Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra herbata, jaki gatunek/nazwa?

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zna się ktoś na herbatach? Jaka najlepiej zakupić np tutaj: SzlachetnySmak.pl piję dziadostwa w saszetkach, dość w dużych ilościach...

Chciałbym przerzucić się na coś "zdrowszego" i lepszego jakościowo.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Gość Marichcje
Opublikowano

Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. :)

Opublikowano

Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. :)

Skąd wiesz jak smakuje gówno?, musiałem o to zapytać.

Gość Marichcje
Opublikowano

Skąd wiesz jak smakuje gówno?, musiałem o to zapytać.

Jak byłam mała krzyczałam "CZEKOLADA! CZEKOLADA!", a że mama dużo hajsu na nią nie miała to musiała sobie jakoś ze mną poradzić i czymś zastąpić. 

Opublikowano

Saga :v

Powiem CI że tej to unikam w szczególności...  Do tej pory piłem "saszetkowe" Dilmah earl grey, teekanee. Ale chcę w końcu zacząć pić prawdziwą herbatę.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

moze yerba?

pobudza jak kawa mozna powiedziec ze to jest prawie to samo tylko ze ma wiecej zdrowotnych wlasciwosci co za tym idzie redukuje negatywne skutki i nie jest szkodliwa tak jak kawa

polecam z yerbamarket

na poczatku musisz kupic zestaw ktory sklada sie z dzbaneczka (najlepej wykonanego z tykwy), bombille czyli taka lyzeczke z sitkiem ktora pijesz napar oddzielony od suszu i pewnie termometr ale nie jest potrzebny (70 stopni celsjusza najczesciej wymagana) bo wystarczy poczekac z 5 minut

smak jest gorzki i z poczatku moze nie smakowac ale to jest kwestia przyzwyczajenia kubkow smakowych

polecam

Opublikowano

wlasnie ostatnio trafilem na artykul ze herbate Loyd wycofali ze sprzedazy bo miala wlasciwosci halucygenne xD (czaj)

Opublikowano

Ja zalecam picie kilka razy tygodniowo którąś herbatę typu yerba :3 

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...