kamil2321 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witajcie! Dziś przeglądając forum, zauważyłem nietypowy sposób niby fixa na usuwanie postaci napisanego przez Bazyliszka więc postanowiłem stworzyć kompletny i w pełni działający fix na usuwanie postaci. Bez zbędnego owijania w bawełnę: [METODA TRADYCYJNA] Otwieramy plik conf.txt, który znajduje się w większości plikach w folderze db. Mamy linijkę: PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 1 Więc jeśli chcemy usuwać postacie do 100lv włącznie, to wpis będzie następujący: PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 101 Nie zapomnijmy o bazie jeszcze... mamy w bazie w player tabelę o nazwie: player_deleted I usuńmy tą tabele player_deleted, dla wszelkiego działania i proszę skopiować tabelę o nazwie: player Utworzy się naszym oczom tabela o nazwie: player_copy Więc zmieniamy nazwę z player_copy na: player_deleted I oczywiście jeszcze trzeba zrobić Truncate tabeli player_deleted metodą przez navicata albo metodą przez navicata w konsoli(F6) wpisując: truncate table player.player_deleted; I oczywiście po tych czynnościach zamykamy db wraz z game i od nowa odpalamy serwa. Od tej pory możemy usuwać postacie nie większe niż 101lv. [METODA SOURCE] Dla tych którzy nie mają takiego wpisu, mają source i zechcą to na source ograniczyć to jeśli się nie mylę to ograniczenie możemy ustalić w pliku: ClientManagerPlayer.cpp Szukamy frazę: int deletedLevelLimit = 0; I zmieniamy na np.: int deletedLevelLimit = 101; Kompilujemy db i od tej pory limit powinien wynosić 100lv w usuwaniu postaci. Oczywiście nie zapomnijmy o skopiowaniu tabeli player i zmiany nazwy player_copy na player_deleted oraz wyczyszczenie tabeli player_deleted. Nie testowałem na source, bo ja tam wolę pierwszy sposób Dla sprostowania, wiem że temat bazyliszka jest: http://www.mpcforum.pl/topic/1588417-fix-na-usuwanie-postaci Lecz niestety ma błędne myślenie i nie wnosi żadnych rezultatów. Pierwsza metoda sprawdzona dzisiaj. cinek6996, GastrO_o, Love or Hate i 6 innych 9 Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) 300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00 400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00 Odnośnik do komentarza
Gość Lajk™ Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki, choć troszkę spamu mi na gg oszczędzisz. Odnośnik do komentarza
Legolas. Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Niby łatwe, ale dla większości osób, które jeszcze nie ogarniają się przyda :p Isayia - Już wkrótce Odnośnik do komentarza
TM-r3acT Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 na czym błąd usuwania polegał? bo nigdy się z nim nie spotkałem Odnośnik do komentarza
ρσєτα Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Bo mało razy to było wałkowane nie? Co tydzień poradnik o usuwaniu postaci... a błąd jest tylko w bazie player_deleted wiec... Edytowane 3 Stycznia 2017 przez ρσєτα Odnośnik do komentarza
RysieQ™ Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 bugiem to to nie jest, po prostu ludzie nie myślą i wychodzą takie cyrki. Grundig IT 1 Odnośnik do komentarza
AdiMit Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki za poradnik, było czy nie było - na pewno komuś pomoże Odnośnik do komentarza
michalsky394 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Przepraszam że odkopuje ten stary temat, ale jeśli wpiszę liczbę np. 1001 w tym sourcowym kodzie to mi to MySQL to przepuści i usunie postać czy trzeba będzie zmieniać wartości w tabeli żeby obsłużyło takową liczbę? Czemu 1001? Jestem leń i nie będzie mi się chciało kiedykolwiek tego przestawiać, jak mogę to zrobić raz a porządnie 😄 Edytowane 9 Grudnia 2019 przez michalsky394 Odnośnik do komentarza
GastrO_o Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Ja swojego czasu w config DB zmieniałem TABLE_POSTFIX = "" na TABLE_POSTFIX = " " i tez śmigało ale to jeszcze na game2089 ❤️ Bardzo dobre wskazówki ❤️ Dzięki ziom:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi