Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się teraz zaczynać grę?

TR!K3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć grałem w wota z 3 lata teamu potem trochę w War Thunder i Armored Warfare. 

Chciałem wrócić do AW ale z tego co wiem gra stacza sie na dno w kolejce na bitwe czeka po 20 osób ipd. Chciałem wrócić do WOTa ale jakoś nie wiem czy gra zmieniła się na lepsze? Warto zaczynać grę?

Kupiłem dziś CD-ACTION i jest tam jakiś kod ''zaproszeniowy'' daje on 

T-172 - Radziecki czołg lekki premium III poziomu wraz z załogą z wyszkoloną w pełni bazową biegłością i dodatkowym atutem ''Szósty Zmysł'' 

1 miejsce w garażu 

1 dzień konta premium

A w necie znalazłem to 

https://www.youtube.com/watch?v=bJd7q76LIfY 

Tu jest kod na T2-Light, 500 złota i 8 dni premium to też jest zaproszeniowy. 

Tych 2 kodów pewnie nie mogę wykorzystać więc ten z CD-ACTION przepada bo jest raczej gorszy. 

A może są jeszcze lepsze kody zaproszeniowe ktoś ma?

I czy są jakieś ciekawe LEGALNE mody? :)

Za pomoc lajki :D

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Warto zaczynać, bo poprawili wiele rzeczy, fajne działania są w planach i ludzi nie brakuje. Pooglądaj sobie youtuberów, wpadnij na jakiś stream, znajdź klan, który nie ma wymagań i szybko ogarniesz co i jak oraz wciągniesz się.

Opublikowano

wiele poprawili 

dodali nowe łope tanki 

zaczeli banowac za cheaty (chociaz to raczej symbolicznie ) 

troche popsuli tez 

wiele planuja i to tez roznie w zaleznosci od gustow na + i na  - 

generalnie gra sie ciagle rozwija  , po 200 000 ludzi na serwerach  i raczej szybko ta gra nie umrze tak jak AW  ktore umarlo glownie przez za duza na poczatek ilosc trybow przy dosc ograniczonym match makerze a malej liczbie graczy

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Jak dla mnie War Thunder bije na głowę World of Tanks pod każdym względem.

Zgadzam się, każdy kto sądzi inaczej na nakurwia 365 dni w roku na premce, niestety ale taka jest prawda WG poszlo w siano i tylko siano.

@up na pewno nie pod względem ilości graczy, zainteresowaniem, ograniem graczy i możliwościami :)

Ta na pewno mozliwosciami wot bije WT.... 

A w tej bajce byly smoki?

Gdzie w WoT podczas jednej bitwy zrobie nalot B-25, posmigam MIG'iem i jeszcze ponapierdalam tygrysem i dwoma innymi czolgami (tryb zrecznosciowy) ?

Graczy WoT ma wiecej, to musze przyznać, ale ten fakt zawdzieczają temu, że są dłużej na rynku i reklamują sie nawet na tvn....

Ogarnianie graczy? XDDDDDDD b***h plis 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up wbij na wota i dorównaj graczom mającym 3000 wn8 i 30k bitew-nigdy nie dorównasz :) sprawdź sobie twierdze, CW, filmy z ESL wota. Sprawdź jak skomplikowane taktyki potrafią być, każde miejsce na mapie obeznane, górka, przestrzał, zasięg, krzak, odległość, możliwość powrotu, czas dojazdu itd.!!! A ty mi tu gadasz, że brak ogrania graczy i możliwości :) Twoje możliwości są ograniczone i dlatego nie znajdujesz ich w tej grze.

To, że nie potrafiłeś odnaleźć się to twoja sprawa ale nie wyżalaj się z tego powodu. Raczej powinieneś się schować i nie chwalić, że nie potrafisz grać :)

Nie kłam tutaj nikogo o premce, bo ja osobiście nie włożyłem kasy w tą grę ale moje aktualne konto daje mi możliwość gry w 95% klanach, mam czym zarabiać i z kim grać. Nie gram na okrągło, bo mam ciężkie studia więc czas na grę ograniczony mam, a mimo wszystko daje radę i jestem bardzo zadowolony z tej gry. Daje dużo frajdy, jest rywalizacja, są cele, możliwości itd.

WT jest inna grą więc nie dziw się, że tam masz różne inne rzeczy. Na prawdę mam zniżać się do twojego poziomu i tak jak ty wymieniać bezsensowne argumenty np. każdy czołg, którego nie ma w WT oraz gadać, że sobie nim pogram tylko w wocie?  Ciekawe czy w twojej grze jest tak rozbudowany system gier klanowych.

Spójrz prawdzie w oczy-więcej graczy, reklamy nawet na tvn (tak jak napisałeś ale jednak ktoś musi ich wpuścić na ten tvn i muszą mieć pieniądze na reklamę), ESL, rozbudowane gry w klanach trwające praktycznie nonstop itp. chyba bardziej przemawiają za wotem niż twój brzydko złożony post z jakimiś głupimi odzywkami. Wiadomo, że kasa i wielkość odgrywa ważną rolę ale pieniądze, rozwinięcie gry i je ogrom skądś się bierze. Zapewne z tego, że jest aktualnie najlepsza gra tej kategorii :)

Ludzie często wyrzucają pieniądze w błoto ale zauważ, że gra ma kilka lat i nadal jest coraz większa więc może jednak ona ma to coś w sobie. 

Opublikowano

@up wbij na wota i dorównaj graczom mającym 3000 wn8 i 30k bitew-nigdy nie dorównasz :) sprawdź sobie twierdze, CW, filmy z ESL wota. Sprawdź jak skomplikowane taktyki potrafią być, każde miejsce na mapie obeznane, górka, przestrzał, zasięg, krzak, odległość, możliwość powrotu, czas dojazdu itd.!!! A ty mi tu gadasz, że brak ogrania graczy i możliwości :) Twoje możliwości są ograniczone i dlatego nie znajdujesz ich w tej grze.

To, że nie potrafiłeś odnaleźć się to twoja sprawa ale nie wyżalaj się z tego powodu. Raczej powinieneś się schować i nie chwalić, że nie potrafisz grać :)

Nie kłam tutaj nikogo o premce, bo ja osobiście nie włożyłem kasy w tą grę ale moje aktualne konto daje mi możliwość gry w 95% klanach, mam czym zarabiać i z kim grać. Nie gram na okrągło, bo mam ciężkie studia więc czas na grę ograniczony mam, a mimo wszystko daje radę i jestem bardzo zadowolony z tej gry. Daje dużo frajdy, jest rywalizacja, są cele, możliwości itd.

WT jest inna grą więc nie dziw się, że tam masz różne inne rzeczy. Na prawdę mam zniżać się do twojego poziomu i tak jak ty wymieniać bezsensowne argumenty np. każdy czołg, którego nie ma w WT oraz gadać, że sobie nim pogram tylko w wocie?  Ciekawe czy w twojej grze jest tak rozbudowany system gier klanowych.

Spójrz prawdzie w oczy-więcej graczy, reklamy nawet na tvn (tak jak napisałeś ale jednak ktoś musi ich wpuścić na ten tvn i muszą mieć pieniądze na reklamę), ESL, rozbudowane gry w klanach trwające praktycznie nonstop itp. chyba bardziej przemawiają za wotem niż twój brzydko złożony post z jakimiś głupimi odzywkami. Wiadomo, że kasa i wielkość odgrywa ważną rolę ale pieniądze, rozwinięcie gry i je ogrom skądś się bierze. Zapewne z tego, że jest aktualnie najlepsza gra tej kategorii :)

Ludzie często wyrzucają pieniądze w błoto ale zauważ, że gra ma kilka lat i nadal jest coraz większa więc może jednak ona ma to coś w sobie. 

Słuchaj kolego, grałem w WoT'a jak Ty jeszcze nie wiedziałeś o jego istnieniu, jestem graczem od closed bety, 2010r. Wtedy ta gra miała sens, nie liczyło sie złoto, nie było premium, nie było premium tanków, wszyscy byli równi, nie było dzieciaków, po prostu inna gra.

Jeżeli dla ciebie przykładem gracza jest typ z WN8 (swoją droga smieszne wn8, wolałem starą dobrą efektywność) na poziomie 3000 i z 30k bitew na koncie to fajnie masz poukladane w glowie, takich jest mało, ja tu mówie o tych botach pomidorach i pomaranczowych ktorych jest multum.

Nie wiem może teraz jakos zrobili bilans na podstawie WN8 i w końcu gra sie z ludzmi na swoim poziomie, ale jak ja gralem to było zazwyczaj tak, ze ja sam na gorze zielony, pode mną same debile i  przeciwnym team to samo. Tak sie nie dało grać.

Nerdem nie jestem mam zycie wiec nie interesuja mnie smieszne klany, twierdze i CW, a tym bardziej ESL tylko normalna gra randomki, a te wlaśnie WG skurwiło do końca.

Dziekuje dobranoc.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@"Nerdem nie jestem" a poprzedni twój post brzmiał jak dzieciaka, któremu ukradziono sens życia. Typ co wdaje się ze mną w dyskusję o grze, w którą nie gra i jest na przegranej pozycji w tej dyskusji. Odbiegając od tematu: "Nerdem nie jestem" ale 7600 postów nabiłem sobie. Hahaha :)

Znam wiele osób z bety (chociaż przyznam, że ja sam osobiście gram dużo krócej niż oni). Z tymi osobami gram często drużynówki, a z częścią jestem w klanie. Powiem ci, że te osoby nie potrafią zbyt dobrze grać, nie mają większego pojęcia co i jak robić :) To, że ktoś gra długo nie czyni go świetnym dlatego wprowadzono wn8, które jest dla ciebie śmieszne więc zapewne miałeś je na kiepskim poziomie. Jest pewien youtuber Hallack, który pokazuje dawne bitwy. Zobacz jaki kiedyś był żałosny poziom gry.

Zgodzę się z tobą, że jak ma się w drużynie słabych graczy to jest lipa ale jak u przeciwników takie są to przecież jest spoko, bo łatwo o dobry wynik :) Ojj zapomniałem! Ty też się do tej grupy zaliczasz więc nie jest tobie łatwiej o dobry wynik tylko cały czas wszystko zależy od szczęścia :/

Złoto? Jeśli masz na myśli gold ammo to jest ruch w stronę graczy, bo dzięki temu można grać każdym pojazdem jeśli ma się dość ammo. Jeśli masz na myśli złoto jako walutę to łatwo je zdobyć. Wystarczy robić misje z rezerw w klanie. Premium? Czy możliwość szybszego robienia czołgi i kasy to coś przeciwko graczom? Wszyscy byli równi? Jak rozumiem teraz jest rasizm wotowski? :D

Żałosny jesteś, argumenty z dupy, które podajesz są przeciwko tobie kiedy je rozwinę :)

Opublikowano

Co do Japońskich medów to potwierdzam, że do 8 tieru jest męka. Sądziłem że ten Chi-Ri z magazynkiem będzie lepszy, ale się przeliczyłem. No jest męka i odechciało mi się iść wyżej, ale parametry ładnie wyglądają od 8 w górę.

Koledzy powyżej: nie ma sensu się kłócić co do gustów, ja grałem w każdą z tych gier, oraz w AW. Każda mi się podobała, choć WT jest specyficzny i musiałem się z początku do niego przełamać i nauczyć grać. Jak się to opanuje to jest świetny. Co do golda to mam zdanie że sporo popsuł (i tak jest to skok na kasę), żeby taki gracz na goldzie nie popłynął z kredytami, musi grać na premce, dla mnie te pociski to ostateczność, a nie podstawa, oczywiście poza kampaniami bo tam to norma i niedość że 10 nie zarabiają to jeszcze gold drogi - bez premki łatwo się spłukać. Rozgrywkę też psuje bo często na randomie HT z pancerzem czeka za skałką i się nie wychyli na wroga tylko czeka na to by med wyjechał i wyłapał bułe to wtedy dopiero ruszy tyłek. No i jaka to frajda jak wychylisz się na papierowego LT swoim HT i ten zamiast uciekać czy próbować cię objechać jak sam jesteś to on po prostu się z tobą strzela z golda i cię przebija od przodu, gdzie tu sens tej gry i taktyki.

Teraz pancerz, nie ma zbytnio sensu, od tamtej pory lepiej brać mobilny i z dobrym działem czołg, przynajmniej nie będzie wnerwu, że przebijają cię, a i łatwiej mobilnym czołgiem zmienić taktykę w zależności od sytuacji. Podstawa w takich czołgach to też dobre opuszczanie by nie wychylać się całym czołgiem.

Edit:

Co do WN8 to nie jest najlepszym wyznacznikiem - nawet nie wiem jaki mam WN8, ale wiem, że kolor zielony (dzięki XVM - nie raz widziałem jak fiolety medami kampią z TDkami i ruszą się dopiero jak prawie nikt nie został, bo padła flanka i nas wytłukli, ale wtedy to już po grze). Obeznani gracze żyłują sobie jego poziom grając o odpowiednich porach odpowiednimi czołgami (nawet kiedyś na youtube jakiś filmik widziałem jak ktoś poradnik zrobił). Ewentualnie grając głównie OP czołgami i najlepiej z dwoma kolegami, o goldzie nie wspomnę i koncie premium. Jakbym był nolifem i fapał się nad kolorkami to pewnie dawno bym się zastosował do poradników i był przynajmniej niebieski, tylko gdzie tu fun.

Opublikowano

@"Nerdem nie jestem" a poprzedni twój post brzmiał jak dzieciaka, któremu ukradziono sens życia. Typ co wdaje się ze mną w dyskusję o grze, w którą nie gra i jest na przegranej pozycji w tej dyskusji. Odbiegając od tematu: "Nerdem nie jestem" ale 7600 postów nabiłem sobie. Hahaha :)

Znam wiele osób z bety (chociaż przyznam, że ja sam osobiście gram dużo krócej niż oni). Z tymi osobami gram często drużynówki, a z częścią jestem w klanie. Powiem ci, że te osoby nie potrafią zbyt dobrze grać, nie mają większego pojęcia co i jak robić :) To, że ktoś gra długo nie czyni go świetnym dlatego wprowadzono wn8, które jest dla ciebie śmieszne więc zapewne miałeś je na kiepskim poziomie. Jest pewien youtuber Hallack, który pokazuje dawne bitwy. Zobacz jaki kiedyś był żałosny poziom gry.

Zgodzę się z tobą, że jak ma się w drużynie słabych graczy to jest lipa ale jak u przeciwników takie są to przecież jest spoko, bo łatwo o dobry wynik :) Ojj zapomniałem! Ty też się do tej grupy zaliczasz więc nie jest tobie łatwiej o dobry wynik tylko cały czas wszystko zależy od szczęścia :/

Złoto? Jeśli masz na myśli gold ammo to jest ruch w stronę graczy, bo dzięki temu można grać każdym pojazdem jeśli ma się dość ammo. Jeśli masz na myśli złoto jako walutę to łatwo je zdobyć. Wystarczy robić misje z rezerw w klanie. Premium? Czy możliwość szybszego robienia czołgi i kasy to coś przeciwko graczom? Wszyscy byli równi? Jak rozumiem teraz jest rasizm wotowski? :D

Żałosny jesteś, argumenty z dupy, które podajesz są przeciwko tobie kiedy je rozwinę :)

Co mnie k***a obchodzą twoi smieszni koledzy z drużynówek, miałem na poziomie 1500 grając only 6 i 7 tiery na randomkach, czasem kompanie 8 tierów na których zrobic 3,5/4k DMG KT'kiem to nie był problem.

Nie chce mi sie z toba wyklucać bo śmieszny jestes, ja zaczynałem oglądać od poczatku multiego i tylko mutiego reszta to błazny które c***a grają wiec o Hallacku mi nawet nie wspominaj.

Widać że jestes kolejnym graczem który pół zycia przejechał na premce, a jak jeszcze popierasz gold ammo za srebro to juz w ogole masz najebane w głowie. To rozjebało cały balans gry, tak jak pisałem kątowanie i pancerz diametralnie straciło sens.

Chuja tam rozwijasz, popisz jakies tutoriale, wiecej sie udzielaj to sie zobaczy czy coś o tej grze wiesz, bo poki co pierdolenie jakiegos randoma z postami w liczbie 765 mnie nie interesuje.

Rasizm? Wiesz co to znaczy? Co to ma do rzeczy do promowania premium noobków? Widać jaki głupi jestes, nie potrafisz nawet zrozumieć czyjejś wypowiedzi, najprosciej rzecz ujmując kiedyś zarabiało się i zdobywało tyle expa co teraz na premce.

A posty się nie nabija w jeden dzien, nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz, spójrz na date zalożenia mojego konta, 2012r. wlasnie jakbym był nerdem, to bym już miał 20k, tylko ze od 2 lat na tym forumku tylko czasem wpadne poczytać posty takich bananów jak Ty.

Aha i jeszcze jedno, spróboj nabić WN8 na poziomie 3k grając tylko 5 albo 6 tierem maks 7 (czyli tierami którymi jeszcze jest sie do przodu nie majac premki) wtedy mogę uznać, że jesteś pro elo graczem, bo to zaden wyczyn grajac X mieć 3k sredniego DMG

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co mnie k***a obchodzą twoi smieszni koledzy z drużynówek, miałem na poziomie 1500 grając only 6 i 7 tiery na randomkach, czasem kompanie 8 tierów na których zrobic 3,5/4k DMG KT'kiem to nie był problem.

Nie chce mi sie z toba wyklucać bo śmieszny jestes, ja zaczynałem oglądać od poczatku multiego i tylko mutiego reszta to błazny które c***a grają wiec o Hallacku mi nawet nie wspominaj.

Widać że jestes kolejnym graczem który pół zycia przejechał na premce, a jak jeszcze popierasz gold ammo za srebro to juz w ogole masz najebane w głowie. To rozjebało cały balans gry, tak jak pisałem kątowanie i pancerz diametralnie straciło sens.

C***a tam rozwijasz, popisz jakies tutoriale, wiecej sie udzielaj to sie zobaczy czy coś o tej grze wiesz, bo poki co pierdolenie jakiegos randoma z postami w liczbie 765 mnie nie interesuje.

Rasizm? Wiesz co to znaczy? Co to ma do rzeczy do promowania premium noobków? Widać jaki głupi jestes, nie potrafisz nawet zrozumieć czyjejś wypowiedzi, najprosciej rzecz ujmując kiedyś zarabiało się i zdobywało tyle expa co teraz na premce.

A posty się nie nabija w jeden dzien, nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz, spójrz na date zalożenia mojego konta, 2012r. wlasnie jakbym był nerdem, to bym już miał 20k, tylko ze od 2 lat na tym forumku tylko czasem wpadne poczytać posty takich bananów jak Ty.

Aha i jeszcze jedno, spróboj nabić WN8 na poziomie 3k grając tylko 5 albo 6 tierem maks 7 (czyli tierami którymi jeszcze jest sie do przodu nie majac premki) wtedy mogę uznać, że jesteś pro elo graczem, bo to zaden wyczyn grajac X mieć 3k sredniego DMG

1.Na 5, 6, 7 tierach nabija się samo wn8, bo to noobskie tiery-łatwo robić dobre bitwy i dmg. Na niższych jest trudniej, bo są bardziej nieobliczalne, a na większych jest wyższy poziom gry więc jest trudniej.

2."KT'kiem"-nie wiem co to jest.

3.Co ma dmg na kampanii do rzeczy? Nie rozumiem? Na kampanii gra drużyna, a nie sam gracz więc nie wiem czym się szczycisz :) Ja osobiście wolałbym robić 0 dmg przez całą kampanie i wygrywać wszystko żeby wygrać czołg niż robić top dmg i dostawać w dupe.

4.Co ma multi do rzeczy? Jest bardzo dobrym graczem-to fakt. Ale co poza tym? :) Ja nawiązałem do hallacka ze względu na pokazywanie starych bitew, bo miało ci to udowodnić jak wzrósł poziom gry w ostatnim czasie. Nie ważne kogo się ogląda-ważne jak się gra.

5.Pół życia na premce? Czytałeś moje posty? Ja nie wydałem pieniędzy na grę. Nie mam aktualnie premki ale zdobyć ją to nie problem, bo gold z misji może wpaść  :) Oczywiście tylko w moim przypadku, bo ty nie wykazujesz dostatecznych umiejętności i z tego co widzę to ograniczasz sie do 5, 6 i 7, a na tych tierach nie można wykonać misji z rezerw. Pobieram gold ammo, bo dzięki niemu (oczywiście wydając masę kredytów, niestety) można grać każdym czołgiem. Zgadzam się, że wiele czołgów na tym dużo straciło (np. Maus lub t95) ale wydaje mi się, że więcej czołgów zyskało niż straciło. Przykładowo jak sobie wyobrażasz takiego takiego t-44 na X tierach bez golda? Przecież to 0 przyjemności z gry, a taki is4 w erze golda? Niby dużo stracił ale nadal jest grywalny i dobry. Ten przykład idealnie obrazuje, że gold dużo namieszał, wielu czołgom zaszkodził ale niektórym czołgom nadał trochę sensu. 

6.Ustawisz is4, e100, mausa, is7, e3 itd. odpowiednio i nadal odbijają mnóstwo. Po prostu teraz nie można jechać yolo do przodu i wszystko odbijać jak kiedyś tylko grać pasywniej i korzystać z mapy oraz reszty drużyny. Po prostu wzrósł poziom i tyle.

7.Nie pisze tutoriali, bo po co, brak czasu i pomysłu na nie, gra się wciąż rozwija i te wszystkie napisane do tej pory dotyczące miejscówek, czołgów, taktyk itd. są w 99% nieaktualne i słabe. To, że ktoś gra na poziomie nie zobowiązuje do pajacowania z poradnikami i innymi głupotami.

8.Nazywasz mnie randomem i oceniasz przez post :) miło

9.Rasizm-w moim poście była to metafora :) Niestety nie załapałeś tego. W sumie jak do tej pory za wiele z moim postów nie załapałeś tylko ciśnienie ci skoczyło i zacząłeś się wyżalać, rzucać i kłócić.

10.Nie zarabiało się kiedyś tyle co na premce teraz. Powiem ci nawet więcej-tyle co teraz trzeba na "asa pancernego" na niektórych czołgach nikt dawniej nie osiągnął. Bo poziom skoczył. Dodatkowo są rezerwy, misje i eventy więc jeśli chodzi o exp i kasę jest dużo, dużo łatwiej niż dawniej. :)

11.Z tego co widzę to założyliśmy konto na forum w tym samym roku, a jednak jest taka rozbieżność postów. I to ja jestem nerdem? :)

12.3k wn8 na 5, 6 i 7 tierach? Tyle właśnie na tych czołgach to jest absolutne minimum, bo to są nabijaczki do wn8 (tak jak wcześniej napisałem). Przykładowo na takim OP t29 wystarczy robić średnio 1600 dmg (co jest banalne) i ma się te 3k wn8 :) Z kolei na X tierach jest trudniej. Skoro takich rzeczy nie wiesz to widać, że nigdy nie grałeś na poziomie na X tierach oraz nie masz żadnego pojęcia o grze.

Mimo to wszystko przez cały czas pyskujesz, mądrujesz się, wypowiadasz się o sprawach o których nie masz pojęcia, pieprzysz o grze, w której jest laikiem.

Opublikowano

Dla zainteresowanych fapaniem się nad WN8:

cz.1 http://blog.wot-ts.pl/2015/01/02/jak-uzyskac-wysokie-wn8/

cz.2 http://blog.wot-ts.pl/2015/01/11/jak-uzyskac-wysokie-wn8-czesc-druga/

cz.3 http://blog.wot-ts.pl/2015/02/03/jak-uzyskac-wysokie-wn8-czesc-trzecia/

Z tego jasno wynika że najłatwiej, robiąc DMG i jeszcze raz DMG, a więc kampa, kampa i jeszcze raz kampa, z dobrymi miejscówkami oczywiście - bo jak ktoś nie wie jak danym czołgiem grać to inaczej szybko polegnie a kampiąc zawsze coś postrzela.

Na 5,6,7 tierach nie zrobisz takiego WN8 jak na 10 tierach, nie ma szans, więc @Hubert nie masz racji. Wystarczy poczytać linki.

Podsumowując:

Na podstawie WN8 można co najwyżej wywnioskować, że gracz np. fiolet potrafi robić DMG, ale jak to robi tego nie wiadomo, bo nie wiesz czy robi to ciągle kampiąc, czy grając na pierwszej linii.

Ktoś kto tylko kampii w każdym czołgu i tylko stuka we wroga z daleka, dzięki spotowi szybko ginącej drużyny nie jest dobrym graczem tylko zwykłym sępem.

Dopiero ktoś kto grając poszczególnymi czołgami w taki sposób do jakiej roli je stworzono i dodatkowo robiąc DMG jest dobrym graczem. Jak bym lubił grać tylko na kampie, a nie lubię, bo lubię mobilne czołgi to bym zrobił sobie większe WN8, a tak mam tylko niecałe 1700 przy ponad 17tys. bitew.

Nie raz widziałem fioleta na kampie w HT na topie jak kampi z TDkami. Przez co nasza pierwsza linia padała i bitwa była w plecy, no ale on swoje nahapał i DMG zrobił.

@TR!K3R - mody polecam Aslaina: http://aslain.com/index.php?/topic/13-091701-aslains-xvm-mod-modpack-installer-wpicture-sound-preview/

Zawsze są ładnie opisane i można samemu wybrać które chcemy.

Opublikowano

Moim zdaniem jest warto zacząć grać w Wota jeśli znasz czułe punkty strzelając do wyższych tierów, bo z golda moim zdaniem nie warto strzelać aczkolwiek czasami mm daje dupy no to trzeba ale np t25 niemieckim średnim czołgiem przebijałem IS siódmego poziomu niejednokrotnie bez użycia golda i biłem go jak chciałem...
Więc musisz sam zdecydować jak grać bo po opiniach nie ma szans czy zacząć czy nie np nauczyłem się grać na VI-X tierach a lamie na I-V więc musisz spróbować swoich sił w grze a nie na opiniach :).

PS. Jak masz zaczynać grę to z kodem dla początkujących graczy zawszę profity na start....

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

@wojopl78 jak już pisałem poradniki są nic nie warte, bo są stare.

+nie kampa, bo często ma się dużą szansę na wygraną i nawet wolnym czołgiem jak raszujesz to nic nie robisz, bo nie zdążysz dlatego umiejętności się liczą. Jeśli polegasz tym na kampie to możesz max zrobić ~1800 wn8, bo to tylko na części gier/map się sprawdza. To co piszesz to takie troche gdybanie.

Zauważ też jaki to jest fiolet. Jeśli to jest jakiś reset, który gra tylko OP czołgami to się w cale nie dziwie. Jeśli jest to gracz z większa ilością bitew, grający wszystkimi pojazdami to nie kampi. No chyba, że trafi na całą drużynę czerwoną i pomarańczową, a u przeciwników są zieloni i niebiescy. Wtedy też bym trzymał się z tyłu ale przy takim losowaniu to raczej jest uzasadnione. Zauważcie, że "fiolety" poza wn8 mają też wysoki %WR. Skąd to się bierze skoro olewają drużynę i waszym zdaniem kampią? Widocznie robią więcej dla wygranej niż gracze np. żółci.

PROSZĘ SKOŃCZCIE PRZYTACZAĆ SCHEMATY, PORADNIKI ITD., bo to bezsensu. Gra tak się zmienia i rozwija, że nie ma recepty na dobrą grę i statystyki równocześnie. Po prostu trzeba ogarniać, a przytaczanie takich głupot to tylko wasze tłumaczenie dlaczego nie osiągacie tego co inni w jakiejś głupiej grze.

@wojopl78 proszę nie włączaj się w tą rozmowę, bo akurat wydajesz się bardziej kumaty niż kolega z #17 i nie chce się sprzeczać, bo mimo wszystko nie masz racji.

Opublikowano

Cześć grałem w wota z 3 lata teamu potem trochę w War Thunder i Armored Warfare. 

Chciałem wrócić do AW ale z tego co wiem gra stacza sie na dno w kolejce na bitwe czeka po 20 osób ipd. Chciałem wrócić do WOTa ale jakoś nie wiem czy gra zmieniła się na lepsze? Warto zaczynać grę?

Nie wiem czemu uważasz że AW się stacza. Fakt masa ludzi na razie nie gra bo czeka na balans 2.0, przez co jest masę płaczu na forum i samosię to tak nakręca, bo Polak jak nie narzeka to jest chory.

Ja gram w AW, fakt głównie PvE i trochę GO, alegra mi się tam lepiej niż w WoT pomimo że w Wocie mam kilkanaście razy więcej bitew.

Mało kto pisze ile można zyskać na tym balansie 2.0, bo głównie słychać płacz ,a zyskać można i to sporo.

Tu masz ładnie opisane jak zarobić na tym balansie 2.0 w AW: http://aw.gamestone.pl/co-warto-zakupic-przed-019/

Co do graczy sądzę że sporo się zmieni jak po balansie wprowadzą więcej pojazdów bo na obecną chwilę starych graczy mało gra bo nie mają co badać. ;)

@hubert231231231 - nie będę polemizował bo to nie na temat, no i na siłę coś udowadniać to też bez sensu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...