samfartpl Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam, zainstalowałem forga i gdy chciałem uruchomić minecrafta wyskoczył mi błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drenek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Podaj pełny log +Zaktualizuj launcher do v3.100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaromirus Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jest to chyba 1.8 tak? Spróbuj zainstalować nowaszą/starszą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aplay. Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To jaką wersję ma forge nie jest istotne.. każda mu powinna odpalić Rusz głową. Bardzo możliwe, że forge nie jest kompatybilny z nową wersją Javy, ja zawsze odpalałem na starszej (w moim przypadku java 7). Jak już zainstalujesz starszą javę, wejdź w launcher, edytuj profil i na dole masz "java settings". Musisz zmienić "Executable", tam masz folder docelowy, w którym java się znajduje. Jeżeli zainstalujesz starą to będziesz miał 2 javy tą nowszą i starszą, zmień tam folder docelowy do tej starszej javy. Jeżeli dalej nic z tego, pod tamtym okienkiem masz "JVM Arguments" i po literach -Xmx1G usuwasz wszystko. Zostanie Ci same -Xmx1G i gra powinna odpalić. #LenovoLegion Team Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 To jaką wersję ma forge nie jest istotne.. każda mu powinna odpalić Rusz głową. Bardzo możliwe, że forge nie jest kompatybilny z nową wersją Javy, ja zawsze odpalałem na starszej (w moim przypadku java 7). Jak już zainstalujesz starszą javę, wejdź w launcher, edytuj profil i na dole masz "java settings". Musisz zmienić "Executable", tam masz folder docelowy, w którym java się znajduje. Jeżeli zainstalujesz starą to będziesz miał 2 javy tą nowszą i starszą, zmień tam folder docelowy do tej starszej javy. Jeżeli dalej nic z tego, pod tamtym okienkiem masz "JVM Arguments" i po literach -Xmx1G usuwasz wszystko. Zostanie Ci same -Xmx1G i gra powinna odpalić. Forge robiony jest pod jave 8 więc jak by miało przez jave nie odpalić to tylko dlatego że w 7 czegoś brakuje. Tak wersja mc/forga ma znaczenie czasem mojang lubi coś dodać do ścieżki albo usunąć i starszy launcher dobie nie poradzi. Jak już ktoś wyżej wspomniał zainstaluj najnowsza wersje launchera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaromirus Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Tak jak mówi @Aplay . Zainstaluj inną jave np. 7 (lub inny update 8). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aegris Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Nawalił Ci FML (Od forga dodatek) Wywala błędy z jakąś klasą FMLLOadPlugin zmień forge na inny, wybierz forge Installer i w okieknu zaznacz Install (nie server) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sev07 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Sprawdź czy masz zainstalowaną rekomendowaną wersje forga, może też to być faktycznie wina javy ja mam 7 i wszystko śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.