Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Pozbyć Się No Such File Or Directory!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przedstawiam wam mój 1 TuT, w którym pokaże jak usunąć błąd "No such file or directory".

Więc zaczynamy ;)

Jak wiadomo "No such file or directory" po przetłumaczeniu oznacza "Nie ma takiego pliku lub katalogu". Więc z tego rozumowania wynika że został usunięty jakiś plik lub katalog. Ale w praktyce wygląda to trochę inaczej. Więc tak po wyskoczeniu błędu i ciągu jakiś plików czy czego tam należy trochę przymulić Wirtualną maszynę czyli np.: trzymać cały czas Enter lub pisać jakieś litery cyfry itp. następnie należy wyłączyć całkowicie naszą maszynę nie zapisując niczego (Action/Close.../Turn off. Po czym uruchamiamy od nowa. Jeśli wyskoczy nam okno w którym będzie trzeba nacisnąć jakąś cyfrę czy naciąć enter najlepiej nacisnąć 7 i zresetować naszą maszynę jeszcze raz. Po zresetowaniu naszej maszyny należy się zalogować (l:root h:mcncc.com,jeśli nie zmieniliście). Wpisujemy sysinstall i wchodzimy configure/Networking/Inferaces/de0 /no/no. Wpisujemy jeszcze raz Ip żeby upewnić się że błąd ponownie nie wyskoczy. Następnie zabisujemy ok/yes/canel/canel/exit installl i wpisujemy /etc/rc.d/netif restart po czym zamiast ./start mulimy znów wirtualną maszynę komendami n,y,ny,yn. Dopiero po tym wpisujemy ./start i błąd już nie powinien wyskoczyć.

Jeśli było to przepraszam i proszę o usunięcie (jakby co podajcie link do tematu ;) ). Jeśli nie proszę o poprawki by było estetyczniej i dodanie mi plusików oraz 5 za pomoc (nie wiem czy działa na 100% u mnie sie udało ;) ).

TuT napisany przez Szalona zabrania się kopiowania na inne fora bez zgody autora (Prawa autorskie!!!). Specjalnie dla MPCforum.

Opublikowano

co to za chiński sposób? :|

Polecam skopiować local/english/*/ na pulpit.

Usunąć ten folder z SFTP

Wgrać na nowo locale/english/*/ i dać sh make. 99% na to, że zadziała ;)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

0.0 ? Pierwsze słysze. 'cores' pojawia się gdy coś sie z*ebało w locale_.lua , mob_drop_item.txt , special_item_group.txt i innych plikach z katalogu hongkong & english.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

co to za chiński sposób? :|

Polecam skopiować local/english/*/ na pulpit.

Usunąć ten folder z SFTP

Wgrać na nowo locale/english/*/ i dać sh make. 99% na to, że zadziała ;)

Może masz racje ale takim sposobem też można naprawić serwer np ja nie rozumiem co ty napisałeś niby skąd ci się wiało te local/englisk/*/ ? przecie jak ci wyskoczy błąd to nie wstawisz do zepsutych plików tylko będzie trzeba znowu pliki rozpakować i stawiać serwer od nowa czy nie tak??? z tego co zrozumiałam.

Opublikowano

Gdybym za każdym razem gdy wyskoczy mi błąd przeinstalowywał serwer do niczego bym nie doszedł ^^

@Bambusek odezwij sie ;>

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

niby w jaki sposób chcesz się połączyć z file zile i wstawić te pliki? bo tak rozumuje twoją wypowiedź

Opublikowano

Laczysz sie do SFTP serwera wyciagasz caly folder english i wrzucasz ponownie. Nie zawsze działa zwłaszcza gdy grzebałeś w plikach ktore wymeinilem wyżej

@ Bambóś na sprechen-sprechen :>

Opublikowano

no macie nawet racje ale wasz sposób dobry jest bardziej na gotowe pliki a ja mam namyśli świeże że dopiero 1 raz odpalasz a taki błąd ci wyskakuje. Wo gule moim sposobem też można rozwiązać ten problem więc jest kilka opcji, a każda opcja się liczy jeśli 1 opcja zawiedzie to masz 2 do dyspozycji ;)

@EDI:

Jeśli będzie trza to nawet nakręcę wam filmik że moim sposobem też się da.

Opublikowano

to sie czasami tez jebie jak ktos proboje zmienic nazwe uzytkownika z root/sui na swoja wlasna w filezilli. zaraz przetestuje :D

@down: cos probowalem to edytowac ale potem musialem wywolywac procedury pliczkow zeby odpalic server takze sie nie opyla i trzeba glebiej posiedzic w tym moze poproboje cos na weekendzie moze mi sie uda poprawic problem z lagami w pliczkach sui :P a drop latwo sie edytuje ale najlepiej jest to edytowac NOTEPAD++ wtedy jest 99% pewnosci ze all jest jak byc powinno

57199140501148694665.png

Opublikowano

JachuPL jak się to edytuje już to trzeba umiejętnie . Mi osobiście rzadko zdarza się ten błąd , raczej przy grzebaniu w plikach dropu coś spieprze ^^

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...