Skocz do zawartości

Problem z robieniem screenów z gry

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc chce zrobic screenschoty (prnt screen i ten steamowy odpada). Robilem frapsem ale on zmniejsza bo robilem screenshoty z roznych rozdzielczosci i on smiesznie zmniejsza przez to a ja chce miec to co widze czyli np robie screenshota z 4:3 640x480 i jest pikseloza na ekranie to ja chce miec screena tego co ja widze na ekranie i ta pikseloze a nie jakies zmniejszanie do 640x480 czy innej rozdzielczosci ze tej pikselozy nie ma.

Umiesz czytać czy piszesz byle co ? Napisalem ze odpada prnt screen i steamowy screenshoter. Potrzebuje obrazu z gry co mi wyswietla sie na ekranie bo jak robie prnt screenem to widze pulpit a jak steamowym i frapsem to obraz zmniejsza mi sie do rozdzielczosci gry jaka mam ustawiona. Potrzebuje to co widze na ekranie bez zadnego zmniejszania 

Nie wiem jak wam to wytłumaczyć. Chcę screenshot tego co JA widzę. Przykład:

Ustawiam rozdzielczosc 4:3 640x480 w cs go i jest pikseloza na ekranie w c**j bo gram na rozciągniętym i tak ma być

Robię screenshota

Wchodzę do folderu z ss

Patrzę na screenshota co zrobiłem

Screenshot jest w rozdzielczosci 640x480 i pikselozy nie ma

Jestem wkurwiony

Chce screenshota takiego jakiego widze na ekranie czyli rozciagnieta pikseloza. Tak jakby zrobic zdjecie wyswietlacza i miec to.

Jeżeli masz "piktelogioza" na ekranie a na zrzutach nie to masz problem z połączeniem monitora, zakłócenia wpływające na słabą jakość kabla, lub i sam kabel do duupy od monitora.

I jak zmieniasz rozdzielczość na inną niż natywną (domyślna,zalecana) to jakość się zawsze pogarsza przez monitor a nie przez kartę graficzną a zrzut jest brany z obrobionego obrazu wysyłanego kablem do monitora a nie z pikseli widocznych lub rozmazanych co widzisz.

Robisz normalnie ss

Kopiujesz je do painta

Rozciagasz ss do maksymalnej rozdzielczości twego monitora

Polecam

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Mam laptopa. A pikseloza jest no bo jak nie ma jej byc skoro ustawiam rozciagniete 640x480 kiedy normalna rozdz to 1920 x1080. Czyli nie ma sily? Bo chcialem sobie popatrzec ktora rozdzialka ma najszersze pole widzenia i modele

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Problem z robieniem screenów z gry   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...