Skocz do zawartości

Minecraft - Problem z Forge

samfartpl

Rekomendowane odpowiedzi

To jaką wersję ma forge nie jest istotne.. każda mu powinna odpalić ;) Rusz głową. Bardzo możliwe, że forge nie jest kompatybilny z nową wersją Javy, ja zawsze odpalałem na starszej (w moim przypadku java 7). Jak już zainstalujesz starszą javę, wejdź w launcher, edytuj profil i na dole masz "java settings". Musisz zmienić "Executable", tam masz folder docelowy, w którym java się znajduje. Jeżeli zainstalujesz starą to będziesz miał 2 javy tą nowszą i starszą, zmień tam folder docelowy do tej starszej javy. Jeżeli dalej nic z tego, pod tamtym okienkiem masz "JVM Arguments" i po literach -Xmx1G usuwasz wszystko. Zostanie Ci same -Xmx1G i gra powinna odpalić.

#LenovoLegion Team

To jaką wersję ma forge nie jest istotne.. każda mu powinna odpalić ;) Rusz głową. Bardzo możliwe, że forge nie jest kompatybilny z nową wersją Javy, ja zawsze odpalałem na starszej (w moim przypadku java 7). Jak już zainstalujesz starszą javę, wejdź w launcher, edytuj profil i na dole masz "java settings". Musisz zmienić "Executable", tam masz folder docelowy, w którym java się znajduje. Jeżeli zainstalujesz starą to będziesz miał 2 javy tą nowszą i starszą, zmień tam folder docelowy do tej starszej javy. Jeżeli dalej nic z tego, pod tamtym okienkiem masz "JVM Arguments" i po literach -Xmx1G usuwasz wszystko. Zostanie Ci same -Xmx1G i gra powinna odpalić.

Forge robiony jest pod jave 8 więc jak by miało przez jave nie odpalić to tylko dlatego że w 7 czegoś brakuje. Tak wersja mc/forga ma znaczenie czasem mojang lubi coś dodać do ścieżki albo usunąć i starszy launcher dobie nie poradzi. Jak już ktoś wyżej wspomniał zainstaluj najnowsza wersje launchera.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Minecraft   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...