Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te ustawienia karty graficznej są dobre?

CotiTheVesp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko, mam prośbe dla was internetowe laiki ;v
Zakupilem ostatnio komputer ktorego kolega oski co sie udziela w tym dziale, mi polecil i jestem w c**j zadowolony, lecz widze ze mozna jeszcze wiecej fpskow z niego wyciagnac, wiec mam takie pytanko;
Czy mam dobrze ustawiona karte graficzna? Oczywiscie pod wydajnosc w grach, tylko cs ew wiedzmin.
Tutaj opcje o ktorych nie mam zielonego pojecia, mam nadzieje ze ktorys z was potrafi mi to ustawić. 
Na necie nie czytalem, wiec nie prujcie ;v
A i dzieki oski za kompa ;vvvvvv
https://zapodaj.net/850631d7306ed.png.html
https://zapodaj.net/88f2f9cd90411.png.html

Opublikowano

W sterownikach nic nie zmieniaj. Robi się to w grze. Jedynie w bardziej zaawansowanych rzeczach grzebie się w sterownikach. Można kartę podkręcić, ale rób to w MSI Afterburner, a nie w sterownikach (sam miałem AMD i jest to zbugowane). Jak podkręcisz - testujesz. Jak wszystko ok to jedziesz dalej. Jak wywala artefakty lub sterowniki to zmniejszasz OC. I tak dopóty nie uzyskasz najwyższych, stabilnych taktowań

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ogólnie Radeony słabo się kręcą, więc dużo nie zyskasz i raczej będzie to kosztem kultury pracy. Grafika w stresie nie powinna przekraczać 65-70'C (wyżej to już piekarnik i wentylatory robią się głośne).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Co to dokladnie za komputer byl? Pobierz msi afterburner i daj SS, bo moze bedziesz mial jak ja z HD7790, ze wystarczylo dac wszystko na maxa (byl taki limit jakby krotki) i od razu stabilnie bylo. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...