artur0 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam niewiem czy kiedyś był taki temat ale chciałem się dowiedzieć bo mam zamiar od wtorku w moim mieście iść na trening bo nabory są i niewiem którą sztuke walki wybrać . Ogólnie nie lubie się bic czy szpanować ale ostatecznie chciałbym umiec się bronic jak wlasnie na ulicy zaczepiają czy na dyskote. Mój wzrost to 178cm a waga to 96,4 i przy okazji chciałbym schudnąć i poprawić kondycje. Oczywiście jeśli chodzi na sparringi to się nie boje nawet jakbym dostawal Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Chyba się pomyliłeś z wyborem stylów bo żaden nie jest do obrony. Zastanów sie czego chcesz Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
artur0 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Chyba się pomyliłeś z wyborem stylów bo żaden nie jest do obrony. Zastanów sie czego chcesz W sensie obrony jakby ktoś chciał mnie zaatakować na ulicy żebym wiedział co zrobić a nie na pałe tylko tu jest problem czy jest sens iść w ogóle bo ja niemogę pompki zrobić wiadomo ileś siły mam ale czy ludzie mnie nie zniszczą psychicznie Odnośnik do komentarza
190475378597218903438 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 MMA nauczy Cię uników, poprawnej pozycji, podstawy uderzeń. BJJ nauczy Cię jak walczyć na ziemi w pozycji leżącej oraz chwyty, przerzuty, zawiera samoobronę ale nie przesadnie skuteczną(na dodatek trzeba być w miarę usprawnionym fizycznie żeby część z nich wykonać). Na Twoim miejscu brałbym MMA, chociaż i tak bym szukał JKD lub Kali. Odnośnik do komentarza
artur0 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 MMA nauczy Cię uników, poprawnej pozycji, podstawy uderzeń. BJJ nauczy Cię jak walczyć na ziemi w pozycji leżącej oraz chwyty, przerzuty, zawiera samoobronę ale nie przesadnie skuteczną(na dodatek trzeba być w miarę usprawnionym fizycznie żeby część z nich wykonać). Na Twoim miejscu brałbym MMA, chociaż i tak bym szukał JKD lub Kali. @Aerin Ok dzięki za pomoc wybiorę MMA ale odpowiesz mi na to pytanie co zadałem wyżej ktosiowi czy jest sens iść w ogóle bo ja niemogę pompki zrobić wiadomo ileś siły mam ale czy ludzie mnie nie zniszczą psychicznie za to że nie zrobie a ja niechce tam isc poto żeby ktoś się nasmiewal ze mnie tylko np. mieć nowe znajomości to raz a dwa dobra atmosferę ,ochote do dalszych treningów . Ogólnie nie jestem bardzo wysportowany tyle co na wfie i mam lipomastie i wlasnie trochę się wstydzę ale mam nadzieje ze przy wysilkach bym schudnal. Odnośnik do komentarza
Etaku Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Do obrony jest "Street Boxing" piekne chociaz nie korzystalem, bo w moim miescie tego nie ma. Chyba to malo popularne, ale gdybym mial opcje to bym bral. MMA nie jest zle chociaz do obrony to nie wiem. Jak bedzie dwoch gosci do Ciebie sapac jednego zniesiesz do parteru a drugi Tobie wypier... bule w ryj i lezysz. Ale co bys nie bral bedzie dobre, poczytaj troche opinii m.in. na sfd popytaj itd., bo na takim forum to szkoda czasu. Co do tego, ze sie wstydzisz nie ma czym. Lepiej cos robic z zyciem niz marnowac czas w domu . Atmosfera wg mnie powinna byc dobra - do nas na treningi chodzil typo z nadwaga i nikt sie nie wysmiewal, nikt nie wyzywal, spoko ludzie. Jak chcesz schudnac to zrobilbym diete z bilansem ujemnym i wlasnie jakis sport, silka - ale oczywiscie jesli nie ma sie przeciwskazan zdrowotnych do tego. Odnośnik do komentarza
artur0 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @Etaku faktycznie masz racje nie powinienem się wstydzić bo jak mówisz przychodził do was ty z nadwaga i było wporządku no to dobrze a pompki jak nie bede dawal rady trudno ale nie bede sie poddawal Odnośnik do komentarza
Etaku Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @Etaku faktycznie masz racje nie powinienem się wstydzić bo jak mówisz przychodził do was ty z nadwaga i było wporządku no to dobrze a pompki jak nie bede dawal rady trudno ale nie bede sie poddawal Byl w Internecie program 100pompek.pl bodajze, plany rozlozone od poziomu zaawansowania. Co do treningow mysle, ze bedziesz na poczatku lagodniej traktowany az formy nabierzesz. Po prostu kazdy musial kiedys zaczynac, nikt nigdy nie osiagnal umiejetnosci nic nie robiac. Odnośnik do komentarza
Dyktator_PL Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Każdy zaczynał od zera wybierz mma uwierz jak podejdzie dwóch typów i jednemu na starcie wykurwisz bombę to tamten prawdopodobnie spierdoli Odnośnik do komentarza
190475378597218903438 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 MMA nauczy Cię uników, poprawnej pozycji, podstawy uderzeń. BJJ nauczy Cię jak walczyć na ziemi w pozycji leżącej oraz chwyty, przerzuty, zawiera samoobronę ale nie przesadnie skuteczną(na dodatek trzeba być w miarę usprawnionym fizycznie żeby część z nich wykonać). Na Twoim miejscu brałbym MMA, chociaż i tak bym szukał JKD lub Kali. @Aerin Ok dzięki za pomoc wybiorę MMA ale odpowiesz mi na to pytanie co zadałem wyżej ktosiowi czy jest sens iść w ogóle bo ja niemogę pompki zrobić wiadomo ileś siły mam ale czy ludzie mnie nie zniszczą psychicznie za to że nie zrobie a ja niechce tam isc poto żeby ktoś się nasmiewal ze mnie tylko np. mieć nowe znajomości to raz a dwa dobra atmosferę ,ochote do dalszych treningów . Ogólnie nie jestem bardzo wysportowany tyle co na wfie i mam lipomastie i wlasnie trochę się wstydzę ale mam nadzieje ze przy wysilkach bym schudnal. Fakt, że chcesz coś w sobie zmienić na pozytyw powinien Cię przeszywać dumą i nie brać poważnie żadnych naśmiewań. Myślę, że w takich miejscach istnieje zakaz takich rzeczy, bo dość często widywałem na tego typu salach ludzi otyłych, którzy normalnie ćwiczyli i nie było niczego dziwnego. Oprócz tych treningów warto też biegać i robić różne ćwiczenia, dla szybszego efektu. Jeśli to nie miałoby sensu, to ja nie wiem co ma sens. Odnośnik do komentarza
artur0 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki za pomoce Odnośnik do komentarza
mattiasforum Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Najbardziej zbliżone do walki rzeczywistej/ulicznej jest mma koniec kropka . JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI. Odnośnik do komentarza
Slodka♥Zemsta Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Troszkę tego troszkę tego i będziesz niczym Mamed ... oby tylko nie jak Popek . Odnośnik do komentarza
Keszowaty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 MMA, waga i wzrost idealny do tego sportu . Odnośnik do komentarza
OP Stulejka Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Każdy zaczynał od zera wybierz mma uwierz jak podejdzie dwóch typów i jednemu na starcie wykurwisz bombę to tamten prawdopodobnie spierdoli Chyba za duzo historyjek sie nasluchales. Dwoch jak podejdzie to zazwyczaj ty na starcie wylapiesz bombe na pysk. @Keszowaty nie istnieje cos takiego jak idealny wzrost i waga dla tego sportu. Co najwyzej do danej kategorii wagowej. Najlepszy trening na ulice to w sumie okladanie sie po pysku na gole piesci. Laz po jakichs spelunach i szukaj zadym. Najlepiej uczyc sie bezposrednio w praktyce, anizeli marnowac czas na trening. Sporty walki a ulice maja sie nijak, poniewaz wielu "dobrych fajterow" moze wylapac wpierdol na ulicy. Na to nie ma zasady, przypadkowy cios i c**j z x czasu treningu. Odnośnik do komentarza
Vein. Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wałkowane miliony razy, od siebie dodam, że żaden styl walki nie będzie dobry jak po prostu będziesz c*****y, wszystko zależy od ciebie, nie zależnie co wybierzesz. Możesz trenować 2 lata mm'a, a rozwali cię typek, który trenuje rok, bo prostu jest lepszy. Odnośnik do komentarza
kakuzu800 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Polecam na telefon 100 pushups pobierz jak nie zrobisz pompki.Tam dostosowujesz sobie trening z którego sam korzystam wybierasz ile robisz pompek a program pokazuje ile co dzien masz zrobic wybierasz przerwe ile chcesz ja mam 24 h. Robiłem po 6-7 pompek max przed zaczęciem a juz po 14 dniach robie max 25. Odnośnik do komentarza
DaxLer1972 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Normalnąm Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.