Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się wymienić sam procesor czy przy okazji kartę graficzną ?

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GRA TO H1Z1 KING OF THE KILL

Witam znam się nieco na komputerach ale chciałbym się zapytać tutaj można powiedzieć ekspertów od tej gry.

Posiadam owy sprzęt :

Karta graficzna : Asus GTX 660 TI

Procesor : AMX Phenom x2 550 processor

Ram : 4X2 GB Ramu DDR2

Miałem problemy z tą grą grałem na minimalnych/średnich/wysokich i fps'y najlepiej działały na średnio/wysokich ustawieniach

I czy jak zakupię nową płytę główną z ramem 2x4 DDR3, oraz procesorem z serii i3/i5 to czy będę miał płynną rozgrywkę ? Czy ta karta jest odpowiednia ? 

Przy zmianie z windows 10 na windows 7 mogłem w miare lepiej grać ale odczuwam te lagi cały czas 

Opublikowano

Jak byś wymienił procesor na i5 różnica była by napewno nie mała. Karta graficzna da rade.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Jam mam graficzke GTX 550 Ti, która jest sporo gorsza od twojej, słaby procesor(I5 760) i np. w 1600x900 z 60% render quality i 500 render distance mam mniej wiecej stałe 60 fps.
Jak masz zaoszczędzone pieniądze to polecam ci już kupować/przymierzać się do kupna płyty głównej pod lepszy sprzęt i kupować ten lepszy sprzęt :P 
A jeżeli nie masz, to dozbierać trochę... Bo jak kupisz coś gorszego, to za pare lat... znow nie bedzie ci wystarczać na lepsze gry i znow bedziesz musial wymienic :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...