xMiRaSs Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Od kiedy sięgam pamięcią mój komputer chodził wolno, lecz z czasem jeszcze bardziej zwolnił Mój komp wyciąga max 30fps w rusta. Nie pomaga ani ustawienie wszystkiego na najniższe, ani odpalanie na DX 9 Mój pc: Karta R9 380 2gb Procek FX-6100 RAM16GB Zasilacz 600W Nie chodzi mi tylko o rusta, w innych grać jak np cs mam ok 110fps, natomiast mój znajomy na 750Ti wyciąga tych fps około 230. Bardzo często czyszczę komputer, nie zawalam go śmieciowymi plikami i programami których nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virezdsg Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dobry format co 2 latka wraz z reinstalką systemu to podstawa każdego komputera dla gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rauespl Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 o ja p******e ta karta do tego procesora to overkill, nic dziwnego ze w csie masz 110fps, jak ta gra w 80% polega na procesorze, a a ten typ pewnie ma lepszy procesor. no i nic dziwnego ze masz w ruscie 30fps.. wina procka chociaz nie no przesadzilem w ruscie powinienes miec wiecej fps. jak ci zwolnil komp to masz jakis syf pewnie, wez formata walnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMiRaSs Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 komputer mam od 3 miesięcy, staram się go czyścić z nie potrzebnego syfu, jedyne co mam na kompie to parę programów, gier i system, które zajmują ok. 200gb. Może to być wina słabego procka ?, w grach na drugim monitorze zazwyczaj mam odpalony program, który monitoruje wszystkie parametry temperatura, zużycie itp., natomiast procek nie jest używany w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 To takie podstawowe pytanie- do wszystkiego aktualne sterowniki? Karta graficzna/System. I jeżeli już sprawdzasz to podaj jakie masz temperatury w idle i w stresie (idle to na pulpicie po np 5min, bez żadnych włączonych programów itp, prócz programu do sprawdzania temperatur, a w stresie to np w jakieś grze po 10minutach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMiRaSs Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Sterowniki zaktualizowałem 2 dni temu. Na pulpicie mam ok. 30 stopni, natomiast podczas gry np. w rusta mam 63, nie przekraczając 65. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.