Skocz do zawartości

Dobra herbata, jaki gatunek/nazwa?

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zna się ktoś na herbatach? Jaka najlepiej zakupić np tutaj: SzlachetnySmak.pl piję dziadostwa w saszetkach, dość w dużych ilościach...

Chciałbym przerzucić się na coś "zdrowszego" i lepszego jakościowo.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Gość Marichcje

Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. :)

Gość Marichcje

Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. :)

Skąd wiesz jak smakuje gówno?, musiałem o to zapytać.

Jak byłam mała krzyczałam "CZEKOLADA! CZEKOLADA!", a że mama dużo hajsu na nią nie miała to musiała sobie jakoś ze mną poradzić i czymś zastąpić. 

moze yerba?

pobudza jak kawa mozna powiedziec ze to jest prawie to samo tylko ze ma wiecej zdrowotnych wlasciwosci co za tym idzie redukuje negatywne skutki i nie jest szkodliwa tak jak kawa

polecam z yerbamarket

na poczatku musisz kupic zestaw ktory sklada sie z dzbaneczka (najlepej wykonanego z tykwy), bombille czyli taka lyzeczke z sitkiem ktora pijesz napar oddzielony od suszu i pewnie termometr ale nie jest potrzebny (70 stopni celsjusza najczesciej wymagana) bo wystarczy poczekac z 5 minut

smak jest gorzki i z poczatku moze nie smakowac ale to jest kwestia przyzwyczajenia kubkow smakowych

polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Dobra herbata, jaki gatunek/nazwa?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...