie jest tekst not great in battle < decent < strong < awesome. Te z Awesome maja od 82% w gore IV i tylko te oplaca sie trenowac/ewulowac. Jezeli chodzi o camo IV to sa jak by możliwość posiadania wiekszego CP od innychpokemonow tego samego rodzaju na tym samym ich poziomie. Tak więc najważniejsze są ataki > IV > CP Snorlax rządzi na obrone gymow, a veporeon do atakowania. Powodzenia i złap je wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hungry_Bro Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Czy znacie jakieś strony z info o dostępnych atakach do pokemonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vandal_UK Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 https://pokemon.gameinfo.io/en/tools/IV-calculator tam masz % pokazany zestaw jak dobry jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.