Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwarancja Sony a odklejanie klapki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 2 problemy z telefonem Sony Xperia M4 Aqua

Problem pierwszy polega na tym że tylna klapka zaczęła się odklejać w prawym górnym rogu(przykładowe zdjęcie niżej). Dodam też że ten tylny panel jest już trochę porysowany i poprzecierany w niektórych miejscach.

Pytanie brzmi czy sony naprawi mi telefon za darmo czy będę musiał coś płacić?

Pytam ponieważ mój kolega miał xperie z3 i zaczął się odklejać ekran(nie wiem jak to opisać) i sony zażądało 500zł za naprawę xD

Miejsce "awarii" :

357891483555708469370.jpeg

Poszedł bym się zapytać, ale dopiero w poniedziałek będę w sklepie w którym kupiłem ów telefon

Problem 2

W telefonie bardzo często rozłącza mnie z siecią wi-fi(nie jest to problem rutera ponieważ siostra i brat nie mają takich problemów. Problem pojawia się też w szkole więc raczej ruter odpada). Gdy rozłączy mnie z wi-fi i szybko wejdę do ustawień sieci to nie ma pokazanych żadnych dostępnych sieci (zazwyczaj jest moja + 2/3 od sąsiadów), sieci wracają po około 1-2 minutach lub gdy lekko docisnę tylną klapkę w okolicach loga nfc. Ktoś wie czym to może być spowodowane?

#JebacSygnatury

Opublikowano

Problemy rozwiązuj tylko z serwisem , nikt poza nim nie wyceni ci  usterki. 

Kolege to masz tłuka że nawet nie potrafił załatwić, praktycznie cała seria Z2 do Z3 miała problemy z wyświetlaczami i digitizerem , do tego z grzejącym się i pękającym  tylnym panelem, serwisy autoryzowane  SONY  wymieniały to ZA DARMO.

Jeżeli sklep ma swój serwis autoryzowany  to pewnie i tak zapłacisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...