Skocz do zawartości

Forge Server - problem z pingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa ma sie tak że stworzyłem prywatną paczke 110 modów, które przerzuciłem na stworzonego forge serwera, po odpaleniu klienta wszystko jest ok, gra ale po odpaleniu całej maszyny potrafi tak zeżreć RAMu że komputer mi nie nadąża dodatkowo ping był tak straszny że moby stopklatkowało. Więc przerzuciłem serwer na lepszy komputer brata. Odciążyło to mój system ale problem z pingiem nadal został. I niewiem czemu tak sie dzieje skoro internet mamy taki sam więc lecimy na jednym łączu. A miałem podobną paczke wcześniej tylko może z 10 mniej modów i leciało normalnie bez problemów.

Pomoże ktoś? Byłbym wdzięczny ;)

wyrzuć te 10 modów, wgraj ich odpowiedniki i będzie ok.

spróbuj odpalić serwer na silniku thermos 1.7.10 ( pamiętaj aby zupgrejdować/zdowngrejdować paczkę modów )

https://github.com/CyberdyneCC/Thermos/releases

w pliku server.properties ustaw

network-compression-threshold=0

spróbuj łączyć się z serwerem przez wewnętrzne ip komputera brata. aby sprawdzić jakie ono jest wpisz w konsoli/cmd polecenie

ipconfig

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

wyrzuć te 10 modów, wgraj ich odpowiedniki i będzie ok.

spróbuj odpalić serwer na silniku thermos 1.7.10 ( pamiętaj aby zupgrejdować/zdowngrejdować paczkę modów )

https://github.com/CyberdyneCC/Thermos/releases

w pliku server.properties ustaw

network-compression-threshold=0

spróbuj łączyć się z serwerem przez wewnętrzne ip komputera brata. aby sprawdzić jakie ono jest wpisz w konsoli/cmd polecenie

ipconfig

Nie przyniosło to zbyt dużych rezultatów. Problem nadal jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Forge Server   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...