Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Podstawy Elfbota Oraz Rzeczy Jego Dotyczące.

sarez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Z powodu dużej ilości pytań o to samo - zrobiłem mały poradnik. Narazie to niewiele , ale codziennie będę coś zmieniał i dodawał. Jeżeli znaleźliście jakiś błąd , proszę o zgłoszenie go na PW ;) . Jeżeli macie pytania dot. poniższego tekstu , piszcie tutaj. Zastrzegam sobie prawo do kopiowania. Włożyłem w to dużo pracy i nie chcę aby ktoś to rujnował :)

Uwaga ! Jeżeli natkniecie się na słowa lub określenia których nie znacie , na końcu tematu znajdziecie słownik !

1. Interfejs i możliwości kilku narzędzi.

a) Cavebot

Po przyciśnięciu tego przycisku ;

25pq0e9.jpg

Poniżej opisałem do czego służą różne opcje.

Na czarno zaznaczyłem rzeczy podstawowe , który każdy musi znać ,na czerwono najważniejsze , a na niebiesko te ,których nie powinniśmy ruszać.

2059u90.jpg

1. Jest to menu wczytywania opcji. Przycisk LOAD służy do wczytania zapisu ustawień waypointów , czyli "punktów kontrolnych" po których nasza postać będzie się przemieszczać. Aby załadować te waypointy , wystarczy wskazać plik .elfc , a dokładniej skrypt (odsyłam na koniec poradnika , znajduje się tam słowniczek).

2. Lista naszych waypointów , które załadowaliśmy. Przycisk Clear wyczyszcza nam ową listę , delete usuwa wybrany punk kontrolny , a label pokazuje nazwę punktu , o ile autor ją ustawił (mniej potrzebne). Klawisza Edit nie ruszamy.

3. Przycisk Follow Waypoints to poprostu przycisk włączenia cavebota (musimy mieć wgrane waypointy!). Co do Show labels odsyłam do pkt. 2.

4. Używane do tworzenia waypoints - użycie liny , łopaty etc.

5. Lista rzeczy które bot podnosi z potwora.

6. Opcja lootingu i jakich przedmiotów użyć

7. Zazwyczaj ustawiane zostaje przez wczytane ustawienia. Zaznacza tam się co bot powinien robić gdy przykładowo wykryje GM.

B) - Targeting - atakowanie potworów.

No tak , ustawiliśmy już cavebota , wiemy o co w nim chodzi , znamy jego opcje... Tylko skąd elfbot ma wiedzieć , jakie potwory ma atakować ? Sam cavebot się nie domyśli ;)

fxdq55.jpg

ay4z6p.jpg

1. Wczytanie skryptu. Zapraszam do podpunktu a). Tym razem ładujemy nie plik .elfC , tylko .elfT

2. Play Alarm , jak nazwa wskazuje , odtwarza alarm kiedy wykryje potwora dodanego do list (o tym niżej) . Loot monster też mówi samo za siebie.

3. Okienko dodawana atakowanego potwora. Nie zawsze go używamy , ale np. stare skrypty nie mają dodane nowych potworów , po updatach etc.

4. Lista potworów , które bot ma atakować. Del usuwa stwora z listy.

5. Częstotliwość niektórych ruchów i opcje dot. chodzenia. Nie ruszamy. Run Targeting uruchamia namierzanie mobów.

6. Nie przydatne na niższych poziomach. Również nie ruszamy.

7. Dla nas nie przydatne.

c)Hotkeye

10ro6br.jpg

[5xvg7.jpg

Hotkeys enabled - włącza / wyłącza wszystkie skrypty.

Persistent - hotkeye stałe.

Create hotkey - tworzenie nowych klawiszów skrótowych.

2. Dodatki

Nie samym auto expem się żyje , prawda ? Elf ma w swoim zapasie dużo pomocnych rzeczy.

241o679.jpg

Framerate Booster - Przyśpiesza ilość klatek/sek. Przydatne , gdy mamy BAAAARDZO słabą kartę graficzną , zawirusowany komputer , lub jesteśmy w trakcie PvP :)

World only view - Ukrywa pasek menu i czatu gry

Keep charlist open - Zatrzymuje otwartą listę postaci

Load settings at login - Wczytaj zapisane wcześniej ustawienia programu przy następnym zalogowaniu

Open backpacks at login - Otwieraj plecaki po zalogowaniu

Don't flash screen on alert - Nie błyskaj ekranem w trakcie alarmu

X-ray view - Szpiegowanie innych pięter

Alternate time format - Tryb zegara 24-godzinnego

Use old rune aiming - Używaj starego sposobu używania run

Take screenshot at death - Zrób zdjęcie w trakcie śmierci

Load last skin - Załaduj ostatnio użytą skórkę

Non-pvp mode - Tryb Non-pvp

3. Przydatne info i strony związane z botem.

To już zależy od nas , czego tam sobie poszukamy :)

- Oficjalna strona Elfbota - Możemy kupić tutaj oryginalną wersję cheata. Na forum znajdziemy MASĘ poradników oraz skryptów ;) - od darmowych po płatne.

Crack do elfa - Imho najlepszy i najszybszy sposób scrackowania bota.

Temat ze skryptami - Request skryptów. Wystarczy że napiszemy czego potrzebujemy , a ludzie postarają się nam pomóc.

Darmowe konta w Tibii i elfbot za darmo ! - Warto zobaczyć.

4. Słowniczek

Skrypt - mogą być to waypointy , targetingi , hotkeye etc.

Hotkey - czyli klucze skrótowe. Po wypisaniu odpowiedniego skryptu i wciśnięciu klawisza który sobie wybierzemy , bot wykonuje akcję , która w owym skrypcie jest ustalona.Coś w stylu macro.

Cavebot - Pojawia nam się jedna z najpopularniejszych opcji naszego cheata.Po wprowadzeniu odpowiednich danych , będzie ona mogła za nas chodzić (expić) , zbierać przedmioty. Ograniczeń <prawie> nie ma :).

Skrót etc. - inaczej itp (i tym podobne) ;)

lolheadz.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko :D Gdzie znajdują się pliki .elfc i .elft ?? nie moge znalesc prosze o pomoc

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Krótki ten "Poradnik" opisz funkcje od Healing do Icons wtedy to będzie poradnik : D

Dam + i 5* :) ale przydałoby się go bardziej opisać powiedzieć w czym jest najlepszy opisać plusy i minusy :D

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...