Honan Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Cześć. Strasznie mi głupio przychodzić na forum po raz kolejny i pytać się o rozwiązania problemów, ale w tej kwestii już nie mam sił. Korzystam z sf terenzo tych odnowionych przez lajka. Problem polega na tym, że gdy chcę stworzyć gildię u strażnika wsi, wpisuje nazwę gildii, wciskam OK, a potem nic się nie dzieje. Komendą /make nazwa mogę stworzyć gildię, a u npc nie ma szans. Wgrywałem kilka razy questy, też z innych plików i to też na nic się zdało. Mam dużo problemów, ale na forum piszę tylko o nielicznych. Jeżeli ktoś wie jak to naprawić to zachęcam do pozostawienia odpowiedzi. Dzięki Odnośnik do komentarza
BezProcentów Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Podaj sysser na pw Odnośnik do komentarza
Honan Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kolega wyżej był chciał mi pomóc za co jestem mu bardzo wdzięczny, ale nie rozwiązaliśmy problemu. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie bardzo prosiłbym o kontakt. Odnośnik do komentarza
Zeph Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Pokaż sysser i quest. Odnośnik do komentarza
Honan Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Pokaż sysser i quest. To nie zależy od questa. W sysser nic nie ma sensownego. @Zeph Odnośnik do komentarza
Love or Hate Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wchodzisz do: game/src/input_main.cpp szukasz : if (ch->GetGold() < 200000) ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "You don't have 200000 yang"); return; if (ch->GetLevel() < 40) ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "You don't have 40lv+ "); return; Zamieniasz na : // 200k yang // if (ch->GetGold() < 200000) // Zmień na swoją wartość { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Gildia> Nie posiadasz 200.000yang.")); return; } // 40+ gildia // if (ch->GetLevel() < 40) // Zmień na swoją wartość { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela.")); return; } Teraz w /usr/home/mt2 albo rw3/share/locale/poland otwierasz locale_string.txt i dopisujesz "<Gildia> Nie posiadasz 200.000yang."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganej ilości yang."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela."; Kompilujesz game i wszystko działa. Odnośnik do komentarza
Honan Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wchodzisz do: game/src/input_main.cpp szukasz : if (ch->GetGold() < 200000) ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "You don't have 200000 yang"); return; if (ch->GetLevel() < 40) ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "You don't have 40lv+ "); return; Zamieniasz na : // 200k yang // if (ch->GetGold() < 200000) // Zmień na swoją wartość { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Gildia> Nie posiadasz 200.000yang.")); return; } // 40+ gildia // if (ch->GetLevel() < 40) // Zmień na swoją wartość { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela.")); return; } Teraz w /usr/home/mt2 albo rw3/share/locale/poland otwierasz locale_string.txt i dopisujesz "<Gildia> Nie posiadasz 200.000yang."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganej ilości yang."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela."; "<Gildia> Nie posiadasz wymaganego levela."; Kompilujesz game i wszystko działa. Dzięki zadziałało ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.