Dissymmetry Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Cześć, słowem wstępu, w najbliższym czasie mam w planach zakup nowego sprzętu audio - słuchawek, mikrofonu, jak i karty dźwiękowej.Co do słuchawek - patrzyłem na różne opinie w internecie kilku modeli do stu dwudziestu - trzydziestu złotych, były one jednak mieszane, przez co nie mogłem się zdecydować na żaden z tych modeli. Poszukuję w tym zakresie cenowym dobrych słuchawek nausznikowych, z przyzwoitym designem, dobrą jakością i tłumieniem dźwięku, jak i długim kablem - na tym bardzo mi zależy. Na mikrofonach nie znam się absolutnie, poszukuję czegoś w zakresie cenowym 60 - 100 zł, o ile da się "dorwać" taki mikrofon w tej cenie. Poszukuję również karty dźwiękowej na USB. Po wygooglowaniu wyskoczył mi sprzęt I-Tec U2AMETAL, brak jakichkolwiek opinii. Może ktoś z Was mógłby ocenić mi ten sprzęt. Drugi sprzęt, który od razu rzucił się w oczy - Delock Sound Adapter 7.1 USB. Karta posiada kilka dobrych opinii, czekam jednak na dalsze propozycje.Sprzęt w niskiej cenie chcę zakupić z jednego względu - wiem, że mogę zaoszczędzić sporo pieniędzy, jestem mało wymagający, a z tego co słyszałem - sprzęt w tym zakresie cenowym powinien być dogodny dla mojej osoby. Ktoś coś? ;p //edit Znalazłem ciekawe słuchawki Takstar HD2000. Mógłby mi ktoś powiedzieć o nich coś więcej, czy warto je kupować, czy rozglądać się za innym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofnowak Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Hej, w tej cenie polecam Ci Superlux HD681 - tanie a bardzo dobre słuchawki, mają wysoki bas, do gier się też jest bomba.http://www.x-kom.pl/p/209810-sluchawki-przewodowe-superlux-hd681-black-red.html Drożej jest jeszcze wersja EVO z wygodniejszymi welurowymi nausznikami też przyzwoite http://www.x-kom.pl/p/205544-sluchawki-przewodowe-superlux-hd681-evo-mkii-czarne.html Do tego mikrofon zalman mc1 możesz zamontować na kablu http://www.x-kom.pl/p/332857-mikrofon-zalman-zm-mic1.html Polecane słuchawki! Superlux HD681Superlux HD669 - Mam polecam! HyperX Cloud I i Alpha i Stringer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dissymmetry Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź. Superlux HD681 wydaje się być przyzwoitym wyborem, wersja EVO pod względem designu o wiele lepsza, aczkolwiek ma strasznie krótki kabel - 1 metr mógłby mi nie wystarczyć. Mikrofon, czytając recenzje wydaje się być w porządku, więc możliwe, że się na niego zdecyduję. A te Takstary ktoś mi poleci, czy stanowczo wybierać Superluxy? Na innym forum polecali obydwa modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszkurkam Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź. Superlux HD681 wydaje się być przyzwoitym wyborem, wersja EVO pod względem designu o wiele lepsza, aczkolwiek ma strasznie krótki kabel - 1 metr mógłby mi nie wystarczyć. Mikrofon, czytając recenzje wydaje się być w porządku, więc możliwe, że się na niego zdecyduję. A te Takstary ktoś mi poleci, czy stanowczo wybierać Superluxy? Na innym forum polecali obydwa modele. Do EVO masz dwa kable - 1m oraz drugi 3m. Można je złączyć ze sobą. Sam mam i nieźle grają. Nie jestem audiofilem, więc wystarczają mi one w 100%. Moje Konsole: PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX XBOX ONE S Mój komputer: Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62, RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16) DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofnowak Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 W pełni się zgadzam a dużym plusem jest odpinany kabel gdyż się go nie wyrwie Polecane słuchawki! Superlux HD681Superlux HD669 - Mam polecam! HyperX Cloud I i Alpha i Stringer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.