adex123 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam , mam problem z formatem czatu, gdyż po prostu nie mogę go wgl zmienić. Próbowałem na kilka sposobów np w essentialu w zakładce "EssentialsChat" , niestety nie wiem dlaczego wprowadzone tam zmiany nie pojawiają się na serwerze. Czy jest jakiś plugin który mógłby blokować zmianę formatu czatu?? moje pluginy: -ItemCases -WorldBorder -WorldEdit -WorldGuard -FrameProtector -Antybot -Massivecore -customcommands -coloredsigns -dchatcleaner -vault -permissionex -plotme -pltome-defaultgenerator -Essentials -EssentialsSpawn -EssentialsChat -AzRank -Multiverse-core Mineresetlite -authme -factions Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daveMonster Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Może po prostu zły format wpisujesz. Podaj config. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adex123 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Może po prostu zły format wpisujesz. Podaj config. https://s24.postimg.org/u6doyzpud/Desktop_2017_01_02_17_19_16_548.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy1507 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Usuń # w odpowiednich miejscach, jeśli o to Ci chodzi. Wtedy powinno zadziałać Pomogłem? Zostaw plusika (+)! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlTygrys Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Usun # przed rangami Pomogłem kliknij 'Lubie to'! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adex123 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Usuń # w odpowiednich miejscach, jeśli o to Ci chodzi. Wtedy powinno zadziałać Usun # przed rangami Usuwalem to już i to też nic nie dawało, teoretycznie gdy używa się jednego formatu (tego na górze) globalnego to on jest przypisane do każdego niezależnie od grupy, myślę że to może być wina któregoś z pluginów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakeer Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 To wszystko zależy jakie masz rangi w PermissionsEx jeśli masz np Gracz to w essentials w linijce 610 wklej to: Gracz: '&2[ {factions_name|rp} ]&b&l[>EasyLife<]{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}' oraz zablokuj linijkę 603 dodając do niej # czyli powino wyglądać to tak: #format: '{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}' Włącz serwer i powinno wszystko grać Jeśli pomogłem zostaw łapeczkę w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adex123 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 To wszystko zależy jakie masz rangi w PermissionsEx jeśli masz np Gracz to w essentials w linijce 610 wklej to: Gracz: '&2[ {factions_name|rp} ]&b&l[>EasyLife<]{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}' oraz zablokuj linijkę 603 dodając do niej # czyli powino wyglądać to tak: #format: '{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}' Włącz serwer i powinno wszystko grać Jeśli pomogłem zostaw łapeczkę w górę Robiłem już identycznie jak napisałeś, nawet przed chwilą po zapisaniu configu i restarcie serwera format czatu (nawet dla wytyczonych osobno rang) się nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thardess Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Na pewno dobra wersja essentialsa? Sproboj uzyc konfigu tego typu: format: '{DISPLAYNAME} {MESSAGE}' #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}' group-formats: Wlasciciel: '&8[&4W&8] &4{DISPLAYNAME}&8:&c {MESSAGE}' HeadAdmin: '&8[&4H@&8] &c{DISPLAYNAME}&8:&c {MESSAGE}' Admin: '{POINTS} {TAG}&8[&cA&8] &2{DISPLAYNAME}&8:&c {MESSAGE}' Moderator: '{POINTS} {TAG}&8[&3M&8] &a{DISPLAYNAME}&8:&3 {MESSAGE}' Helper: '{POINTS} {TAG}&8[&aH&8] &9{DISPLAYNAME}&8:&a {MESSAGE}' YT: '{POINTS} {TAG}&8[&4Y&fT] &7{DISPLAYNAME}&7:&e {MESSAGE}' VIP: '{POINTS} {TAG}&8[&6VIP&8] &7{DISPLAYNAME}&7:&e {MESSAGE}' sVIP: '{POINTS} {TAG}&8[&eSVIP&8] &7{DISPLAYNAME}&7:&6&o {MESSAGE}' Gracz: '{POINTS} {TAG}&7{DISPLAYNAME}&7:&7 {MESSAGE}' Ja mam tak i wszystko smiga.. A co do roznych {factions} itd to sobie pododawaj, a pousuwaj {POINTS} itp. ❤ MC.PROPACRAFT.PL ❤ ★ SKRYPTY ★ ★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★ ✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.