Skocz do zawartości
  • 0

Ubuntu i SSH

NotFrozeN

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Interfejs sieciowy maszyny ustawiasz na zmostowany dzięki czemu maszyna dostanie adres lokalny z Twojej sieci i będziesz mógł się podłączyć do niego po tym adresie.

Innym sposobem są hosty samego VB ale ten sposób jest najszybszy.

Interfejs sieciowy maszyny ustawiasz na zmostowany dzięki czemu maszyna dostanie adres lokalny z Twojej sieci i będziesz mógł się podłączyć do niego po tym adresie.

Innym sposobem są hosty samego VB ale ten sposób jest najszybszy.

Mam mostkowany od samego początku, więc to nie pomaga

... w ten sposób odczytałeś adres publiczny a on nas nie interesuje w tym momencie w ogóle, równie dobrze możesz wypiąć WAN z routera - nam jest potrzebna sieć lokalna.

Adres na tej stronie będziesz miał taki sam z obu urządzeń i każdego innego w Twojej sieci bo cała jest routowana przez ten sam uplink.

Jeśli chcesz się dostać do maszyny wirtualnej w tej samej sieci lokalnej to adres lokalny Cię interesuje - i tylko on.

... w ten sposób odczytałeś adres publiczny a on nas nie interesuje w tym momencie w ogóle, równie dobrze możesz wypiąć WAN z routera - nam jest potrzebna sieć lokalna.

Adres na tej stronie będziesz miał taki sam z obu urządzeń i każdego innego w Twojej sieci bo cała jest routowana przez ten sam uplink.

Jeśli chcesz się dostać do maszyny wirtualnej w tej samej sieci lokalnej to adres lokalny Cię interesuje - i tylko on.

Dzięki faktycznie, nie pomyślałem, wszystko już działa pięknie. Lajk dla ciebie :)

@EDIT: A jak będę poza moją siecią, to jak mam się połączyć z tym Ubuntu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Ubuntu i SSH   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...