Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

alti2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem mianowicie mam laptopa msi gt72 6qe dominator pro g i jak gram w gry single player to wszystko chodzi elegancko a jak gram gry multiplayer to co kilkanascie sekund robia sie mikro scinki wyglada to tak ze gram sb normalnie nagle na ulamek sekundy przycina i gra sie dalej przeszkadza to w wielu akcjach. Probowalem pobrac sterowniki http://www.killernetworking.com/driver-downloads gdyz ja mam jakies takie cus 

moze jakies pomysly? probowalem wylaczyc iPv6 z marnym skutkiem. Również próba gry na kablu lan nie przyniosla rezultaty ktory naprawilby problem. W usługach ( services.msc)  wylaczylem nvidia networkservice container. Raczej na 99% nie jest to wina mojej karty wifi. Testowalem rowniez na internecie u znajomych i dzialo sie tak samo. Jakies porady?
Opublikowano

Pokaż pomiary twojej sieci. Problem występuje we wszystkich grach czy tylko wybranych? Jak działa przeglądanie stron? Sprawdzałeś komputer w innych sieciach?

(')(.)(;)

Opublikowano

Tak, we wszystkim grach. Jak napisałem w moim 1 poście testowałem na internecie kolegi i było tak samo. W jaki sposób pomiar sieci? ps. jesli wejdze w ctrl alt delete i dam wydajnosc to wifi co pare sekund skacze do 100% zamiast trzymac sie ponizej.

Opublikowano

Czyli problem jest z twoim komputerem. Najpewniej karta sieciowa. Skąd masz pewność że jest sprawna? Sprawdź jeszcze sterowniki ale jeśli one nie są powodem to masz wadliwą kartę. Masz ten problem od zakupu czy od jakiegoś czasu?

(')(.)(;)

Opublikowano

tzn nwm czy o to wchodzi ale jak wpisalem ping -t onet.pl > log.txt to nic sie nie dzialo a jak wpisalem samo ping -t onet.pl to zaczelo sie cos robic samo nawet jak nie gralem tylko zaczelo cos pingowac

Opublikowano

W jakich jednostkach ?

SpeedTesty nic nie dadzą, karta sieciowa na 100% bo problem w twoim laptopie, ale też nie polecam grać na laptopach. Jeżeli masz router to podaj mi jego model, albo wejdz w ustawienia routera i zmniejsz jego parametry żeby się nie przemęczył.

200.gif Hmmm...

Opublikowano

A gdzie sa te ustawienia? znajde? chetnie bym zmniejszyl. Badz moze zwiekszyl bo moze to polepszy cos ? jest to router NETII wiec nie ma konkretnego modelu wypisanego. NA laptopie warto grac bo jest przenosny a ma specyfikacje bdb i7 6700 hq 32 gb ram gtx 1070 256ssd 1tb hdd win 10. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...