Skocz do zawartości

[Champ] Top/Mid

maraam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż potrzebuje zastępców za mojego akutalnego mida/topa.

Na midzie gram yasuo, lecz zbyt często leci na niego ban, dlatego zastanawiam się co zamiast niego wybrać:

- Orianna

- Viktor

Z topem jest ciut podobnie tylko, że w następnym patchu wchodzą nerfy na kennena dlatego zastanawiam się na wyborem:

- Poppy

- Irelia

- Naut

Chciałbym poprosić Was o pomoc i lekkie uzasadnienie dlaczego powinienem grać danym championem!

Obaj są topowymi miderami. Orianna jest troszeczkę łatwiejsza i bardziej uniwersalna - jeśli to cenisz to zapewne okaże się lepszym wyborem.

Mimo wszystko Viktor jest wg mnie ma o wiele lepszy burst, laneclear. Wystarczy opanować perfekcyjnie laser + podzielność uwagi, aby kierować jego R-ką, dlatego uważam go za minimalnie lepszego mid lanera.

Meta tanków niedawno powróciła, Poppy jest cały czas silna i kontruje praktycznie wszystkie postacie z dashami, co utrudnia np. jej gankowanie i może chronić bardzo dobrze adc (wybicie, e, w), no i oczywiście to jest po prostu skała z dobrą farmą nie do zabicia. Rzadko przegrywa, a jeśli, to przeciwnik musi grać np. Fiorą bardzo agresywnie, co pozwala Twojemu junglerowi na zabicie jej (o ile ogarnia). Nautilusa bym sobie na ten moment odpuścił, tym bardziej Irelię.

Podsumowując: ja bym wybrał Viktora i Poppy.

Na top Poppy teraz jest OP. Tank z Dmg. Natomiast na mida... obie postacie wymagają wprawy. Viktor laser a Ori Kulkę. Z wprawą będą ok. Bardziej Viktor. Na mida polecam Ahri albo Annie. 

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Singed TOP. Ten pick zawsze sie sprawdzi jezeli go opanujesz. Prosta mechanika i łatwy wave clear sprawią, że napewno go polubisz.

Nigdy ale to nigdy w życiu nie zagram tym ścierwem. Useless champion który biega i farmi.  W dodatku nic nie wniosłeś do tematu, napisałem przecież, że proszę o uzasadnienie dlaczego wymienione wyżej postacie miałyby być odpowienie..

Singed TOP. Ten pick zawsze sie sprawdzi jezeli go opanujesz. Prosta mechanika i łatwy wave clear sprawią, że napewno go polubisz.

Nigdy ale to nigdy w życiu nie zagram tym ścierwem. Useless champion który biega i farmi.  W dodatku nic nie wniosłeś do tematu, napisałem przecież, że proszę o uzasadnienie dlaczego wymienione wyżej postacie miałyby być odpowienie..

Singed jest troszkę jak nunu. Może i wydaje się nieco uselles, ale on ma za zadanie sprawić, że jego opponent będzie jeszcze bardziej bezużyteczny.

Wywiera bardzo dużą presję, szybko pushuje linie, jest całkiem tanky, może totalnie zdominować opponenta proxując, posiada cc'ka.

Co mid lane'u imo to właśnie orianna jest trudniejsza. Wszystkie spelle Viktora wychodzą od niego, a jedynym skillshotem jest laser. Orianną idzie sfailować dużo więcej, plus trzeba mieć na uwadze non stop, gdzie znajduje się Twoja kula.

Viktor posiada świetny outpush, dużo obrażeń aoe, cc, tarczę, movement speed, wbrew pozorom calkiem wysoki skillcap.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Champ] Top/Mid   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...