Skocz do zawartości

Jak chodzić szybciej spać i wstawać normalnie?

PaTrOL *DG*

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadszedł ten czas że niedługo idę do pracy i zacznę od tego, że chodzę spać o 6 rano a wstać o 15.... tak wiem dziwne.

Chciałbym chodzić normalnie spać np o 20 i wstać o 5-6 aby iść normalnie wyspany do pracy.. jak se przestawić? Czy jak nie będę spał jeden dzień i nazajutrz pójdę spać o tej 20(bo będzie mnie już mulic że jeden dzień nie śpię, pewnie już wcześniej zacznie mulic) i nastawienie wtedy rano budzik np na 6 to dam radę sie tak przestawić? Serio pytanie niby głupie ale problem opór stawia jak będzie praca.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Jak już zaczniesz pracować to się "ustabilizujesz" na teraz polecam Ci iść sobie pod wieczór na basen na godzinkę, popływać, zmęczyć się... I iść spać. Ustaw budzik rano, wstań i tak kilka dni. Jak Ci zależy na pracy to się przyzwyczaisz, ja miałem podobny problem i wystarczył tydzień żeby się do zmiany przyzwyczaić.

Naucz się po prostu rano wstawać mimo niechęci i po problemie. Mi teraz wystarcza 6 godzin snu to i tak za mało, ale mi wystarcza

Ja kiedyś miałem podobny problem po sesjach na studiach.

Pierwszego dnia wstań jak najwcześniej. Nie o 15 a np. o 10 .

Ja po takiej pierwszej dawce rano byłem lekko oszołomiony ale w ciągu dnia nie odczuwałem różnicy.

Posiedź sobie znowu do 5 czy tam 6 ale tym razem śpij tylko kilka godzin.

W ciągu dnia trzymaj wysokie obroty (kawa, sport, spacer).

Wieczorem będziesz tak padnięty że zaśniesz o godzinie 20 i pewnie prześpisz 10/12 godzin.

Obudzisz się rano, wypoczęty i z przestawionym zegarem biologicznym.

Organizm nie będzie domagał się snu w ciągu dnia bo spałeś 10/12 godzin a skoro wstałeś wcześnie to będziesz w stanie wcześniej pójść spać.

BANG !

Metoda bolesna ale po 2 dniach masz spokój.

f.png

Na własnym przykładzie. Sam musiałem się przestawić bo było identycznie jak u Ciebie.

Trochę dłużej to trwało, lecz zrobiłem to tak: położyłem się o 5:30 rano, wstałem przed 10, w ciągu dnia starałem się nie siedzieć przy kompie, czy też oglądać filmy bo to potęgowało uczucie senności.

Ogólnie starałem się robić cokolwiek by być w ruchu. Koło godziny 20 czułem zmęczenie, lecz próbowałem wytrzymać do 22. O 23 zasnąłem w mniej niż 5 minut, lecz budziłem się co 2-3 godziny.

Na siłę, wstałem o 7 rano i tak samo wytrzymać do 22... Przez kilka dni ta sama sprawa, aż w końcu kładę się przed 24 wstaję 6-8 rano.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Jakies miekkie ludziki z was. Ja wstaje o 4:45 do roboty, a czesto zasypiam po 1, i nie czuje jakiegos ogolnego zmeczenia, nawet dodam ze czuje sie bardziej wyspany niz jak zasne o 22 :v

Jak twoja praca polega na siedzeniu za biurkiem i rozmawianiu z kolegami obok - to nic dziwnego, gdybyś dziennie robił po 1000 kilometrów drogi i jeszcze co chwila zmieniał strefy czasowe to byłbyś zmęczony. :) Uwierz mi... ja raz w tygodniu muszę przespać 15-17h bo nie wyrabiam.

Po co z tym walczyć? Zaśniesz to zaśniesz, wstaniesz to wstaniesz. Przez 1-2 dni będziesz chodził zmęczony, ale później już będziesz zasypiał wcześniej i się unormuje wszystko. Energetyki i kawa to też fajna sprawa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Jak chodzić szybciej spać i wstawać normalnie?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...