Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy, Pytania, Prośby Dotyczące Easymetin2

Merkon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Od dawna widzę masę tematów dotyczące właśnie tego bota...

Pomyślałem 'koniec z tym' i zrobiłem o to ten temat

Od dziś wszystkie swoje problemy, pytania, prośby z tym botem piszecie tutaj.

Na pewno Andrzej jak i inni będą sobie nawzajem pomagać.

Bez spamu, będę aktywnie sprawdzał ten temat.

Do roboty !

Najpierw możesz zapoznać się z FAQ:

1. Czy bot działa na Metin2 od wydawcy z8gamers?

• Nie, bot ten działa wyłącznie na Metin2 od GameForge.

2. Czy da się przerobić bota, żeby działał na Metinie od Z8G?

• Nie, niestety się nie da ponieważ ten klient jest nieco zmodyfikowany i troszkę odbiega od standardów. Ponadto jest lepiej zabezpieczony.

3. Po, zalogowaniu i ukazaniu ekranu gry wyskakuje błąd, że metin2client.bin przestał odpowiadać?

• Posiadacze Windows Vista i Seven muszą ustawić tryb zgodności z Windows NT 4.0 Użytkownicy windows XP nie mają tego problemu.

4. Bot nie pije potek. Dlaczego?

• Prawdopodobnie nie zainstalowałeś odpowiednio patcha, lub po zainstalowaniu spatchowałeś grę. Pamiętaj, że potki w grze muszą być w języku niemieckim. Prawidłowy sposób instalacji patcha znajdziesz w punkcie 22.

5. Da się wymontować opcje lurowania lub inne z bota?

• Nie, niestety niczego z niego nie da się wymontować.

6. Bot nie zapamiętuje ustawień, hasła.

• Upewnij się, że masz folder 'user' w katalogu cfg (bot/cfg/user). Jeśli nie ma utwórz go.

7. Po naciśnięciu 'Uruchom grę' nic się nie dzieje, czemu?

• Wejdź do katalogu bota i usuń plik 'gameinfo.conf'. Uruchom ponownie bota i wskaż na ponownie położenie pliku metin2client.bin

8. Mam windows XP jednak mam problem z uruchomieniem bota.

• Bot działa na Windows XP z dodatkiem ServicePack 2 oraz SP3.

9. Po uruchomieniu gry przez bota nie mam okna z mapka i ustawieniami.

• Bot wymaga zainstalowanego środowiska .NET Framework 3.5 SP1 dla Windows XP, Windows Vista 4.0 dla Windows 7.

10. Gdzie jest opcja autologinu?

• Autologin włącza się za pomocą wtyczki, która jest w oknie postaci. Znajduje się ona w prawym górnym rogu profilu aktualnie uruchomionej postaci.

11. Bot działa na innych serwerach prócz 8, 11, 13 i 16.

• Posiadacze Windows Vista i Seven muszą ustawić tryb zgodności z Windows NT 4.0 Użytkownicy windows XP nie mają tego problemu.

12. Czy bot potrafi sprzedawać przedmioty z ekwipunku?

• Jest to możliwe od wersji 0.0.13.1166 mod 3.1

13. Działa to na privach?

• Po prostu nie. Nie da się tego zmodyfikować.

14. Nie mogę założyć konta / zalogować się na swoje.

• Użyj tych danych: ID: MPCuser PW: qwerty

15. Po kliknięciu 'zaloguj' wyskakuje 'Client Send Fail'. O co chodzi?

• Upewnij się, że firewall nie blokuje Ci programu. Wejdź w opcje i spróbuj połączyć się wybierając inny serwer z listy, możliwe, że serwer uległ awarii. Nie da się ominąć procesu logowania.

16. Bot nie pije niebieskich mikstur, co z tym zrobić?

• Przesuń pasek, który odpowiada za wartość punktów many na wartość 90% i włącz jakiś skill i zobacz, czy teraz wypije. Jeśli tak zmień wartość na żądaną i powinno działać. Jeśli masz nadal ten problem zobacz, czy pije czerwone. Jeśli nie zobacz do punktu 4.

17. Bot działa tylko do 5 poziomu, potem już nie chce się zalogować

• Zainstaluj poprawnie patcha (Punkt 22).

18. W momencie, gdy już powinna się pokazać moja postać gra się zawiesza.

• Zainstaluj poprawnie patcha (Punkt 22).

19. Po zaktualizowaniu gry bot nie pije potek.

• Musisz ponownie zainstalować patcha (Punkt 22).

20. Gdy bot idzie kupić potki to metin się wyłącza.

• Zainstaluj odpowiednio patcha (Punkt 22). Upewnij się, że używasz wersji modyfikacji 2.2.1 lub nowszej.

21. Dlaczego bot nie działa poprawnie w V2?

• Niestety to jest jeden z błędów, na który nie ma rozwiązania ani sposobu.

22. Jak poprawnie zainstalować patcha?

• Podczas instalacji patcha jest okno, w którym instalator prosi nas o wskazanie głównego katalogu gry. Trzeba więc wskazać mu ten katalog, wewnątrz którego znajdują się pliki metin2.exe, folder pack, metin2client.bin i cała reszta. Prawidłowa ścieżka powinna wyglądać tak (zakładając, że główny katalog Metin2 mamy na X:\Gry\Metin2_PL\):

* X:\Gry\Metin2_PL\

Poniższe konfiguracje są złe!

* X:\Gry\Metin2_PL\pack\

* X:\Gry\Metin2_PL\pack\pack

23. Bot przy zminimalizowanym metinie nie loguje, co robić?

• Przede wszystkim opcja autologowania musi być włączona (Punkt 10) Dodatkowo, jeśli metin jest zminimalizowany bot zaloguje się dopiero po aktywowaniu okna gry. Co zrobić, żeby bot działał i można było pracować przy komputerze? Wystarczy uruchomić grę w oknie (800x600) i wysunąć ją poza pulpit do tego stopnia, żeby było widać tylko kawałek belki okna. Bot będzie się bez problemu logował.

24. Po zmaksymalizowaniu okna gry są straszne lagi (gra się tnie) lub w ogóle się zawiesza.

• Jest to wina tego, że metin jest grą, która nie potrafi poprawnie działać w trybie zminimalizowanym. Nawet jeśli w grze nic nie robimy a zminimalizujemy ją na chociażby 30 min to po przywróceniu gra będzie wariować lub się zawiesi. Jak sobie z tym poradzić? Wystarczy uruchomić grę w oknie (800x600) i wysunąć ją poza pulpit do tego stopnia, żeby było widać tylko kawałek belki okna oczywiście mimo to nie minimalizować. Jeśli wystaje nam kawałek okna na pulpit to gra będzie działała poprawnie i nie będzie lagów itp.

25. Błąd: Aplikacja nie została właściwie zainicjowana.

• Zainstaluj najnowszą dostępną wersje dla Twojego systemu .NET Framework.

26. Jest możliwość skonfigurowania bota tak, aby zabijał jeden typ mobów / metiny?

• Nie, nie ma takiej możliwości.

27. Da się ustawić tak aby bot schodził z konia, włączał skill i znów wchodził?

28. Da się uruchomić więcej niż 3 okna gry?

29. Błąd: Ta wersja bota jest przeznaczona dla niemieckiej wersji gry, jak naprawić?

• Jest to wina źle zainstalowanego patcha lub samej gry. Zainstaluj ponownie patch lub zainstaluj nowego metina, uruchom patchupdater.exe i spatchuj grę. Potem ją storrentuj i testowo uruchom, jeśli się włączyła wyłącz i wyłącz torrenta Metin2 (wejdź w menedżer zadań, odnajdź proces metin2.bin i zamknij go) Po pomyślnie wykonanych operacjach przystąp do instalacji bota. Bota instalujemy gdzie chcemy. Instrukcje do instalacji patcha znajdziesz w punkcie 22 w tym dziale.

30. Po uruchomieniu metina nagle się sam zamyka, co jest?

• Jest to wina KamerModa. Należy spatchować i storrentować grę. Uruchom patchupdater.exe i po aktualizacjach uruchom testowo grę bez bota. Jeśli zadziała zamknij grę, proces torrenta i zainstaluj bota wraz z patchem.

32. Da się edytować bota tak, by np. metiny zaznaczał na inny kolor?

• Nie, nie da się.

33. Dlaczego bot nie wypłaca doświadczenia?

• Aby bot mógł wypłacać doświadczenie postać musi byś w jakieś gildii. Dodatkowo za pierwszym razem musi zostać dokonana ręczna wypłata doświadczenia na każdej nowej postaci, która jest zalogowana przez bota i ma oddawać doświadczenie. Po tej operacji bot będzie wiedział ile doświadczenia ma oddać i zacznie to robić.

34. Problem z łowieniem za pomocą xAngelBota.

• Na EasyMetin2 nie da się łowić za pomocą xAngelBota dlatego, że nazwa okna gry musi być Metin2, jak wiecie EM2 zmienia na Metin2_nick-postaci. Jeżeli używasz patcha nowszego nić 2.3 to uruchom grę za pomocą metin2.exe i na tym metinie uruchom xAbgelBota.

35. Bot po zakupach nie wraca na spot, dlaczego?

• Niestety ta funkcja jeszcze nie została dopracowana przez twórców i nie działa poprawnie.

1377531174-U173186.png

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Posiadacze Windows Vista i Seven muszą ustawić tryb zgodności z Windows NT 4.0 Użytkownicy windows XP nie mają tego problemu.

Jak mam ustawic tryb zgodnosci z Windows NT 4.0???

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam do tego czasu używałem bota 0.0.15.1217 ale ściagłem sobie Expbota 0.0.5.1428 i przy wybieraniu metin2client.bin wyskakuje mi ,, Ta wersja bota jest dla metin2.pl '' czy coś w tym :-(( Przeinstalowałem i to samo pisze :-( Instalowałem patcha 2.0 tylko od andrzejta . Wersja 0.0.15.1217 działa mi jak złoto lecz chciałbym tą nowszą :-) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź dam 5 :-)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

DAJ ------------------------ xDD

Opublikowano

Witam.

Problem jest taki,wczoraj sciagnolem sobie z ktoregos tematu andrzejt17 (chyba z maja jakis) ExpBotta EasyMetin2 Aktualna wersja: 0.0.13.1166,

Wszystko ladnie pieknie, ale mam 3 problemy, 1 to taki ze przy przechodzeniu przez jakikolwiek TP prawie zawsze mnie kicka(raz tylko sie teleportnoł) a po kicku jest blad logowania dopuki nie zamkne metka i nie wlacze od nowa;/ ale z tym dalo sie zyc, jednak bardziej boli mnie to ze mam straszne problemy z odpaleniem 2 metinow, jak wiadomo jak sie wlancza jedno konto na Exp bocie to jedyna mozliwosc odpalenia innego to tez przez EasyMetin2. No ale jak wlanczam 2 konta to jest makabra, czasem mam tak ze wlacza sie oby dwa i jest ok caly czas, jednak czasem wlacza sie oba i za chwile ktores dostanie kicka i nie da sie zalogowac, albo wlanczam 2 na raz i ktores sie zawiesza wyskakuja 3 bledy i metin ma zawieche do wylaczenia,czasem wyskakuje error i caly EM2 sie wylancza,mam na to sposb lecz nie dziala zawsze, uruchamiam 2 konta na raz przez przycisk uruchom gre a potem pokolei je loguje, ale czesto i gesto nie dziala albo sie wlaczy i kick, prosil bym o polomoc:(

Moj komp to 2 Gz procek Nvidia 4 64 MB karta okolo 800 ram win XP profesional SP 2. (czasami tez podczas gry jedna postacia dostaje kicka)

Z gory dzieki

Edit: Metin to polska wersja serwer ostatni 23 chyba;p

Edit2: tu macie link na wrzute do screena z wlejonymi bledami http://w475.wrzuta.p...U7n/blad_z_easy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam.

Mam problem z tym oto EM. Mam metka z 2010r. instaluje, wszystko pięknie, postępuję zgodnie z instukcją. Mam Windowsa 7 i po załadowaniu się paska po wyborze postaci, gra zawiesza się (wyskakują ????? ??? ????) Reinstalowałem grę i EM, nic nie dało. W którymś tam punkcie w FAQ, jest mowa o zacinaniu się. Jestem pewny na 100%, że dobrze instaluje patcha( nawet robiłem to razem z filmem)

Proszę o pomoc.

Pomogłem... podziękuj

;)

!!!FEEL THE DR1FT!!!

10[x]

20[x]

40[x]

80[x]

160[x]

320[x]

640[x]

Opublikowano

tam gdzie mamy listę all itemów ,czy nie dało by sie zrobic opcji sell/not sell ? :/

przydało by się,np dropie żołcie na niedzwiedziach, dropnelo mi 5 srebrnych branz a boot all sellną :/

gdyby była ta opcja zaznaczało by sie not sell i już: poprostu tego itemu by bot nie sellał...

czy da się zrobić coś takiego?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Napewno nie da się tak zmodyfikować bota żeby zrobić cos z punktami 26 27 31 32 i mysle o dodatkowej opcji ... Buffowanie postaci bijącej moobki... może uda się wam to zdziałać w kolejnych wersjach

widzewsygname.jpg
Opublikowano

ja mam problem bo gdy wyloguje mnie z gry nie chce się z powrotem zalogować pisze "błąd podczas łączenia się z serwerem" i muszę wyłączyć i włączyć metina od nowa ;/ powiecie co się dzieje ?

30595.gif 21571.jpg

31204.gif 27754.gif

20571.gif 33301.png

Zbieram minusiki, więc nie bądź żyła siepnij --

Opublikowano

Bosch_127

19

MAP_A1 metin2_map_a1

MAP_A2 map_a2

MAP_A3 metin2_map_a3

MAP_AG metin2_map_guild_01

MAP_B1 metin2_map_b1

MAP_B3 metin2_map_b3

MAP_BG metin2_map_guild_02

MAP_C1 metin2_map_c1

MAP_C3 metin2_map_c3

MAP_CG metin2_map_guild_03

MAP_SNOW map_n_snowm_01

MAP_FLAME metin2_map_n_flame_01

MAP_DESERT metin2_map_n_desert_01

MAP_TEMPLE metin2_map_milgyo

MAP_MONKEY metin2_map_monkeydungeon

MAP_MONKEY2 metin2_map_monkeydungeon_02

MAP_MONKEY3 metin2_map_monkeydungeon_03

MAP_SPIDER metin2_map_spiderdungeon

MAP_SPIDER2 metin2_map_spiderdungeon_02

MAP_SKELTOWER metin2_map_deviltower1

Usuń wszystko z pliczku local_map.txt i wklej to co podałem wyżej.

Połozenie pliku Folder Easy Metin2\cfg\maps\

Dach

1.Klikasz prawym na ikonke EasyMetin2

2.Wybierasz właściwosci

3. Wybierasz zgodność

4. Zaznaczasz uruchom jako administrator

5. Wyżej masz Uruchom ten program w trybie zgodności czy jakoś tak, wybierasz tam NT 4.0

supercola

Do tego musisz mieć orginalnego metina, bez patcha andrzeja.

Najlepiej metin2 spatchowany storrentowany.

Duhai

Na pierwsze pytanie: Używasz SH.? Chociaż malutka wartość z kamer moda lub MH 2.0 i będzie logać.

Na drugie pytanie: Komputer chyba za słaby (z tego co podałeś mam 2x mocniejszy i przy 2 metinach się tnie.

Samsung

Kur** Skończ z tym spamem i jak ci moja łatka nie pasi poczekaj na nową wersje.

Dagerkaa

Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, reinslatowałas na inną partycje dysku może.? jak nie masz to usuń plik errlog z folderu metina, może pomoże. ;)

riddickO120

Napewno się da lecz wątpie aby jakiś forumowicz to zrobił nie znając kodu bota. Trzeba o to napisać do twórcy. :D

MIla

Nam.? czy grupie tworzącej bota.? Mniejsza o to. :)

Też chce aby sama biła metki ale to później może zrobią. :)

mhrok

Nie da się. Tylko i wyłącznie w PT.

Gekkou

Reinstal metina, bota, a używałeś może MH.? albo SH wbudowanego w metina (komenda /hack).?

Myślę że pomogłem. :) Będe tu regularnie zaglądać. :)

@DOWN:

Reinstalacja bota powinna pomóc. :)

Opublikowano

Mam problem z Easy po prostu jak wpisuje nazwe konta i chasło to mi się zawiesza program i nie moge dalej pisać :) Pomocy daję + za konrętnom pomoc!.

//nieregulaminowa sygna

Opublikowano

@Merkon - jak myślisz, po co jest ten temat? Ano właśnie po to co ten.. i przynajmniej FAQ tam zawsze aktualne i regularnie udzielam tam pomocy. Po co więc ten topic? Ja osobiście się nie piszę ze wsparciem tutaj :P Po to jest ten temat i tematy ze wstawkami, moim skromnym zdaniem styka :D

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Ta, tyle, że tam padają też oceny bota, co masz odjąć, dodać i te rzeczy, a tu TYLKO otrzymujemy pomoc ;)

Poza tym ciągle powstają nowe tematy...

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Siema!

Andrzej czy jest możliwość ,aby Bot(Em2) jak skończy się silne ciało a postać chce bić na boju ,żeby bot schodził z konia włączał skilla i spowrotem siadał na konia ?

Pozdrawiam

Daje + za odp

.

Opublikowano

Choćbyś nie wiem co zrobił tematy i tak będą. A ten jest dobrym przykładem xD Jest jeden ale następny też musiał powstać xD Ponadto padają w nim (tym moim) tylko problemy i oceny - nic poza tym i co komu przeszkadzają te oceny? :) Przecież jak odpowiadam tam to tylko tym co mają problemik. Powiesz, że posty z ocenami przeszkadzają w odnalezieniu rozwiązania - i tak nikt nie szuka tylko zajrzy (albo i nie) do FAQ i pisze posta. Dodatkowo za posty 'dzięki, leci +' itp macie warny rozdawać xD A więc nie byłyby tam ocen tylko same problemy :D Jeszcze u siebie zrobiłem pewną rzecz - regułę zgłaszania problemu, zamiast wypytywać w kilku postach usera jaki mam system itp itd to zgłaszając problem musi napisać pewne informacje wg wzorca z 1 postu, inaczej nie ma pomocy :P A tutaj sadzę, ze tym sposobem zrobi się śmietnik xD (bd, jaki masz system? frameworki? em, metin itp itd.)

Ale jak tam chcesz xD

Opublikowano

Posiadacze Windows Vista i Seven muszą ustawić tryb zgodności z Windows NT 4.0 Użytkownicy windows XP nie mają tego problemu.

Jak mam ustawic tryb zgodnosci z Windows NT 4.0???

Witam :)

Aby ustawić tryb zgodności z Windows NT 4.0 wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonke następnie wybieramy w oknie właściwości :P

Gdy pokaże nam się następne okno wybieramy zgodność :D

Zaznaczamy ,,Uruchom w trybie zgodności z : Windows NT 4.0 xD

beztytuurbz.jpg

Jeśli pomogłem proszę o +

Pozdrawiam , Klaskaj B)

Sorki macinvx nie zauważyłem twojego posta :O

Opublikowano

Witam,

Podam wszystkie szczegoly, mze ktos sie zjituje i mi pomoze rozwiazac ten problem. Po zainstalowanie EM2 mam problem z lowieniem ryb zawsze pisze "nie mozedsz tu lowic" nawet jesli stoje nad woda ;/ oraz bez fish bota!!! na legalu :) zainstalowalem poprawnie EM zreszta nei mozna tego nie zainstalowac dobrze :P (tak mysle:)

Windows pro SP3 32 bitowy

java w wersji 6 update 20

instalka metina jest z 2010 roku pl

windows instaler 3

NT 4.0 client profile , 4.0 extended

pozrdawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na EM2 nie da się łowić. Jak zainstalowałeś patcha 2.1 lub 2.2 z EM2 to uruchom grę za pomocą metin2.exe i na tym FB, inaczej dupka.

Opublikowano

Witam

Czy jak założę z 5 kąt z loginami z podobnymi loginami np. (lol1, lol2, lol3 itd)

i zbanują np ,,lol2'' to czy pozostałe będą bezpieczne, czy także zostaną zablokowane (multikonto)

Opublikowano

Zostaną zablokowane (jak tak miałem z desire15 i desire16 (były nawet na różnych ip mailu itp..)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...