Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Razer Blade i mało FPSów

aleksio13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa firmy razer (jeśli będzie trzeba to wypisze podzespoły, ale na ten moment chce podkreślić że są genialne dla laptopów), mam bardzo mało fps, czyli od 30 do 100 (najczęściej koło 70 ale bardzo skacze). Ustawienia graficzne są ustawione na takie pod fps. Myślę że 200 fps to jest najmniejsza liczba jaka może być dla takiego laptopa, a tu 70 xD. Prosze o jakieś podpowiedzi, co powinienem zrobić żeby było chociaż te 200fps stale.

Opublikowano

Windows? Temperatury? Jakis ogranicznik fps ? Programy w tle? Musisz dac nam wykaz jakie podzespoly cxyli karta i procek.

Moze podlacz do pradu sprawdz czy masz wszedzie wyl oszczedzanie energi

Opublikowano

Windows? Temperatury? Jakis ogranicznik fps ? Programy w tle? Musisz dac nam wykaz jakie podzespoly cxyli karta i procek.

Moze podlacz do pradu sprawdz czy masz wszedzie wyl oszczedzanie energi

Windows 8.1| karta  gtx870m a procesor i7-4702HQ(8 rdzeni) | mam wpisane w opcjach uruchamianie że max 300 fps| Programy w tle skutecznie mi wyłącza program razer Cortex | Ustawienia zasilania są wymaxowane jak tylko sie da.

Opublikowano

Hmm mam slabszego od cb a w wiekszosci rozdzialek mam blisko lub lekko ponad 100 fps. Sproboj wywalic razer cortex bo to gowno jest, nieudany game booster. Odpal gre wejdz na dm zminimalizuj i zobacz w menedzerze uzycie procka ramu i zainstaluj jakis program na temperatury. Oczywiscie pograj chwile tego dm zanim to zrobisz

Opublikowano

Hmm mam slabszego od cb a w wiekszosci rozdzialek mam blisko lub lekko ponad 100 fps. Sproboj wywalic razer cortex bo to gowno jest, nieudany game booster. Odpal gre wejdz na dm zminimalizuj i zobacz w menedzerze uzycie procka ramu i zainstaluj jakis program na temperatury. Oczywiscie pograj chwile tego dm zanim to zrobisz

procesor okoł 23% pamięć 61%

Opublikowano

Temperatura to około 90 stopni

Temperatura to około 90 stopni. Podłączony do prądu, karta graficzna wymaxowana

Właściwie to jest 1 rzecz z kartą graficzną. Mam 2 karty jedna jakiś syf intela a druga nvidia 870m. Nie jestem do końca pewny czy używam nvidi.

Opublikowano

Intel wyciagnalby gora 50 fps. W panelu nvidi ustaw ze ta ma byc robione wszystko.

Prawdopodobnie mamy winowajce. 90 stopni to kurewsko duzo. Masz moze jakis przycisk co przyspiesza wiatrak? Jak nie to zobacz czy nie jest kurzem zajebany.

Tak na marginesie daj wszystko na low i nie graj na natywnej rizdzielczosci tylko zmniejsz

Opublikowano

Przycisku takiego nie mam, a czy zawalony jest kurzem to nie wiem. Wiem natomiast że jak przykładem rękę do wylotu to leci tam bardzo powoli. Jak myślisz, rozkręcić laptopa i przeczyścić czy lepiej się w to nie bawić? Jeśli tak to nasuwa się kolejny problem. Nigdy w życiu nie widziałem takich śrubek, tymbardziej takiego śrubokręta. Jakieś sugestie?

Opublikowano

No to proste dali ci jakis z pizdy wiatrak co ledwo powietrze wydmuchuje. Laptop ma dobry dostep do powietrza czy lezy np na brzuchu nwm. Sam sie tez balem ale odkrecilem ta klapke podmuchalem odkrecilem wiatrak tez wydmuchakem i zyje. Pobierz jakis program o szybkosci wiatraka i powiedz jaka szybkosc. Ja w swoim na turbo to prawie 6000 rpm (obrotow na minute chyba) robi. Jak sie boisz to poszukaj u siebie w okolicy jakiegos elektronika informatyka

Opublikowano

Powiem ci szczerze że pobrałem 2 programy i albo nie umiem z nich odczytać tych obrotów wiatraka, albo nie wiem jakiego programu powinienem użyć.

Opublikowano

Powinno sie ta liczba troszke zmueniac i obok niej byc napis RPM. Wiecej nie zdzialamy. Powinno byc conajmniej okolo 2500 rpm. Wyczysc go z kurzu i naloz paste termoprzewodaca do procka. Z tym mozesz isc do informatyka dobrego. Bez sprawdzenia czy jest kurz ani rusz. Potem mozesz tylko zainstalowac program ktory przyspiesza wiatrak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...