Skocz do zawartości

Tera Gameforge czy Enmasse ?

Eoston^

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tutaj dość dużo tematów o tym. No ale jak już napisałeś to Ci napisze.

1. Tak są całkowicie za darmo.

2. Enmasse ze względu na większość osób grających(a gameforge po prostu leci w kulki[chodzi o is]).

3. Nie mam pojęcia gdzie gra najwięcej polaków ale myślę, że mimo NA(większy ping), to na Enmasse będzie więcej polaków z w/w względów.

edit

ps. ogólnie to polecam szerokim łukiem mijać gamefroge :)

aktualnie powróciłem do Tery miesiąc temu . Chcialem grac na Eu (gameforge) lecz niestety launcher mial pewne problemy wiec postanowilem zainstalowac enmass bez jakich kolwiek problemow  . enmass oczywiscie jest od NA nie gra tam duzo polaków . Bynajmniej na serwerze Mount Tyrannas gdzie aktualnie przebywam . Co do ludzi jest ich pełno na tym PVP serwerze . Praktycznie non stop status serwera jest na Medium czesto również na hard . Musze sie przenosic na inne kanaly bo zbyt duze lagi w instancjach 65 lvl xD . Wiec serdecznie zapraszam na NA na Mount Tyrannas serwer pisz do " Immortalfists" to cie przyjmie do gildii , ktorej jest jednym z zarządzających 118 graczami ^_^ Pozdrawiam

denerwuja mnie juz te tematy co jest lepsze EU czy NA ogolnie mieszkamy w Europie wiec powinismy grac na EU. Jak dla mnie NA powinno wprowadzic blokade dla ludzi z Europy. na NA jest innaczej wiadomo czas zupelnie inny eventy jak my spimy, mniej graczy dla nas bo kiedy my gramy oni maja srodek nocy i spia. I te cale bajeczki ze kolejki na dungi sa mniejsze, to nie prawda bo wyexpilem na NA 3 postacie i czas oczekiwania dla DPSa sa prakycznie dokladnie takie same jak na EU czasami pare minut krocej sie czeka, po za healerem bo oni maja instanty na EU i NA. Kolejna sprawa ze NA to easy mode dostajesz wszystko za darmo, liza ci do tego dupke abys byl zadowolony. Ale no panowie prosze was jak ktos mi jeszcze raz powiem ze z pingiem 150 gra sie tak samo ja na EU to jest debilem bez obrazy, traci sie przynajmniej 35% dpsa wystarczy fora poczytac ze na archerze np tracisz nawet i do 40% dps gdzie ludzie z pingiem 50 robia na gulie set ponad 1,3 miliona dpsa a ty na +15 Imperatorze robisz 1k jak nie 900 tysiakow, tak wiec ping jest mega waznym czynikiem szczegolnie w grze combat action (no target) gdzie taki blok na lancerze nie moze byc za bardzo opozniony bo na trudniejszym contentcie padasz. Populacja moze i jest wieksza na tym calym NA ale to wszystko. Mam na oby dwoch serwerach na paru serwerach postaciach ale kiedys wraca sie ponownie na EU bo NA nie jest dla nas i nigdy nie byl mieszkasz w europie a nie w ameryce. Ping zawsze bedzie problemem i proirytetem gry o dobrym PVP to w ogole na NA mozesz zapomniec no chyba ze lubisz padac i sie tylko denerwowac bo 2 sekundy przesadzily o twojej wygranej.

dolaczam filmiki zeby rozswietlic wam (ze wcale sie tego nie odczuwa na pierwszy rzut oka jest innaczej)

https://www.youtube.com/watch?v=PegP_9ORxfY

https://www.youtube.com/watch?v=SD70-mLobwM

https://www.youtube.com/watch?v=ByRJ4LNXqig

• 2 tygodnie później...

NA jest lepsze pod względem wydawnictwa

Ale jak ktoś wyżej pisał mieszkamy w europie a Tera online grą non target i nawet sekunda opoznienia moze skutkować przegraną więc jeżeli mamy zamiar naprawde coś znaczyć w świecie tery to trzeba przeboleć europejskiego wydawce tej gry i zacząć na EU lecz to gdzie zagracie zależy tylko od was.

Na swoim przykładzie powiem że na NA mam ping 200/300 i w godzinach szczytu mam opóźnienia w podnoszeniu dropu z mobow.
Na wersji EU w godzinach szczytu mam pingi 20/50 i nie ma żadnych opóźnień.

Nie wiesz gdzie grać ?
Startujesz z serwerem chcesz mieć jak największa ilość graczy ?

Zapraszam : Klik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Tera Gameforge czy Enmasse ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...