Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD - Spadki FPS na dobrym PC

Fortraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku przedstawię wam mój sprzęt :)

Płyta gówna: MSI 760GM-P23(FX)

Procesor: AMD FX 6300

Pamięć Ram: DDR3 8gb

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7700 Series - Core 400Mhz - Memory 800Mhz - Size 4gb

Problemy polega na tym że niedawno na tym sprzęcie w takich grach jak Cs-Go LeagueOfLegends miałem po 300 fps, nagle coś nie tak, w cs go czasami chwile po 120 fps a za chwile spadki do 15-30, w league of legends sprawa wyglada inaczej bo jest na chwile po 200 fps a nagle potrafi spać do 30-40

W załączniku podam jeszcze dokument textowy z Cpu-Z :) Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi :P

Komputer.txt

Opublikowano

sprawdź napięcie w procesorze, i paste na nim :)

Co ma napięcie do fps'ów? Mam podobny procesor i jakoś nie zauważam spadków fps, tym bardziej od napięcia. Zaktualizuj co tam masz do zaktualizowania (grafa, sterowniki, etc). Sprawdź fps'y na konkretnych ustawieniach graficznych, w lolu fps'y mogą spadać niezależnie od sprzętu (od aktualizacji, etc.) podobnie w cs'ie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zainstalowałem sterowniki do Karty graficznej i dzwieku, nic więcej, potrzeba do czegoś jeszcze?

Tylko, że tak jak wspomniałem fps'y nie muszą być z winy sterowników/sprzętu, po prostu czasem aktualizacje są takie, że spadki się pojawiają.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Włącz komputer i sprawdź temeratury programem HWMonitor, potem posiedź chwile na internecie/ pograj coś i zobacz wtedy temperatury. Dodaj tu zdjęcie :)

Opublikowano

Przecież podałem

To jest rodzina kart graficznych, a nam chodzi o model z tej rodziny bo ja mam Radeona HD 7850 (a seria to 7800).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Musi coś być z Tym AMD, może nie mam najnowszego sprzętu Ale od kilku dni mam ten sam problem, zawsze miałem po około 120fps A teraz mam po 60 i dropy do 30-10fps

sygna33.png

Opublikowano

riot zawalil sprawe cos z gra nie tak jeest mam gtx 970 wcześniej klatki byly do 400 teraz takie sa lagi ze jak wchodze do gry, to mnie teleportować potrafi gra. zdecydowanie  wina nie po twojej stronie ;;;;;;;;;;;;(

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

w takim razie grafa ma 1gb, na tych 2GB ludzie kopali bitcoiny ale to i tak nie wina grafy

wejdz w menedżer zadań po prostu i daj screena na włączonych grach u mnie po update cs'a na grze w lobby miałem 50% zużycia 2-rdzeniowego intela przed update nie było aż tak źle, wiec wymieniłem

Hejo

Opublikowano

Wina temperatury to raczej nie jest, przykład . gram na takim czyms i na srednich mam po 70 + fps. 

CPU
AMD A8-7600 93 °C
Gotuje sie troche nie :D? + grafika integra podkręcona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...