Skocz do zawartości

Pomimo wymiany karty graficznej na lepszą, brak wzrostu wydajności - dlaczego?

A1NZ7BDG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż jak w temacie mam problem związany wydajnością. Chodzi konkretnie o to, że po wymianie karty graficznej mam nadal tyle samo fps'ów w grach jak na poprzedniej. Pobrałem sterowniki, reinstall zrobiłem, nic nie dało. Przypuśćmy, że na wieśku 2 miałem 20fps na minimalnych na gtx'ie 460 (co i tak jest za mało) to teraz, gdy zakupiłem gtx'a 660ti jest to samo i to bez względu na jakich ustawieniach gram, czy to minimalne, czy maxymalne jest nadal 20fps. Co może być tego przyczyną? Jakoś mogę to naprawić?

Mój sprzęt:

Intel core 2 Quad 2.5ghz

gtx 660ti

2x2gb ram DDR2

Płyta: p35-ds3l

Korzystam z windows 7 (jeśli ma to jakieś znaczenie).

Panowie, nie wypowiadajcie się, jeżeli nie jesteście pewni. Taka jest zasada. Core 2 Quad jest wydajnościowo podobny do i3-2100, która spokojnie daje sobie radę w grach (nawet najnowszych). Sam na Xeonie (serwerowy odpowiednik Quada) grałem w GTA V, wiedźmin 3 etc. 

Robiłeś reinstall systemu? 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Może podaj całą specyfikacje. 

(Płyta główna, rodzaj pamięci)

Procesor raczej do wymiany :)

Dopisałem pełną specyfikację.

Jak z temperatura procka ? Wymieniasz paste i czyscisz go ?

Ostatnio procesor osiągał temperaturę 80-90stopni, po wymianie pasty jest już norma. (40-50)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Pomimo wymiany karty graficznej na lepszą, brak wzrostu wydajności   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...