Xcmer Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam, zna się ktoś na herbatach? Jaka najlepiej zakupić np tutaj: SzlachetnySmak.pl piję dziadostwa w saszetkach, dość w dużych ilościach... Chciałbym przerzucić się na coś "zdrowszego" i lepszego jakościowo. Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się! Odnośnik do komentarza
Gość Marichcje Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. Odnośnik do komentarza
Tarize Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. Skąd wiesz jak smakuje gówno?, musiałem o to zapytać. Odnośnik do komentarza
Gość Marichcje Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja zawsze jak jestem w Lublinie to kupuję w sklepach zielarskich herbatę cesarską lub białą. Są wartościowe, ale musisz poczytać i pilnować temperatury parzenia - w innym wypadku smakuje jak g****o. Skąd wiesz jak smakuje gówno?, musiałem o to zapytać. Jak byłam mała krzyczałam "CZEKOLADA! CZEKOLADA!", a że mama dużo hajsu na nią nie miała to musiała sobie jakoś ze mną poradzić i czymś zastąpić. Odnośnik do komentarza
xemont Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Matcha, najlepsza herbata moim skromnym zdaniem. Sam pije codziennie Odnośnik do komentarza
srakalak123 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Saga Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! Odnośnik do komentarza
Xcmer Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Saga Powiem CI że tej to unikam w szczególności... Do tej pory piłem "saszetkowe" Dilmah earl grey, teekanee. Ale chcę w końcu zacząć pić prawdziwą herbatę. Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się! Odnośnik do komentarza
bartoooszek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Może spróbujesz yerby mate? Odnośnik do komentarza
Keszowaty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Yerba mate, tylko importowana Odnośnik do komentarza
Hezi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 moze yerba? pobudza jak kawa mozna powiedziec ze to jest prawie to samo tylko ze ma wiecej zdrowotnych wlasciwosci co za tym idzie redukuje negatywne skutki i nie jest szkodliwa tak jak kawa polecam z yerbamarket na poczatku musisz kupic zestaw ktory sklada sie z dzbaneczka (najlepej wykonanego z tykwy), bombille czyli taka lyzeczke z sitkiem ktora pijesz napar oddzielony od suszu i pewnie termometr ale nie jest potrzebny (70 stopni celsjusza najczesciej wymagana) bo wystarczy poczekac z 5 minut smak jest gorzki i z poczatku moze nie smakowac ale to jest kwestia przyzwyczajenia kubkow smakowych polecam Odnośnik do komentarza
BaSicPl Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Yunnan - bardzo dobra herbata, polecam. >B. Odnośnik do komentarza
wgnsy123 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Również polecam yerbe, same pozytywne rzeczy z tego Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Loyd o smaku mięty i żurawiny #pdk Odnośnik do komentarza
Hezi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 wlasnie ostatnio trafilem na artykul ze herbate Loyd wycofali ze sprzedazy bo miala wlasciwosci halucygenne (czaj) Odnośnik do komentarza
JambQ Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ja zalecam picie kilka razy tygodniowo którąś herbatę typu yerba :3 Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W by Azb3sT^ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.