Skocz do zawartości

Mało FPSów na dobrym sprzęcie

xMiRaSs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od kiedy sięgam pamięcią mój komputer chodził wolno, lecz z czasem jeszcze bardziej zwolnił

Mój komp wyciąga max 30fps w rusta. Nie pomaga ani ustawienie wszystkiego na najniższe, ani odpalanie na DX 9

Mój pc: 

Karta R9 380 2gb

Procek FX-6100

RAM16GB 

Zasilacz 600W

Nie chodzi mi tylko o rusta, w innych grać jak np cs mam ok 110fps, natomiast mój znajomy na 750Ti wyciąga tych fps około 230.

Bardzo często czyszczę komputer, nie zawalam go śmieciowymi plikami i programami których nie używam.

o ja p******e xD ta karta do tego procesora to overkill, nic dziwnego ze w csie masz 110fps, jak ta gra w 80% polega na procesorze, a a ten typ pewnie ma lepszy procesor.

no i nic dziwnego ze masz w ruscie 30fps.. wina procka

chociaz nie no przesadzilem w ruscie powinienes miec wiecej fps. jak ci zwolnil komp to masz jakis syf pewnie, wez formata walnij 

komputer mam od 3 miesięcy, staram się go czyścić z nie potrzebnego syfu, jedyne co mam na kompie to parę programów, gier i system, które zajmują ok. 200gb.

Może to być wina słabego procka ?, w grach na drugim monitorze zazwyczaj mam odpalony program, który monitoruje wszystkie parametry temperatura, zużycie itp., natomiast procek nie jest używany w 100%.

To takie podstawowe pytanie- do wszystkiego aktualne sterowniki? Karta graficzna/System.

I jeżeli już sprawdzasz to podaj jakie masz temperatury w idle i w stresie (idle to na pulpicie po np 5min, bez żadnych włączonych programów itp, prócz programu do sprawdzania temperatur, a w stresie to np w jakieś grze po 10minutach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Mało FPSów na dobrym sprzęcie   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...