Skocz do zawartości

Router i modem - jak skonfigurować?

spuken94

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 

Otóż otrzymałem router ASUS RT-N10 jest on w pełni sprawy, tego jestem pewien. Do tego wcześniej posiadałem modem ZTE F600. Modem połączony jest z komputerem stacjonarnym. Modem z routerem połączyłem kablem LAN z wejścia LAN2 w modemie, do wejścia LAN1 w routerze, wykrywa internet więc to chyba dobre połączenie. Mogę się z nim połączyć za pomocą telefonu, tylko nie ma internetu. Po wpisaniu 192.168.1.1, muszę się zalogować do modemu, a takowych danych nie znalazłem i nie dostałem od dostawcy internetu, wiem jedynie, że login to "root" I teraz moje pytanie wygląda tak, jak mam to skonfigurować? Muszę się zalogować do modemu i przez niego to zrobić? Sorry za chaos wypowiedzi.

Panel logowania do modemu:

ujujujpng_aerrwaq.png

Normalnie zaloguj sie skoro podano ci  ze to ROOT to wpisz i wejdź. 

Zwykłe dane logowania piszą w instrukcji obsługi albo pod routerem przyklejone. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Normalnie zaloguj sie skoro podano ci  ze to ROOT to wpisz i wejdź. 

Zwykłe dane logowania piszą w instrukcji obsługi albo pod routerem przyklejone. 

Do rutera, jest admin admin

a modem sprawdzałem, pod nim nie ma nic, a że do modemu jest login: "root", to znalazłem u chińczyka jakiegoś, który nagrał filmik jak łamie się hasło do tego modemu, podał hasło zte521 u mnie te hasło niestety się nie sprawdza 

To sobie nie myśl że ktoś będzie tu zgadywał, skoro hasło zna operator tylko to się pytaj ISP jakie jest albo użyj google i poszukaj jak się włamać do tego typu modemu nie naruszając konfiguracji. 

Zresztą w modemie masz wielkie g...o do grzebania bo nie ma tam żadnej opcji do ustawienia którą mógł byś wykorzystać. 

Teraz to wygląda tak, że internet jest, tylko dla jednego urządzenia. Może być podłączone do rutera tylko jedno urządzenie bezprzewodowe, próbowałem wejść do rutera będąc tylko z nim połączony wpisując 192.168.1.1 ale w dalszym ciągu wyskakuje mi panel logowania do zte, a nie do rutera 

Tu nie chodziło o żadne zgadywanie, myślałem, że może ktoś miał z tym do czynienia po prostu

Chodzi tylko o to, żeby dostać się do rutera i ustawić hasło do niego i żeby każdy mógł się z nim połączyć a nie tylko jedna osoba

Przecież napisałem wyraźnie , użyj instrukcji obsługi i przeczytaj ją to się dowiesz jak logować się do routera. Cały czas logujesz się do niewłaściwego urządzenia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Router i modem   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...