Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Posiadam lagi podczas gry.

HeroGraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem sobie Battlefield'a 4 juz kiedys. Posiadalem taki sprzet:
- Procesor: Celeron G530 (Chyba taki, 2 x 2.4 GHz) - spelnialem minimalne wymagania
- Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9800GX2 - Spelnialem wymagania minimalne, poniewaz wymagana karta jest o 512 mb a ona ma 1 gb...
- RAM: 4 GB - spelniam
- Płyta Główna: ASUS P8H61-M LX3 R2.0
- Zasilacz: Dragon Force DF-530GT 530W
Mialem bardzo malo fps'ow, caly czas jakies scinki, mam sobie 40/50/60 fps... Nagle BOOM... Mam 1 fps przez okolo 5 s... Potem znow przez chwile normalnie... Spojrzalem sie na jakas akcje gdzies co sie cos dzieje... boom 1 fps...
Pomyslalem... No dobra... Moze slaby procesor...

Wymienilem procesor... Teraz mam i3-2100 (2 x 3.1 GHz)
Dalej to samo... Ktos ma jakis pomysl jak to naprawic, co zrobic, dlaczego tak jest?
(Sterowniki do karty graficznej, od razu mowie ze mam najnowsze, zaaktualizowane)

Opublikowano

A jaki System?

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Microsoft sb teraz leci w kulki z aktualizacjami dla starszych systemów, to może być przyczyną twoich problemów.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

A jakie posiadasz temperatury na karcie graficznej? :) Być może jest to tego wina, przegrzewa się. Bym powiedział że jest to Throtting ale to nie to, skoro procek wymieniłeś, karta strasznie słaba, na laptopie z kartą 520m 1gb i i3 4 rdzeniową Battlefield 4 nie rusza, jest ok. 15 fps a tobie z gorszą kartą rusza? ;p 

image.png

Opublikowano

@Grzesiu5220 Z laptopa też posiadała 1 gb a było z 15 fps. ;p Ale temperature miała 105 stopni, może masz skoki napięcia na procku? Zobacz w HWMonitor podczas uruchomionej gry czy napięcie skacze. Jeżeli to są nagłe spadki to sugerowało by mi to albo na przegrzewanie, ale tutaj tego nie ma, albo skoki napięcia nagłe. :P

image.png

Opublikowano

@Grzesiu5220 Tak jak napisałem, tutaj była dedykowana Geforce GTX 520M 1 GB, to nie integra, twoja karta pod Battlefield 4 jest za słaba wg. mnie by grać normalnie w 30 fps,ach nawet. Nie patrzy się tylko jaką pojemność VRAM ma karta graficzna a jaki ma model. :) 

Czasami wymagania w grach są zaniżanie, w niektórych wymaga mocniejszego sprzętu lecz piszę że słabszego, ja bym na twoim miejscu zagrał na tej karcie graficznej w Battlefield 3, bądź jakieś Call of Duty starsze.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...