Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hama SpeedShot - nie działa mysz

HarmoszkuNFS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zakupiłem konwenter Hama SpeedShot Ultimate. Po podłączeniu wszystkiego zgodnie z instrukcją okazało się że nie działa mysz. Sama mysz świeci się więc jest aktywna, lecz dioda led na konwenterze odpowiedzialna za mysz już nie i mysz nie działa. Myszka jakiej używam to a4tech Bloody V7, na komputerze działa ona bez zarzutów. Zaktualizowałem softa lecz nic to nie pomogło. 
Zauwazyłem również że gdy przyłączy się do konwentera samą myszkę to odpala się dioda odpowiedzialna za klawiaturę.
Kolejność urządzeń podłączonych do konwentera jest obojętna, ale gdy podłącze mysz na 1 slot a klawiaturę na 2 to klawiatura nie działa, po odłączeniu samej myszki klawiatura zaczyna działać, gdy podłącze odwrotnie (klawiatura slot 1, mysz slot 2) to klawiatura działa mimo podpiętej myszki, podejrzewam że po prostu obie rzeczy czyta jako klawiaturę i gdy podłączy się 2 na raz to wybiera te z 1 slotu. 
Miał ktoś kiedyś podobny problem, lub wie czy to wina konwentera czy samej myszki? 
Pozdrawiam!

Opublikowano

Jak się okazało problem był w myszce, po podłączeniu innej konwenter działał normalnie.
Gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem i szukał rozwiązania, to po prostu myszki od a4tech (bynajmniej Bloody V7) są niekompatybilne, co dziwniejsze to gdy pisałem o pomoc do Hama Polska, powiedzieli mi oni że ta myszka powinna normalnie działać i mam wysłać konwenter na gwarancję.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...