Skocz do zawartości

Liczba graczy na Barusie, początki gry klerykiem

baciok1488

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno rozpocząłem swoją przygodę z AIONem na serwerze Barus.

Mam już 56lvl klerykiem i jak dotychczas czuję się jakbym grał w grę single player..

Czy na wyższych lvl też jest tak mało ludzi?

Gdzie teraz najlepiej expić? jeśli instancje to jakie?

Od którego lvl martwić się o eq i skad je wziac?

Proszę jedynie bez skrótów bo jestem całkiem zielony.

Po prostu nie graj w Aiona, ludzie z tego odchodzą. 
Patrz 5.3 = typowe p2w i większość graczy odejdzie. Wystarczy zobaczyć na forach, co się dzieje z community i jak bardzo hejtują GF + wystarczy przejrzeć wykresy z okresu Sierpień 2k16 - Grudzień 2k16.
Ta gra umiera i to bardzo, bardzo szybko :)
Poczytaj inne tematy, wypowiadałem się tam.

Na end game właśnie jest najwięcej graczy, czyli 66 - 75

Gdzie expić? Był temat, w którym opisywałem, jak w 12h nabić 65lvl.
Na Twoim lvlu robiłbym solo Beshmundir Temple do 65, ale trzeba poprosić jakiegoś end game gracza, aby ubił Ci jednego bossa i tyle.

O eq zaczynasz martwić się od 65.

Patrz 5.3 = typowe p2w i większość graczy odejdzie. Wystarczy zobaczyć na forach, co się dzieje z community i jak bardzo hejtują GF + wystarczy przejrzeć wykresy z okresu Sierpień 2k16 - Grudzień 2k16.

Na Twoim lvlu robiłbym solo Beshmundir Temple do 65, ale trzeba poprosić jakiegoś end game gracza, aby ubił Ci jednego bossa i tyle.

koles nudny jesteś... w każdym wątku piszesz dokładnie to samo... Dziwne, że moderator się jeszcze tobą nie zainteresował za spam w dziale.

O umieraniu aiona piszesz od dobrych kilku miesięcy(ludzie to samo piszą o metin2pl od 3lat)

Do autora tematu polecam samemu sprawdzić i się przekonać jak jest.

Komputer: z NASA.

koles nudny jesteś... w każdym wątku piszesz dokładnie to samo... Dziwne, że moderator się jeszcze tobą nie zainteresował za spam w dziale.

O umieraniu aiona piszesz od dobrych kilku miesięcy(ludzie to samo piszą o metin2pl od 3lat)

ale on ma racje, aion umiera. metin juz umarl.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

ale on ma racje, aion umiera. metin juz umarl.

Metin już "umarł" ale nadal ma kilka tysięcy graczy online. To samo z Aionem. "Patch 5.3.. typowe p2w" No ale kto wam każe za cokolwiek płacić? Nie chcesz? Nie płać. Gra się dla siebie, dla zabawy a nie dla kogoś. 

Piszę to samo, bo ludzie zadają te same pytania, a niestety, ale w regulaminie nie ma niczego o tym, aby "Przed zadaniem pytania - sprawdź, czy w innych tematach nie została udzielona odpowiedź na to pytanie." 

To pierwsza kwestia.

Druga - Jestem tutaj jedyną osobą, która obserwuje Aiona od 7 lat i ma dostęp do wielu, wielu informacji związanych z samą grą, błędami, community, czy nawet GM'ami :)

Co do umierania Aiona - Owszem, Aion UMIERA.

Trzeba być ślepym, aby tego nie zauważać i nie jest to żadna obraza. Sprawdź sobie wykresy, sprawdź sobie komentarze na forach, interesuj się tym, co się dzieje wokół tej gry, miej kontakty z najlepszymi graczami EU, rozmawiaj także ze starymi GM'ami, analizuj patch notes i UKRYTE zmiany, tego jest cała masa...

Ludzie zaczynają to zauważać i rezygnują z gry, bo przestają widzieć w tym sens :)

Odpowiedź dla "xFreys" - Tak, Aion zmienił się o 180%. 

Aktualnie GF wprowadza ukryte zmiany, zarządzając przy tym samą gospodarką na serwerach, które mają na celu obniżenie chociażby pozyskiwanych przez nas profitów tzn drop, eventy etc

Wszystko jest regulowane pod chorą politykę GF, która ma na celu udoskonalanie Item Shopu i zdobywanie od graczy pieniędzy.

"Metin już "umarł" ale nadal ma kilka tysięcy graczy online. To samo z Aionem. "Patch 5.3.. typowe p2w" No ale kto wam każe za cokolwiek płacić? Nie chcesz? Nie płać. Gra się dla siebie, dla zabawy a nie dla kogoś. "

Tak, Metin2 umarł, GLOBALNY Metin2 umarł.

Tą grę przy życiu podtrzymują "pasjonaci" i osoby, które mają do tej produkcji OGROMNY sentyment. Specjalnie po to zakładają prywatne serwery + oczywiście chodzi o sam marketing :)

Osoba zakładająca prywatny serwer ma 100% świadomości, że do zabawy dołączą setki innych graczy, więc jest to łatwy pieniądz. Ale oczywiście najpierw trzeba SPOROOOO wyłożyć i dobrze się zareklamować, ale tutaj schodzimy na inny temat.

Patch 5.3 -> P2W

Oczywiście, że tak.

Na NA, które jest bardziej przyjazne graczom, gościu wydał 15.000 euro tylko po to, aby zrobić wszystkie elementy nowego AP setu na +20.

Poznaj gościa, zapytaj, ile razy WCZEŚNIEJ próbował to zrobić + ile lat farmienia AP stracił na samo próbowanie złożenia tego nowego gearu "za free". 

Wyżej wspomniałem coś o eventach, więc tutaj także poruszę pamiętną sytuację z roku 2015, gdzie otrzymaliśmy na Święta event z kartami :)

Gość na streamie wywalił 7 tysięcy euro tylko po to, aby nie otrzymać wszystkich kart, a znajomi GM'ów, o których wiedział każdy serwer, jako JEDYNI otrzymali główną nagrodę - pięknie wyplusowane piórko :)

Mogę jeszcze opowiedzieć historię z Tureckiego serwera o masowych banach za zgłaszanie cheaterów, ale po co? Opowiadałem to miliard razy.

Co jeszcze mogę Ci powiedzieć, aby rozwinąć fakt, że AION umiera?

Może powiem, że jest masa exploitów, które nie zostały naprawione od czasów 4.0? 

A może chcesz usłyszeć, że 80% topowych graczy kocha używać skrypty(sytuacja potwierdzona, niektórzy GMowie także o tym doskonale wiedzą + całe serwery wymieniają Ci tych graczy od ręki + programy "pomocnicze" świecą na czerwono podczas PvP z tymi ludźmi)?

NonAnimation, autogathering, podkręcanie statystyk(na szczęście załatali to w większości przypadków), autocleanse, skrypty na craft, wykorzystywanie błędów makro na pisanie tzw "legalnych cheatów i skryptów"???

Tego jest od cholery.

Dlaczego o tym piszę?

Bo oni od pewnego momentu przestali troszczyć się o tą grę.

Teraz wszystko z ich strony leci jedynie czysto pod marketing.

Aktualny Aion jest z tworzony z myślą o GF i profitach, a nie o graczach.

NIE DA SIĘ.

Po co zatem grać, skoro end game to 100% PvP, a osoba dysponująca najnowszym gearem jest w stanie Cię wziąć na "dwa skille"???

Nie bez powodu teraz na popularności zyskują prywatne serwery. Zainteresuj się i zobacz, ile osób poszło na NotAion'a, który i tak oferuje PvP na NAJWYŻSZYM poziomie.

Polecam najpierw osiągnąć tyle, ile ja w AION'ie, zarobić tyle, ile ja na postaciach + siedzieć w tej grze troszkę "głębiej", aniżeli być tylko jednym graczem na milion, który po prostu kosztuje gotowy produkt.

Ja w tym dziale zostawiam kompetentną i rzetelną wiedzę, którą zdobywałem przez 7 lat gry, jako gracz i aktywny członek społeczności Aiona.

Moderacja w tym dziale jest mi akurat przychylna, bo są w 100% świadomi tego, ile ja dla tego działu robię + są mi wdzięczni za to, że ja w ogóle podtrzymuję ten dział i odpowiadam "od razu" na pytania związane z grą :) 

Regulaminu NIGDZIE nie naruszyłem. Kiedyś się zdarzyło za zbyt sporą ilość "sarkazmów" ;)

Obecnie mam 57 lvl, set na 56 i niezbyt kto ma mi pomóc na instancjach, grupy tez nie bardzo umiem znaleźć a i questy się kończą, gdzie teraz mogę najlepiej levelować?

Beshmundir Temple, tak jak mówiłem.

Do 65 lvla zejdzie Ci tam dosłownie "chwilka".

Przejdź się po mieście, napisz do jakiegoś 65+ aby ubił Ci pierwszego bossa na hardzie, a potem aby np potrzymał Ci grupę.

Na początek pamiętaj o tym, aby ustawić sobie stigmy pod DPS'a.

Klerem bez najmniejszego problemu będziesz robić tam pojedynczo mobki, omijaj jedynie "Magusy", bo z nimi możesz mieć problemy na Twoim lvlu, a one jak odpalą reflecta, to Cię nie ma po sekundzie :D 

Odpalasz sobie wtedy te książeczki na zwiększenie expa i lecisz ;)

Od 61 do 65 w około 1-2h idzie się uwinąć w BT, jeśli chodzi o nowicjuszy.

Ja jako "niedzielny gracz" Aiona już sam się do niego zniechęciłem ;-; :D  Jakie są podobne, dobre gry MMO? Grałem kiedyś w Tera ale ta gra niezbyt przypadła mi do gustu ;-; Lepiej czekać na premiery gier 2k17 czy warto zagrać w coś teraz? 

Ja jako "niedzielny gracz" Aiona już sam się do niego zniechęciłem ;-; :D  Jakie są podobne, dobre gry MMO? Grałem kiedyś w Tera ale ta gra niezbyt przypadła mi do gustu ;-; Lepiej czekać na premiery gier 2k17 czy warto zagrać w coś teraz? 

Polecam GW2. Idealna gra dla typowych casuali :P Gra ma wciąż mnóstwo graczy, a jeśli postanowisz zrobić sobie przerwę - długą przerwę, nie będzie sytuacji, w której musiałbyś nadrabiać z ekwipunkiem, aby nadgonić innych graczy.

Nigdy nie nazwałem się "typowym casualem" w mmorpg siędzę od podstawówki z mniejszymi bądź większymi przerwami, lecz obecnie nie ma nic co by mnie wciągnęło na więcej niż tydzień.

"Na początek pamiętaj o tym, aby ustawić sobie stigmy pod DPS'a." stigmy mam jedynie te "podstawowe", z questow wiec gram z tym co mam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Liczba graczy na Barusie, początki gry klerykiem   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...