Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z czerwieni

CiasteczkoMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Ja mam 1200 bitw rozegranych i powoli zaczynam wychodzić coraz lepiej. Jak będziesz grał swoimi ulubionymi czołgami, do tego wyszkoloną załogą z perkami to zauważysz różnicę. Ja czytam poradniki i oglądam powtórki odnośnie konkretnych czołgów którymi gram.

Opublikowano

Witam.

Ile czasu Wam zajęło wyjście z czerwonego WN8? Gry uczyliście się sami czy korzystaliście z poradników?

1.Oglądaj jak inni grają-youtuberów/streamy. W szczególności gdzie jeżdżą, w jakie miejsca czołgu celują, gdzie przeciwnicy lubią stać, jak oceniają poszczególne czołgi, miejscówki gdzie warto blindować.

2.Na forum wota jest wypisane wiele, wiele głupot ale czołgi jakie powinno się robić do nauki gry raczej dobrze podają (zrób cromwella, t-150, t-34-85, w późniejszym czasie kv85 i is3-graj tymi czołgami jak najdłużej). Są uniwersalne, mają mało wad i wn8 nie jest ciężko na nich nabijać.

3.Jeśli potrafisz grać bez pancerza, z małą alfą (w większości), bazując na mobilności i sypiać złotą amunicją to graj LT, bo na nich najszybciej leci wn8. Oczywiście nie rzucaj się na lajty jeśli nie ogarniasz gry, bo tylko wkurzysz cały team :)

4.Zminimalizuj grę TDkami i artami, bo na nich wyciąganie dobrego wn8 jest trudne. (przez dobry wn8 mam na myśli 2500+)

5.Naucz się grać na 5-6 tier. Niższe są bardzo nieobliczalne i nie nauczysz się za wiele na nich, a na wyższe się nie porywaj skoro jesteś pomidorem.

6.Wn8 rośnie za dmg więc jeśli na siłę nabijasz spota lub pchasz wszędzie sidescrapa żeby mieć dużo odbitych to nie tędy droga. Może to oczywiste ale słyszałem tylko głupich historii, że warto o tym wspomnieć :)

7.Poradniki niewiele dają (mogą ci podpowiedzieć tylko jakie czołgi wybrać, a reszta informacji nic ci nie pomoże). Nawet miejscówki na mapach są kiepskie w poradnikach, bo w wielu przypadkach są przestarzale-mapy zostały zmienione. Bardziej youtuberzy pomogą.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Polecam oglądać filmy na YT, tam można się sporo nauczyć od dobrych graczy, zwracaj uwagę w jakie miejsca jeżdżą w zależności od rodzaju czołgu.

Opublikowano

Graj, graj i graj, trzeba opanować dany czołg i tyle. Nie robisz kilka, kilkadziesiąt bitew czołgiem, tylko walisz po kilkaset. Robisz odp. perki i grasz. Nigdy nie oglądałem żadnego filmiku, a bez spiny mam WR 54%, a wn8 >1500 i jestem zieleniną. Wcale nie twierdze, że to bardzo dobry wynik,ale nie trzeba mieć wn + 2500 jak ktoś tu napisał. Mnie wystarczy być zielonym graczem.

Rada: Do 10k bitew nie patrz na xvm, bo tylko zwariujesz.

test

Opublikowano

A ja się pochwalę, nigdy nie byłem czerwony ;P Moją przygodę z WoTem zacząłem kilka lat temu i gdy miałęm około 700 bitew, pierwszy raz użyłem XVM. Byłem wtedy żółty, miałem około 800 wn8. Chociaż możliwe, że przez pierwsze 200-300 bitew byłem pomarańczą, to jednak i tak dobry wynik uzyskałem p pierwszym tysiaku, jak na początkującego. Przede wszystkim graj twoimi ulubionymi czołgami. Nie ma sensu na siłę grać czołgiem, który cię irytuje. Nie spiesz się z expieniem linii, najlepiej się gra na 5-6 tierach, później jest trudniej.

Opublikowano

Witam.

Ile czasu Wam zajęło wyjście z czerwonego WN8? Gry uczyliście się sami czy korzystaliście z poradników?

Wszystko zależy od tego ile masz bitem im mniej tym łatwiej to zwiększyć(szybciej widać progress). Jeśli potrafisz graj lite'ami i rób jak najwięcej dmg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...