tka Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Cześć, czy jeżeli mam obecnie 4gb ramu w jednej kostce do jak dokupię 8gb też w jednej tego samego producenta i to samo taktowanie itp. - to będzie działało? Płyta msi h110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dlaczego ma nie działać ? Zwykle najlepiej jest mieć identyczne kości w slotach pod względem rozmiaru i dokupienie 4 Gb jest najlepszym wyjściem Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tka Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dlaczego ma nie działać ? Zwykle najlepiej jest mieć identyczne kości w slotach pod względem rozmiaru i dokupienie 4 Gb jest najlepszym wyjściem Bo mam budżetowy komputer i dwa sloty na DDR4 i wolę mieć 12gb niż 8gb, na 16gb mnie nie stać. No i kość 8gb mam dokupienia w sklepie obok domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 To już będzie twój problem skoro tak chcesz, nie jest zalecane po prostu mieszanie rożnych rozmiarów kości nawet identycznych. Nic tu do tego nie ma producent czy parametry. Do samych gier większa ilość RAM niż 8 jest bezsensem zwłaszcza przy niskobudżetowym sprzęcie. Dołożenie nawet lepszej kości i większej może spowodować odwrotne skutki i mniejszą wydajność niż kości identycznej. Jak będzie to dowiesz się jak sobie sam sprawdzisz. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.