Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmazany obraz

Koxownik1910

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak więc mam monitor 22 cale od samsunga oraz karte od nvidii chce sobie zagrac z blackbarami(czarne paski po bokach) na rozdzialce 1024;768 ale nie moge bo ekran jak i czcionka jest zamazana

2v1xidf.png

Opublikowano

Witam tak więc mam monitor 22 cale od samsunga oraz karte od nvidii chce sobie zagrac z blackbarami(czarne paski po bokach) na rozdzialce 1024;768 ale nie moge bo ekran jak i czcionka jest zamazana

A co ty myślałeś? Że będziesz miał wygląd jak na full hd?

Zwiększ sobie w ustawieniach video na MSAA x8

Opublikowano

Zrób zdjęcie telefonem bo już spotykałem się z geniuszami którzy grali BB 800:600 i narzekali, żę straszna pikseloza i mało widać :] 

Opublikowano

Spróbuj ustawić w panelu sterowania NVIDIA w zakładce "Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu" ustawienia skalowania na "procesor graficzny GPU" i wtedy w CS rozdziałka 4:3 i 1280 x 1024. Powinno pomóc

Opublikowano

Zrób zdjęcie telefonem bo już spotykałem się z geniuszami którzy grali BB 800:600 i narzekali, żę straszna pikseloza i mało widać :] 

Prosze https://zapodaj.net/97b5850090ecf.jpg.html

Spróbuj ustawić w panelu sterowania NVIDIA w zakładce "Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu" ustawienia skalowania na "procesor graficzny GPU" i wtedy w CS rozdziałka 4:3 i 1280 x 1024. Powinno pomóc

Ustawiłem już to dawno temu bo bez tej opcji nie miałbym tych blackbarów(chyba, że są jeszcze jakieś inne sposoby)

I ogólnie zapomniałem dopisać iż na tych mniejszych rozdziałkach właśnie z bb również w tej 1024:768 jakoś dziwnie mi laguje tzn mam spadki z 60 do 40fps nie wiem dlaczego kiedy gra normalnie chodzi na 1680;1050

2v1xidf.png

Opublikowano

No dobrze. Problemem też mogą być nieaktualne sterowniki do karty graficznej ale wątpię chociaż warto sprawdzić. Chyba że to wina monitora bo czasem się dzieje tak jeżeli grasz na monitorze FHD w rozdzielczości mniejszej niż 16:9.
Jak sterowniki nie pomogą to mało mam pomysłów bo u mnie wszystko jest dobrze na tych parametrach które napisałeś.

Opublikowano

No dobrze. Problemem też mogą być nieaktualne sterowniki do karty graficznej ale wątpię chociaż warto sprawdzić. Chyba że to wina monitora bo czasem się dzieje tak jeżeli grasz na monitorze FHD w rozdzielczości mniejszej niż 16:9.

Jak sterowniki nie pomogą to mało mam pomysłów bo u mnie wszystko jest dobrze na tych parametrach które napisałeś.

Stery aktualne a nazwa monitora to samsung syncmaster T220HD

2v1xidf.png

Opublikowano

Kombinuj z rozdzielczością ;] proporcje itp.

Też mam niektóre rozdzielczości rozmazane/pixelowate 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...