spuken94 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Cześć! Otóż otrzymałem router ASUS RT-N10 jest on w pełni sprawy, tego jestem pewien. Do tego wcześniej posiadałem modem ZTE F600. Modem połączony jest z komputerem stacjonarnym. Modem z routerem połączyłem kablem LAN z wejścia LAN2 w modemie, do wejścia LAN1 w routerze, wykrywa internet więc to chyba dobre połączenie. Mogę się z nim połączyć za pomocą telefonu, tylko nie ma internetu. Po wpisaniu 192.168.1.1, muszę się zalogować do modemu, a takowych danych nie znalazłem i nie dostałem od dostawcy internetu, wiem jedynie, że login to "root" I teraz moje pytanie wygląda tak, jak mam to skonfigurować? Muszę się zalogować do modemu i przez niego to zrobić? Sorry za chaos wypowiedzi. Panel logowania do modemu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Normalnie zaloguj sie skoro podano ci ze to ROOT to wpisz i wejdź. Zwykłe dane logowania piszą w instrukcji obsługi albo pod routerem przyklejone. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spuken94 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Normalnie zaloguj sie skoro podano ci ze to ROOT to wpisz i wejdź. Zwykłe dane logowania piszą w instrukcji obsługi albo pod routerem przyklejone. Do rutera, jest admin admin a modem sprawdzałem, pod nim nie ma nic, a że do modemu jest login: "root", to znalazłem u chińczyka jakiegoś, który nagrał filmik jak łamie się hasło do tego modemu, podał hasło zte521 u mnie te hasło niestety się nie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To sobie nie myśl że ktoś będzie tu zgadywał, skoro hasło zna operator tylko to się pytaj ISP jakie jest albo użyj google i poszukaj jak się włamać do tego typu modemu nie naruszając konfiguracji. Zresztą w modemie masz wielkie g...o do grzebania bo nie ma tam żadnej opcji do ustawienia którą mógł byś wykorzystać. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spuken94 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Teraz to wygląda tak, że internet jest, tylko dla jednego urządzenia. Może być podłączone do rutera tylko jedno urządzenie bezprzewodowe, próbowałem wejść do rutera będąc tylko z nim połączony wpisując 192.168.1.1 ale w dalszym ciągu wyskakuje mi panel logowania do zte, a nie do rutera Tu nie chodziło o żadne zgadywanie, myślałem, że może ktoś miał z tym do czynienia po prostu Chodzi tylko o to, żeby dostać się do rutera i ustawić hasło do niego i żeby każdy mógł się z nim połączyć a nie tylko jedna osoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Przecież napisałem wyraźnie , użyj instrukcji obsługi i przeczytaj ją to się dowiesz jak logować się do routera. Cały czas logujesz się do niewłaściwego urządzenia. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.