Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystkie wentylatory zaczęły pracować na max. obrotach - dlaczego?

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :) przejdę do problemu a więc mam w domu komputer typu desktop z wymianią kartą graficzną na hd 5450 2 gb ram c2d (nie pamiętam jaki) zasilacz 230w HP
chodził on "ok" przez jakieś 3 lata i dzisiaj rano kiedy ktoś go odpalał zaczeły się dziać dziwne rzeczy mianowicie
wszystkie wiatraki m.in do Zasilacza. od chłodzenia procesora oraz od karty graficznej i 1 przykręcony do obudowy zaczeły chodzić na MAXYMALNYCH obrotach ale nie na normalnych max obrotach tylko no porprostu tak głośno jak odkurzać xD oraz nie ma żadnego piknięcia przy starcie a windows się nie odpala tak jakby nie dawało informacji do monitora
takie coś przydarzyło mi się rok temu ale po wyjęciu ramu i włożeniu w inny slot działał co robić? mam wrażenie że coś z płytą główno się stało. Proszę o jakąs pomoc :)

Opublikowano

czyściłem pc co jakieś 3 miesiące raczej nic się nie spaliło no bo nie śmierdzi "spalenizno" i komputer nie wczytuje NIC A NIC nie ma możliwości wejścia do biosu.

Opublikowano

Czyli zapewne zepsuła ci się płyta główna. Jak mówisz nie ma żadnego beep kodu ani nie uruchamia się BIOS. Sprawdź czy płyta nie ma żadnych śladów uszkodzenia (wylane kondensatory, pęknięcia, wypalone obwody).

(')(.)(;)

Opublikowano

śladów uszkodzenia nie widzę żadnych nie widzę też niczego wylanego wypalonych obwodów też nie widzę ale wczoraj gdzieś tak o 22 mi wszystko normalnie chodziło

Opublikowano

Masz możliwość sprawdzenia poszczególnych elementów? Jeżeli tak to przełącz najpierw płytę główną i zobacz czy będzie działać.

(')(.)(;)

Opublikowano

nie mam jak sprawdzić zbytnio gdyż kazdy mój inny pc jest w dużej obduowie

ale mam pytanie w poniedziałek będę miał pc typu desktop i chciałbym do niego wszystko włożyc

http://allegro.pl/show_item.php?item=6530905690&snapshot=MjAxNi0xMi0yOFQxNzowNzozMVo7YnV5ZXI7YzJhNTliZjU3NzVkZWRkMDIzYmYyYWMyNGMwMWNlNWM0ZjA1Zjc2YWZlMzMxYjMyNjUwYTA2M2U3NDk5MjQ2OA==

da rade?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...