Skocz do zawartości

Czy opłaca się wymienić sam procesor czy przy okazji kartę graficzną ?

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

GRA TO H1Z1 KING OF THE KILL

Witam znam się nieco na komputerach ale chciałbym się zapytać tutaj można powiedzieć ekspertów od tej gry.

Posiadam owy sprzęt :

Karta graficzna : Asus GTX 660 TI

Procesor : AMX Phenom x2 550 processor

Ram : 4X2 GB Ramu DDR2

Miałem problemy z tą grą grałem na minimalnych/średnich/wysokich i fps'y najlepiej działały na średnio/wysokich ustawieniach

I czy jak zakupię nową płytę główną z ramem 2x4 DDR3, oraz procesorem z serii i3/i5 to czy będę miał płynną rozgrywkę ? Czy ta karta jest odpowiednia ? 

Przy zmianie z windows 10 na windows 7 mogłem w miare lepiej grać ale odczuwam te lagi cały czas 

Jam mam graficzke GTX 550 Ti, która jest sporo gorsza od twojej, słaby procesor(I5 760) i np. w 1600x900 z 60% render quality i 500 render distance mam mniej wiecej stałe 60 fps.
Jak masz zaoszczędzone pieniądze to polecam ci już kupować/przymierzać się do kupna płyty głównej pod lepszy sprzęt i kupować ten lepszy sprzęt :P 
A jeżeli nie masz, to dozbierać trochę... Bo jak kupisz coś gorszego, to za pare lat... znow nie bedzie ci wystarczać na lepsze gry i znow bedziesz musial wymienic :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Czy opłaca się wymienić sam procesor czy przy okazji kartę graficzną ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...