Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Help Me :(

vilax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie nikt nie będzie w stanie mi pomóc ale jak by to napisze :(.

Załączam kompa otworze 2 karty na necie albo wejdę w jakąś grę np. WarRock, Metin2, nawet się gra nie załaduje, i nagle ścina i żeby znowu załączyć muszę resetować kompa :angry:

Co ja mam robić ? ? <_<

Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny, próbowałem czyścić dysk ze zbędnych plików, skanowałem kompa antyvirusem (Avira AntiVir) niewiem czy ten anty jest dobry, w ostateczności poproszę informatyka o sformatowanie czego nie chce, chciałbym się sam uporać z tym problemem ale ja już nie wiem

Za pomoc będzie Wielki Plus + i duży dług u mnie

1329228482-U118767.png

Opublikowano

chlopie to pewnie przez ten upal, masz za slabe chlodzenie w kompie i procesor sie przegrzewa, a ty na dodatek wlaczasz gre, przegladarke a to obciaza procka i lapie jeszcze wieksza temperature i wysiada xD ...

musisz zdjac obudowe i wyczyscic go z kurzu, bo pewnie juz sie sporo uzbierala i sie przegrzewa i dlatego ci scina.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wczoraj go już czyściłem od środka i nie tylko WR mi nie działa także metin i wszystko jak np mam z 2 karty na necie otworzone albo jak muza leci to tylko ścine słychać a tak to wszystko było ok

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Podaj jaki masz procesor , ram i coolery.

Sprawdź temp. everestem i postnij wyniki.

lolheadz.png
Opublikowano

Ja Ci polece formata, on dziala na wszystko ;].

A jaki moze byc powod to nie wiem ;x.

nieprawda...xD kiedys mialem w chuj zajebany komp to niepodzialal;PP

ja radze wyciagnij kompa z biorka tak jak ja:P ja mam 2 wnntylatorki i niewyrabiaja...xD tak ze zrob zeby byl chlodniejszy i cisniesz;)

jak niedziala to format..x;)

pS;jak formatujesz to radze zgrac gierki na jakis nosnik niebedziesz musial potem sciagac;)

6080.png

25236.png

5403.gif

32009.png

8319.gif

8524.gif

Opublikowano

@sarez a gdzie się to sprawdza ja nie jestem jakimś specem od komputerów gram tylko w wolnych chwilach xD

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Wejdź w start > mój komputer > właściwości i tam masz podany procek i ilość ram w GB.

Łatwiej będzie proble rozwiązać wyczyścić virusy , combofixem (który raz ja już go polecam :D )

lolheadz.png
Opublikowano

Najlepiej robic 2 partycje :P na jednej miec gry, muzyke itd. a na drugiej windowsa i programy takie jak gg czy tam cos :P

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

Hmm...Obciążony procesor/internet ? Bez urazy ale internet i gra to są lagi szczególnie jak na www są reklamy

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@up specjalnie próbowałem bo robili tak ludzie wyłączałem wszystko przed załączeniem gry.

A wy mi tu o jakichś proxach czy coś ja to pierwszy raz słyszę xD chyba dam sobie spokój i wezmę jakiegoś kto się zna na tym... <_<

@EDIT Procesor: Intel® Core2CPU 4400 @ 2,00 GHz 2,00 GHz

Ram: 1GB

Vistaa :P

PS. nie wiem czy dobrze przepisałem xD

1329228482-U118767.png

Opublikowano

1 Gb to dosyć mało na te czasy.

Może masz zainstalowane/uruchomione jakieś niepotrzebne programy , lub ściągasz coś z neta ?

Najbardziej zamulającymi programami są komunikatory , przeglądarki i rzeczy typu hamachi.

lolheadz.png
Opublikowano

Nic nie ściągam pusto. Ale najlepsze jest to ze to tak z dnia na dzień bo wcześniej wszystko było gites.

I żal nic nie mogę robić tylko na necie po 1 karcie WTF?

@Edit

Mam załączonego tylko antyvira którego też próbowałem wyłączać

1329228482-U118767.png

Opublikowano

No i mamy sedno problemu.

Pewnie antyvir blokuje Ci net'a. Odinstaluj go w panelu sterowania > dodaj lub usuń programy. W tych czasach i tak są nie potrzebne.

Teraz jak już wcześniej napisałem pobierz i wyczyść system z syfów combofixem (program działa automatycznie) i po problemie.

PS. Jak mniemam zaporę masz wyłączoną ?

lolheadz.png
Opublikowano

A dałbyś linka do tego programu, i jak on dokładnie działa ?

@Down a on po polsku?

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Wyłącz (odinstaluj) antyvira , wyłącz zaporę i wszelkie zabezpieczenia , uruchom go a on automatycznie przeprowadzi czyszczenie. Sam proces skanowania trochę trwa , bądź więc cierpliwy. Jest po polsku , a w trakcie uruchamiania wyskakują Ci porady i instrukcje :D

lolheadz.png
Opublikowano

Odstrasza interfejsem , co nie :D ?

Mówię Ci , on zawsze pomaga. Twój wybór.

@down

To powinieneś czytać , bo właśnie powtórzyłeś wszystko co inni już napisali.

lolheadz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...