PaTrOL *DG* Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam, nadszedł ten czas że niedługo idę do pracy i zacznę od tego, że chodzę spać o 6 rano a wstać o 15.... tak wiem dziwne. Chciałbym chodzić normalnie spać np o 20 i wstać o 5-6 aby iść normalnie wyspany do pracy.. jak se przestawić? Czy jak nie będę spał jeden dzień i nazajutrz pójdę spać o tej 20(bo będzie mnie już mulic że jeden dzień nie śpię, pewnie już wcześniej zacznie mulic) i nastawienie wtedy rano budzik np na 6 to dam radę sie tak przestawić? Serio pytanie niby głupie ale problem opór stawia jak będzie praca. https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0 xD TOP1 FIGHTER MPC https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png Odnośnik do komentarza
MPCTaylor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Masz rację, bardzo głupie pytanie. Nie macie już większych problemów? Dziś połóż się o 2-3 i wstań o 10, połóź o 24, wstań o 8, połóż się o 22, wstań o 6 i dalej tak samo, kładziesz się o 22 czy tam o 20, jak wolisz i wstajesz o 6 i BUM jesteś przestawiony. Odnośnik do komentarza
BesieK Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jak już zaczniesz pracować to się "ustabilizujesz" na teraz polecam Ci iść sobie pod wieczór na basen na godzinkę, popływać, zmęczyć się... I iść spać. Ustaw budzik rano, wstań i tak kilka dni. Jak Ci zależy na pracy to się przyzwyczaisz, ja miałem podobny problem i wystarczył tydzień żeby się do zmiany przyzwyczaić. Naucz się po prostu rano wstawać mimo niechęci i po problemie. Mi teraz wystarcza 6 godzin snu to i tak za mało, ale mi wystarcza Odnośnik do komentarza
Matias23 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Kup sobie melatonine w aptece Odnośnik do komentarza
Fifolski Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja kiedyś miałem podobny problem po sesjach na studiach. Pierwszego dnia wstań jak najwcześniej. Nie o 15 a np. o 10 . Ja po takiej pierwszej dawce rano byłem lekko oszołomiony ale w ciągu dnia nie odczuwałem różnicy. Posiedź sobie znowu do 5 czy tam 6 ale tym razem śpij tylko kilka godzin. W ciągu dnia trzymaj wysokie obroty (kawa, sport, spacer). Wieczorem będziesz tak padnięty że zaśniesz o godzinie 20 i pewnie prześpisz 10/12 godzin. Obudzisz się rano, wypoczęty i z przestawionym zegarem biologicznym. Organizm nie będzie domagał się snu w ciągu dnia bo spałeś 10/12 godzin a skoro wstałeś wcześnie to będziesz w stanie wcześniej pójść spać. BANG ! Metoda bolesna ale po 2 dniach masz spokój. Odnośnik do komentarza
cola! Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Wstan wczesnie rano, umyhe sie nwm co tam robisz kawe wypij i np posprzataj caly dom siłka dzialaj napierdalaj zebys pod koniec dnia padal ze zmeczenia ze japierdole. Pojdz spac przed 22.Tadam problem rozwiazany. Najwyzej powtorz raz czy dwa Odnośnik do komentarza
veimiK Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/jet-lag-remedies#1 Odnośnik do komentarza
Xcmer Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na własnym przykładzie. Sam musiałem się przestawić bo było identycznie jak u Ciebie. Trochę dłużej to trwało, lecz zrobiłem to tak: położyłem się o 5:30 rano, wstałem przed 10, w ciągu dnia starałem się nie siedzieć przy kompie, czy też oglądać filmy bo to potęgowało uczucie senności. Ogólnie starałem się robić cokolwiek by być w ruchu. Koło godziny 20 czułem zmęczenie, lecz próbowałem wytrzymać do 22. O 23 zasnąłem w mniej niż 5 minut, lecz budziłem się co 2-3 godziny. Na siłę, wstałem o 7 rano i tak samo wytrzymać do 22... Przez kilka dni ta sama sprawa, aż w końcu kładę się przed 24 wstaję 6-8 rano. Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się! Odnośnik do komentarza
SponsorCSiLOL Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Po prostu przemecz sie na maksa z brakiem snu a potem idz spac o najblizej godzinę swego targetu. Pomoze bez lekow:) Odnośnik do komentarza
Ares2100 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jakies miekkie ludziki z was. Ja wstaje o 4:45 do roboty, a czesto zasypiam po 1, i nie czuje jakiegos ogolnego zmeczenia, nawet dodam ze czuje sie bardziej wyspany niz jak zasne o 22 Odnośnik do komentarza
tka Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jakies miekkie ludziki z was. Ja wstaje o 4:45 do roboty, a czesto zasypiam po 1, i nie czuje jakiegos ogolnego zmeczenia, nawet dodam ze czuje sie bardziej wyspany niz jak zasne o 22 Jak twoja praca polega na siedzeniu za biurkiem i rozmawianiu z kolegami obok - to nic dziwnego, gdybyś dziennie robił po 1000 kilometrów drogi i jeszcze co chwila zmieniał strefy czasowe to byłbyś zmęczony. Uwierz mi... ja raz w tygodniu muszę przespać 15-17h bo nie wyrabiam. Odnośnik do komentarza
Ares2100 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jestem cukiernikiem i uwierz mi, ze o siedzeniu to przez te 8h sobie moge pomarzyc ;-) Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Po co z tym walczyć? Zaśniesz to zaśniesz, wstaniesz to wstaniesz. Przez 1-2 dni będziesz chodził zmęczony, ale później już będziesz zasypiał wcześniej i się unormuje wszystko. Energetyki i kawa to też fajna sprawa :P Odnośnik do komentarza
Ares2100 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Yerba mate > kawa i energetyki Odnośnik do komentarza
squah Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Yerba mate > kawa i energetyki już kawa rozpuszczalna pobudza mnie mocniej niż yerba Odnośnik do komentarza
Gość Marichcje Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ja mam tak, że z natury jestem śpiochem, nie piję kawy, więc robię tak, że jak w tygodniu wstaję rano, śpię po 6h to potem w sobotę/niedzielę śpię po 14-18h, inaczej bym zdechła :/ Odnośnik do komentarza
CycekTeam Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ja polecam wypić "%%" aby iść spać ale aby wstać może być problem. Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych. Odnośnik do komentarza
Bakany Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Mniej komputera więcej aktywność fizycznej Odnośnik do komentarza
gikkk Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 dobrze Ci chłopaki napisali na poczatku, stopniowo sie zacznij przestawiać i dasz rade ;d tez tak mialem kostkarki do lodu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.