Skocz do zawartości

Raspberry Pi 3 - Installacja normalnej wersji Windows 10 32bit + automatyczny start RealVNC

MichalPlays

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zakupiłem sobie niedawno Raspberry pi 3 i chciał bym zainstalować na nim normalną wersje Windows 10 32bit (Edycja Pro- bo mam tylko do tej wersji zakupiony klucz produktu) ...

Czy takie coś jest możliwe ? a jeśli tak to jaki tool mam używać aby zainstalować to z karty micro sd albo z pendrive na kartę micro sd ?

Pozdrawiam

ps. Testowałem już ten Windows 10 LoT core i mi się ta "odchudzona" wersja nie podoba

Z tego co mi wiadomo ta  "odchudzona" wersja Jest poprostu napisana od nowa typowo pod malinke, która nie posiada typowego BIOS'a jak każdy PC, Możesz zainstalowac Raspbiana i spróbować uruchomić aplikacje za pomocą wine,
Windows 10 na karcie SD to był by także zły pomysł gdyż predkość dysku a prędkość karty jednak jest jeszcze całkiem spora różnica

Z tego co mi wiadomo ta  "odchudzona" wersja Jest poprostu napisana od nowa typowo pod malinke, która nie posiada typowego BIOS'a jak każdy PC, Możesz zainstalowac Raspbiana i spróbować uruchomić aplikacje za pomocą wine,

Windows 10 na karcie SD to był by także zły pomysł gdyż predkość dysku a prędkość karty jednak jest jeszcze całkiem spora różnica

a jakiegoś on boot emulatora co podczas ładowania od razu ładuje wirtualny dysk .vhd to nie ma ?

Bo mam też takiego klona pod nazwą Banana Pi z 2gb ram oraz z 1.8 Ghz procesorem i tam używam taki open source emulator co po podłączeniu do napięcia od razu ładuje plik .vhd i mi uruchamia automatycznie Windows 8.

System instaluje przez VirtualBox na kompie a potem kopiuje plik do mojego mobilnego dysku ssd a ten plik ładuje emulator który jest na karcie micro sd (waga emulatora 6.41gb) .

Ps.

Trochę przeszukałem neta i znalazłem też na takiej rosyjskiej stronie Windows 10 pocket edition i nawet mi to dobrze śmiga...

Może jakoś to się da uruchomić jakimś patchem albo emulatorem.

Testowałem to już na virtualbox i ustawiłem to na specyfikacje raspberry pi 3 i płynnie działa ale bootowanie trwa dosyć długo (4min)

Link (polecam pobieranie z google drive bo jest bez limitu transferu ): http://sergeistrelec.ru/winpe_10/80-winpe-10-8-sergei-strelec-x86-x64-native-x86-20161224-english-version.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Raspberry Pi 3   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...