Skocz do zawartości

Czy warto przenieść się z Aiona na GW2?

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie :D Grałem dużo czasu w Aiona i teraz myślę nad nową grą :D Polecacie zagrać w GW2? Gra się szybko nie nudzi? Gra dużo osób? Ile jest klas postaci? Grafika jakaś znośna? A i najważniejsze czy twórcy dalej interesują się tą grą... jakieś eventy, aktualizacje itd.? 

Gra jest znana z tego, że ma jedno z lepszych community. Klas obecnie jest 9. Grafika w porównaniu do Aiona jest znacznie lepsza. Krajobrazy, lasy, rzeki - niczym świat z Wiedźmina. Są dostępne specjalne mody/shadery, aby ulepszyć sobie grafikę. Aktualizacje są bardzo często, gorzej jeśli chodzi o jakieś większe dodatki, bo był tylko jeden - HoT. Generalnie polecam Ci poczytać oficjalne forum GW2, obejrzeć jakieś filmiki na Youtube, bo tam się po prostu więcej dowiesz. 

Gra jest znana z tego, że ma jedno z lepszych community. Klas obecnie jest 9. Grafika w porównaniu do Aiona jest znacznie lepsza. Krajobrazy, lasy, rzeki - niczym świat z Wiedźmina. Są dostępne specjalne mody/shadery, aby ulepszyć sobie grafikę. Aktualizacje są bardzo często, gorzej jeśli chodzi o jakieś większe dodatki, bo był tylko jeden - HoT. Generalnie polecam Ci poczytać oficjalne forum GW2, obejrzeć jakieś filmiki na Youtube, bo tam się po prostu więcej dowiesz. 

A czy w GW2 jest otwarty świat? Nie ma problemu ze znalezieniem kogoś do gry lub do instancji (jeśli takowe są)? A i czy po wbiciu maksymalnego lvl-a jest co robić? :D 

Świat jest ogromny, podzielony na duże mapki z portalami pomiędzy nimi. Graczy jest mnóstwo, więc nie będzie problemu ze znalezieniem kogoś.

Oglądnąłem parę gameplay'ów na yt i gra mnie bardzo zaciekawiła, na pewno zagram :D 

Gram z przerwami od Headstartu.
Gra jest warta swojej ceny, jeśli znajdzie się zgraną ekipę to zabawy jest dużo. 
Jedni farmią achivki, drudzy nołlajfują na raidach, ktoś gra pvp, ktoś bawi się w RP.
Opcji jest wiele więc każdy kto chce znajdzie coś dla siebie. 

W Aiona grałem krótko, w GW2 według mnie jest zdecydowanie ciekawszy system walki.

Ba dla mnie to jeden z lepszych systemów walki pośród wszystkich MMO.

Świat jest otwarty i wielki, ANET cały czas stara się, aby na wszystkich mapach pojawiali się gracze,

także nie ma pustego miejsca w tym świecie, wszędzie ktoś się znajdzie :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Czy warto przenieść się z Aiona na GW2?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...