Kops007 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam. Mam problem z komputerem, chyba zasilaniem albo płytą główną. Problem polega na tym, że gdy wyłączę komputer (nie zrestartuje) i włączę ponownie to dopiero po kilku lub często kilkunastu podejściach się włącza. Włącza się i po chwili naprawia bios przez "Dual Bios", ale zdarzyło się, że tego nie robił i włączył się normalnie. A gdy wyłączę komputer wieczorem i rano włączę to nie ma żadnego problemu. Sprzęt: Zasilacz: CoolerMaster RS-600-ACAB-M4 600W Płyta główna: H61M-DS2 DVI Procesor: i3-3240 Grafika: GTX 670 WindForce3x Pamięć ram: 8GB Zasilacz oraz kartę graficzną niedawno kupiłem. Na wcześniejszych podzespołach zdarzyło mi się to z 3 razy max w ciągu 2,5 roku. PS: Mówiąc podejściach mam na myśli, że się włącza na sekundę i wyłącza. Robi tak w kółko dopóki się nie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To uszkodzona płyta główna. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kops007 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To uszkodzona płyta główna. A wymiana kondensatorów mogłaby pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nie wiem, zresztą co mają do tego kondensatory ??? Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kops007 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 A wymiana baterii od biosu? Lub jakoś inaczej naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Czarami chyba naprawisz jak nie posiadasz nawet sprzętu by zdiagnozować co uszkodzine. Nieopłacalna jest naprawa płyt głównych niskobudżetowych. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kops007 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 A co to może być z płytą główną skoro jak już się uruchomi system to jest w porządku i może chodzić godzinami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To już z twój problem co może być, zdiagnozujesz to się dowiesz. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.